Als u geen 18 of ouder bent kunt u deze website niet bezoeken.
Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. U moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18. Bent u ouder dan 18 jaar ?
Blog navigation

Laatste berichten

Chateau La croix de Gay
Chateau La croix de Gay
1004 weergaven 0 Leuk gevonden

Chateau La croix de Gay Pomerol  De wijngaard van Château La Croix de Gay wordt momenteel ontwikkeld door de familie...

Lees meer
Chateau Leoville Barton
Chateau Leoville Barton
1078 weergaven 0 Leuk gevonden

Chateau Leoville Barton Het kasteel werd in 1758 gebouwd door Monsieur de Pontet met als bijzonderheid dat het onder...

Lees meer
Pierre Amadieu Gigogndas
Pierre Amadieu Gigogndas
990 weergaven 0 Leuk gevonden

Al generaties lang is de familie Amadieu verbonden met de appellatie Gigondas. Onze grootvader, Pierre Amadieu,...

Lees meer
Domaine Pavelot
Domaine Pavelot
975 weergaven 0 Leuk gevonden

Pavelot De familie Pavelot, de druiventelers en wijnmakers, zijn goed geworteld in Pernand-Vergelesses. Luc en Lise...

Lees meer
Louis Bouillot
Louis Bouillot
967 weergaven 0 Leuk gevonden

De eerste mousserende wijnen uit de Bourgogne werden aan het begin van de 19e eeuw gemaakt. Jean Bouillot, de vader...

Lees meer

BLOG

Informatie over wijnen wijnmakers en wijnbereiding
 
Sorteer op:
 • Chateau La croix de Gay
  Chateau La croix de Gay
  1004 Weergaven Leuk gevonden

  Chateau La croix de Gay Pomerol  De wijngaard van Château La Croix de Gay wordt momenteel ontwikkeld door de familie Raynaud-Lebreton, afstammelingen van een lijn van Pomerolais-wijnboeren die teruggaat tot 1772, maar sinds minstens 1477 in de gemeente gevestigd zijn.

  Lees meer
 • Chateau Leoville Barton
  Chateau Leoville Barton
  1079 Weergaven Leuk gevonden

  Chateau Leoville Barton Het kasteel werd in 1758 gebouwd door Monsieur de Pontet met als bijzonderheid dat het onder de privéappartementen verouderde kelders heeft in de vorm van een gewelfde crypte waar alles stilte en sereniteit is. Vreedzaam en langzaam worden de beste jaargangen van Léoville Barton-wijn geperfectioneerd.

  Lees meer
 • Pierre Amadieu Gigogndas
  Pierre Amadieu Gigogndas
  991 Weergaven Leuk gevonden

  Al generaties lang is de familie Amadieu verbonden met de appellatie Gigondas. Onze grootvader, Pierre Amadieu, eigenaar van 7 hectare aan de voet van het dorp, waar wijnstokken en olijfbomen al meer dan een eeuw naast elkaar groeiden, besloot in 1929 zijn Gigondas te bottelen.

  Lees meer
 • Domaine Pavelot
  Domaine Pavelot
  976 Weergaven Leuk gevonden

  Pavelot De familie Pavelot, de druiventelers en wijnmakers, zijn goed geworteld in Pernand-Vergelesses. Luc en Lise zijn de zevende generatie, na hun ouders Régis en Annie, die Maurice en Gladie volgden, maar ook eerdere generaties: Léon en Clémentine, Antoine en Ursule. Tegenwoordig werkt het broer-zuspaar aan het hooghouden van de familietraditie en het wijnbouwerfgoed van degenen die hen voorgingen op hun 10 hectare (22 acres) wijngaarden

  Lees meer
 • Louis Bouillot
  Louis Bouillot
  968 Weergaven Leuk gevonden

  De eerste mousserende wijnen uit de Bourgogne werden aan het begin van de 19e eeuw gemaakt. Jean Bouillot, de vader van Louis, werd geboren in hetzelfde jaar als Manet en Gustave Eiffel , geboren in Dijon in het jaar 1832. Halverwege de eeuw bracht het industriële tijdperk de spoorweg met zich mee, die een bepalende factor zou worden in de ontwikkeling van het bedrijf

  Lees meer
 • Bidoli
  Bidoli
  629 Weergaven Leuk gevonden

  Een wijntraditie die zijn wortels heeft gelegd in 1924. Met oprichter Cavaliere Alessandro Bidoli aan wie we de geboorte van dit wijnhuis en kelder te danken hebben. Een van de oudste ovens in Friuli Venezia Giulia, daterend uit 1890, is nu de thuisbasis van de innovatieve wijnmakerij Bidoli.

  Lees meer
 • Allesverloren
  Allesverloren
  809 Weergaven Leuk gevonden

  De naam Allesverloren weerspiegelt de herkomst van zijn wijnen. Het komt voort uit een enkel transformerend incident: om gereedschap te kopen of naar de kerk te gaan, moest het gezin in Allesverloren een lange en moeizame wagenreis ondernemen langs primitieve wegen naar Stellenbosch. Toen ze in 1704 terugkeerden van zo'n reis, vonden ze hun huis met de grond gelijk gemaakt en de boerderij verwoest.

  Lees meer
 • François Lamarche
  François Lamarche
  933 Weergaven Leuk gevonden

  De familie Lamarche vestigde zich rond 1740 in het kleine dorpje Vosne-Romanée (Côte d'Or - Bourgondië). Zij breidden hun landgoed uit en in het begin van de 20e eeuw stichtte Henri Lamarche het domein. Hij produceerde en verkocht zijn wijnen toen al rechtstreeks vanaf het domein.

  Lees meer
 • Clos des Papes
  Clos des Papes
  837 Weergaven Leuk gevonden

  Paul Avril (1873-1962) was een van de mensen achter de creatie van de appellatie.In 1896 begon hij zijn wijnen te verkopen onder de naam Clos des Papes. Régis Avril (1901-1987) leverde wijnen aan twee presidenten van Frankrijk, generaal de Gaulle en Georges Pompidou. Paul Avril (1937-2009) begon in 1963 op het domein te werken, eerst samen met zijn vader en later jarenlang met zijn zoon.

  Lees meer
 • Kopke
  Kopke
  851 Weergaven Leuk gevonden

  Kopke's pad als wijnboer is verweven met de geschiedenis van zijn locatie. De Douro was voorbestemd en uitgegroeid tot de gekozen keuze voor de samenwerking van mens en natuur om Port te maken

  Lees meer
 • Villa Moncigale
  Villa Moncigale
  953 Weergaven Leuk gevonden

  Sinds 1921 zijn de wijnen van Moncigale een ode aan de rosés uit de Provence. Dit is een passie die onze wijnmaker deelt. 

  Lees meer
 • Middelvlei
  Middelvlei
  912 Weergaven Leuk gevonden

  In 1919 kochten twee broers, Marthinus en Niels Momberg, Middelvlei en verhuisden hun gezinnen naar de boerderij.Een jaar later werden de eerste wijnen geperst, in die fase voornamelijk versterkte wijnen. Hun twee zonen, Stiljan (rustige Jan) en zijn neef, ook Jan maar Jan Bek genoemd (vanwege zijn meer extraverte en welbespraakte persoonlijkheid), erfden de boerderij in 1960.

  Lees meer
123456>|
Showing 1 to 12 of 65 (6 Pages)

Volg ons op Facebook