Het bedrijf van Castellani werd aan het einde van de 19e eeuw in Montecalvoli opgericht toen Alfred, een al lang...
- Er zijn geen items meer in uw wagen
- Verzending
- Totaal € 0,00
Chassenay d’Arce
Chassenay d’Arce
Opgericht in Ville-sur-Arce in 1956 door vijf pioniers, telt het wijnhuis Chassenay d'Arce nu zo'n 130 families en drie generaties wijnmakers. De oorspronkelijke samenwerking houd stand, met dezelfde geest van samenwerking, solidariteit en kennisdeling.
De wijnstreek Chassenay d'Arce beslaat 315 hectare en 12 dorpen in het hart van de Côte des Bar, langs de rivier de Arce. Gevormd door een uniek landschap dat afwisselt tussen wijngaarden en bossen, wordt het ook gekenmerkt door onze diverse variëteiten en door de geïntegreerde teelt die zij beoefenen.
De geest van het huis is een combinatie van een familiegeest, de geest van het terroir en de hoge normen die de wijnmakers delen om ervoor te zorgen dat ze alleen champagnes van de hoogste kwaliteit produceren.
Chassenay d'Arce-champagnes zijn een uitdrukking van het specifieke terroir van de Côte des Bar en de Kimmeridgische bodem die ooit door de zee was bedekt. Naarmate de seizoenen verstrijken, groeien de wijnstokken, krijgen de trossen kleur en worden de jaargangen ontwikkeld...
De Arce-vallei ligt aan de zuidkant van de Champagne, dicht bij de Bourgogne. Het milde klimaat, de ligging van de wijnstokken en de grondsoorten (hier graven de wortels van de wijnstok zich in steenachtige mergel) stellen de wijnboeren in staat om tegen het einde van de zomer de vruchten op volle rijpheid te oogsten.
De dominante variëteit in deze regio is Pinot Noir. Daarnaast telen ze Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Blanc, de oude champagnesoort. Deze diversiteit stelt hun in staat wijnen te produceren met een breed scala aan persoonlijkheden.
Het hele jaar door wordt elke stam vertroeteld en gevormd om ervoor te zorgen dat hij het beste van zichzelf en de meest genereuze druiven geeft.
Zij zijn het eerste gecertificeerde Champagnehuis dat gecertificeerd is als Duurzame Wijnbouw.
Deze certificering is gebaseerd op strikte specificaties en wordt elke 18 maanden gecontroleerd door AFNOR, de onafhankelijke Franse normalisatieorganisatie. Het is gebaseerd op de norm ISO 26000, de internationale referentie die door meer dan 100 landen wordt erkend voor duurzame ontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).
Zij pleiten voor een globale visie die is gebaseerd op vier fundamentele pijlers:
– Actie ondernemen voor het milieu
– Kwaliteit garanderen van wijnstok tot glas
– Ondersteuning van de regio en het lokale erfgoed
– Eerlijke prijzen aanbieden aan producenten en consumenten.
Gecertificeerd zijn als Duurzame Wijnbouw geeft een sterk signaal af: ze zijn een organisatie die rekening houdt met de impact van haar beslissingen. ze zetten zich ook in voor de duurzame ontwikkeling van hun activiteiten.
Het krijgt concreet vorm in hun acties en investeringen:
– geïntegreerde wijnbouwtechnieken
– eco-verantwoorde aankopen
– gecontroleerde energie-exploitatiekosten
– gerecycleerd afval
– maatregelen ten gunste van de biodiversiteit
Dit is meer dan alleen een milieubenadering, het is een echte bedrijfsfilosofie die ze met trots verdedigen.