Als u geen 18 of ouder bent kunt u deze website niet bezoeken.
Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. U moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18. Bent u ouder dan 18 jaar ?

Oude en Exclusieve wijnen

Het kopen en drinken van oude wijnen is leuk, het kan een belevenis wezen maar ook evengoed een tegenvaller, het is een avontuur en ontdekking die menig wijnliefhebber delen.

op onze website bieden wij u oude wijnen aan, helaas kunnen wij geen garantie geven op deze wijnen, omdat wij de wijnen inkopen en niet exact weten wat er met de wijn in het verleden is gebeurd.

Wanneer wij wijnen inkopen dan taxeren wij de flessen of de wijn mogelijk nog drinkbaar is, hoe dit taxeren van oude wijnen ongeveer in zijn werk gaat kunt u hier lezen Taxeren van wijn

Oude wijnen Bourgogne

Wijn bewaren

Voor oude wijnen is het belangrijk dat deze goed zijn bewaard gebleven door de jaren heen vooral op een constante temperatuur zijn bewaard die meestal alleen in kelders zijn te behalen zijn of tegenwoordig ook wel klimaatkasten.

heeft de wijn teveel schommelingen in temperaturen gehad, dan kan het goed zijn dat de wijn is geoxideerd en niet meer te drinken is, dit komt door zuurstof die de door de kurk naar binnen komt bij temperatuur wisselingen hierdoor komt de wijn als het ware tot leven, dit gebeurd door het krimpen en uitzetten van de wijn in de verschillende temperaturen waar de wijn aan bloot gesteld wordt.

Het is belangrijk dat een oude wijn plat gelegd is en zo bewaard is gebleven zodat de afsluiting "de kurk" altijd vochtig is gebleven

Oude en exclusieve wijnen

Niveau van de wijn

het niveau van de wijn in de fles, maar ook de fles zelf zegt dan meestal wel wat over hoe de wijn bewaard is gebleven dit is de enige optie die we hebben om de fles te taxeren, bij een slecht bewaarde fles wijn zal het niveau dan ook behoorlijk gezakt zijn in de fles.

door de jaren heen zakt het niveau evengoed van de wijn in de fles, we kunnen het helaas niet helemaal tegengaan, maar als dit tot een acceptabel niveau is kunnen we veronderstellen met een formule van jaren en niveau van de wijn,  hoe de staat van de wijn zou kunnen wezen en hij bewaard is gebleven.

is het niveau van de wijn in een kort aantal jaren flink gezakt dan heeft de wijn heel wat te verduren gehad.

Leest u meer hierover op onze pagina Taxeren van wijn

Volg ons op Facebook