Het bedrijf van Castellani werd aan het einde van de 19e eeuw in Montecalvoli opgericht toen Alfred, een al lang...
- Er zijn geen items meer in uw wagen
- Verzending
- Totaal € 0,00
Santa Alicia
Viña Santa Alicia werd opgericht in Pirque in 1954, aan de voet van het majestueuze Andesgebergte. Deze ligging zorgt ervoor dat het zuivere smelt water uit het Andes gebergte de Maipo-vallei bevloeit, de plaats waar de wijnindustrie van Chili begon en waar de zon subtiel door de wijngaarden heentrekt. Op deze manier wordt een harmonieuze omgeving van licht en een Terroir bereikt die identiteit en een uniek karakter geeft aan alle aangeplante druivenrassen.
"Bij Viña Santa Alicia bezitten ze 700 hectare aan wijngaarden op verschillende locaties in de Maipo-vallei (Pirque, María Pinto, Alhué en Melipilla), welke de druivenrassen omvat zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Carménère, Chardonnay en Sauvignon Blanc, onder andere. Ze hebben ook 250 hectare druivenrassen in de Biobío-vallei, waar de Sauvignon Blanc, Chardonnay en Pinot Noir verbouwt wordt voor de productie van mousserende wijnen en koude klimaatwijnen, evenals nog ongeveer 50 hectare in Casablanca.
Rancagua ten zuiden van Santiago de Chile
De wijnmakerij is gelegen aan de voet van het Andesgebergte, is een van de meest representatieve ansichtkaarten van het gebied en het houten gebouwen en het nog aanwezige smeedijzeren handwerk geven het een unieke identiteit.
MAIPO-VALLEI
Het ligt een paar kilometer ten zuiden van Santiago, op 133 meter boven de zeespiegel. Het wordt gekenmerkt door zijn mediterraan klimaat met grote thermische schommelingen tussen dag en nacht wat goede zuren en frisheid aan de wijnen geeft, Maipo Vallei heeft een gemiddelde jaarlijkse neerslag van 450 mm. De bodems zijn van gemiddelde vruchtbaarheid waardoor de druivenrassen flink moeten werken, waardoor fruit met een hoge concentratie kan worden verkregen.
BIO BIO VALLEI
Gelegen op ongeveer 550 kilometer ten zuiden van Santiago, heeft deze vallei, bestaande uit ongeveer 700 hectare wijngaarden, een bijzonder microklimaat met warme dagen en koude nachten dat zorgt voor een grote diversiteit aan terroirs voor de teelt van witte en rode variëteiten welke een langere cyclus nodig hebben om tot volle rijpheid te komen.