De familie Lamarche vestigde zich rond 1740 in het kleine dorpje Vosne-Romanée (Côte d'Or - Bourgondië). Zij breidden...
Domaine Lois Dufouleur wijnmaker in de Bourgogne
De familie Lamarche vestigde zich rond 1740 in het kleine dorpje Vosne-Romanée (Côte d'Or - Bourgondië). Zij breidden...
Paul Avril (1873-1962) was een van de mensen achter de creatie van de appellatie.In 1896 begon hij zijn wijnen te...
Sinds 1921 zijn de wijnen van Moncigale een ode aan de rosés uit de Provence. Dit is een passie die onze wijnmaker...
In 1919 kochten twee broers, Marthinus en Niels Momberg, Middelvlei en verhuisden hun gezinnen naar de boerderij....
Domaine Lois Dufouleur wijnmaker in de Bourgogne
Propstei Ebernach een familiewijnhuis uit het prachtige Cochem waar nog met traditie wijnen worden gemaakt.
Robert Mondavi richtte in het jaar 1966 zijn wijnmakerij op om in Napa Valley-wijnen te maken die zouden staan rijtje van de werelds beste wijnen. Hij koos To Kalon Vineyard in het hartje van de Napa Valley als thuisbasis voor zijn wijnmakerij.
Wijnmakers uit de Alto Adige De geschiedenis van Cantina Kaltern gaat ver terug. Het heeft meer dan een eeuw geduurd voordat de Kelder werd wat het nu is en wat het nu vertegenwoordigt: professionaliteit, passie, gevoel van verbondenheid, ervaring en de hoogste kwaliteitsnormen.
Viña Santa Alicia werd opgericht in Pirque in 1954, aan de voet van het majestueuze Andesgebergte. Deze ligging zorgt ervoor dat het zuivere smelt water uit het Andes gebergte de Maipo-vallei bevloeit, de plaats waar de wijnindustrie van Chili begon en waar de zon subtiel door de wijngaarden heentrekt
Gelegen In een onherbergzame gebied, 1.700 meter boven zeeniveau, met extreme omstandigheden waar hoogte en thermische amplitude worden gecombineerd, worden druiven van uitstekende kwaliteit verbouwd voor de productie van wijnen met een groot karakter en een unieke persoonlijkheid.
Traditioneel is Coq au vin gemaakt van een oude Haan, een streekgerecht uit de Bourgogne. Maar dit kan ook makkelijk gedaan worden van kippenpoten of een kip van de slager vandaan. In de bourgogne was dit gerecht eigenlijk een arbeiders gerecht, alles wat over was werd in 1 pan gegooid en verrijkt met wijn en bouillon. Totdat de restaurants het ontdekten en er een andere draai aan gaven en het een hoogwaardiger tot beroemd gerecht werd.
Cave Vinicole de Hunawihr is een coöperatie gevestigd in het hart van het Grands Crus-gebied in de Elzas
Sulfiet wat is dat eigenlijk en waar is dit voor nodig waarom staat dit op een fles wijn, meer hierover in ons blog
Nog steeds weinig bekend in Frankrijk, maakt het Domaine Les Cailloux toch deel uit van de elite van de appellatie Châteauneuf-du-Pape. André Brunel en zijn zoon Fabrice, die zich in 2012 bij het avontuur voegde, produceren pittige wijnen die de kracht van het terroir combineren met de finesse en elegantie die kenmerkend zijn voor de wijnen van het Domaine
Chassenay d’Arce Opgericht in Ville-sur-Arce in 1956 door vijf pioniers, telt het wijnhuis Chassenay d'Arce nu zo'n 130 families en drie generaties wijnmakers. De oorspronkelijke samenwerking houd stand, met dezelfde geest van samenwerking, solidariteit en kennisdeling.
check_circle
check_circle