Het bedrijf van Castellani werd aan het einde van de 19e eeuw in Montecalvoli opgericht toen Alfred, een al lang...
- Er zijn geen items meer in uw wagen
- Verzending
- Totaal € 0,00
Kaltern Kellerei Cantina
Geschiedenis
De geschiedenis van Cantina Kaltern gaat ver terug. Het heeft meer dan een eeuw geduurd voordat de Kelder werd wat het nu is en wat het nu vertegenwoordigt: professionaliteit, passie, gevoel van verbondenheid, ervaring en de hoogste kwaliteitsnormen.
Tegenwoordig is Cantina Kaltern een van de belangrijkste wijnmakerijen in Zuid-Tirol, en de wijnbouwgemeente Caldaro zelf, de bekendste en meest geliefde in Zuid-Tirol, is trots op haar bekendheid. Maar Caldaro is niet alleen een bijzondere plek voor liefhebbers en kenners van de wijnwereld. Wijn is de grote hoofdrolspeler in het leven van de gemeenschap: hij heeft hem door de jaren heen gesmeed, het heeft werk gegeven en geeft hem nog steeds, hij vervult de inwoners en boeren met trots en is voor velen een fulltime professionele inzet, die met grote toewijding wordt nagestreefd. passie op veel verschillende gebieden, of het nu in de wijngaarden, in de kelder, in de gastronomie of in de handel is.
In Caldaro staat wijn synoniem voor smaak en kwaliteit. Wat de kleine wijnbouwgemeenschap met zijn grote en natuurlijke meer en zijn wijnen echt uniek maakt, is de gemeenschap eromheen. Het verspreiden van de geest en de euforie, de gemeenschappelijke inzet, de wijn en natuurlijk de natuurlijke schoonheden over de hele wereld. In die zin speelt Cantina Kaltern een belangrijke rol die de bedrijfsfilosofie perfect weergeeft: eenheid van doel en constant zoeken naar kwaliteit.
VAN 1900 TOT VANDAAG:
De geschiedenis van Cantina Kaltern gaat terug tot het begin van de twintigste eeuw. Een eeuw die vertelt over de moeilijke gebeurtenissen van vijf wijnhuizen door de oorlogsjaren en de scheiding van Alto Adige van Oostenrijk, de glorieuze tijden van het rijk, de economische crises en het herstel, de fusies en de constante oriëntatie op kwaliteit in de wijnbouw. In de eenentwintigste eeuw werd het een wijncoöperatie met 650 leden en 450 hectare wijngaarden.
DE WIJNPRODUCTIE IN CALDARO
Een duwtje in de richting van kwaliteit, duurzaamheid, biodynamiek
Voor Cantina Kaltern is het niet alleen een plezier om voor het eeuwenoude productieland rond het meer van Caldaro te zorgen. Het is ook een plicht. Wij willen actief bijdragen aan het behoud van het natuur- en cultuurlandschap om ons heen. We willen de diversiteit van de bodem en het hele ecosysteem beschermen en verbeteren, en niet in de laatste plaats willen we wijnen van hoge kwaliteit produceren, door zorgvuldig handmatig werk en in overeenstemming met het ritme van de natuur.
Van snoeien tot oogsten
Het werk in de wijngaard brengt het hele jaar door veel verschillende taken met zich mee: van het snoeien van de planten tot de oogst, de 650 leden moeten worden gecoördineerd en opgeleid om de synergieën optimaal te benutten. Daarom stellen we aan het begin van het wijnjaar individuele opbrengstdoelstellingen vast voor elk van de 2.000 percelen, die vervolgens worden gecontroleerd en geëvalueerd door de agronomen van de wijnmakerij. De kwaliteit van de druiven is voor ons een onmisbare pijler, die door alle wijnboeren van de coöperatie moet worden gegarandeerd. Onze leden weten voor welke wijn hun druiven bestemd zijn. Ze werken met het grootste respect voor hun land, cultiveren hun percelen met toewijding en verheugen zich samen over de bereikte doelen, de prachtige wijnen van Kaltern.
“Het mooie van werken in de wijngaard is het gevoel deel uit te maken van een gemeenschap en de passie waarmee iedereen zijn werk doet. Onze grote familie kan omgaan met de grillen van het weer en de meest onvoorspelbare factoren. We blijven bij elkaar en ondersteunen elkaar waar dat nodig is. Onze kracht is de spontane mobilisatie van het personeel. Zo borgen we productiedoelstellingen en kwaliteitsnormen.” Thomas Scarizuola, wijnmaker van Cantina Kaltern
Sint-Nicolaas, Sint-Jozef, Pianizza ...
De 1.100 wijngaarden liggen verspreid over zeer bijzondere terreinen: historisch gecultiveerd en bestemd voor specifieke variëteiten en uitzonderlijke wijnen. Bodems die ze duurzaam, deels biologisch of biodynamisch en dus kwaliteitsgericht telen. Cantina Kaltern is een pionier op het gebied van biodynamica in heel Zuid-Tirol. Een groep leden en revolutionairen die gevoelig zijn voor deze aanpak cultiveren al meer dan 15 hectare volgens deze bijzondere vorm van biologische wijnbouw, aanzienlijk vooruitlopend op de tijd. Deze druiven worden in de kelder verwerkt volgens de leer van Rudolf Steiner. In principe vermijden al onze producenten het gebruik van herbiciden.
De Kaltern Winery hanteert een gezondheids- en veiligheidsbeheersysteem volgens ISO 45001:2018. Dit systeem is goedgekeurd door een wereldwijd geaccrediteerde certificatie-instelling en wordt continu gecontroleerd.
De benodigde processen en procedures zijn in het bedrijf ingevoerd, worden onderhouden en continu doorontwikkeld.
Voor ons bedrijf is een op maat gemaakt arbo programma ontwikkeld dat continu wordt verbeterd.