Het bedrijf van Castellani werd aan het einde van de 19e eeuw in Montecalvoli opgericht toen Alfred, een al lang...
- Er zijn geen items meer in uw wagen
- Verzending
- Totaal € 0,00
Malbec
De Malbec druif bekend uit de omstreken van de stad Cahors langs de oevers van de Lot de druif werd toen ook wel Cot genoemd en kreeg de wijnen van de malbec de bijnaam Vin Noir vanwege zijn diep zwarte kleur door de hoge kleurstoffen in de schil en doordat een deel van de most gekookt werd de Malbec staat langs de Lot op een zanderige kiezelbodem of op hogere plaatsen met een bodem van kalksteen.
In de 19e eeuw was de druif bekend aan het Russische hof de wijn werd veel geexporteerd hiernaar toe, en werd door het hof veel geprezen.
De Malbec heeft dus de bijnaam Cot maar wordt ook Auxerrois genoemd, van oorsprong komt de druif uit de Bordeaux maar doet zijn naam beter eer aan in de Cahors, op dit moment is de Malbec de belangrijkste druif in Argentinie.
het Karakter van de Malbec kan worden omschreven als een wijn met diepe rode kleur met goede tanninesstructuur en aroma's van Rozijnen, Pruimen en Tabak maar kan ook een vleugje van Bramen hebben.
Malbec Druif
Doordat de Malbec in Frankrijk qua productie ging tegenvallen de druif heeft een lang rijpingsproces nodig daardoor is de Malbec later meer vervangen door andere rassen, erg in opkomst is de Druif dus in Argentinie waar hij het uitstekend doet Argentinie heeft een productie van de Malbec tot we 75% op de wereldmarkt beroemd in Mendoza is de hoogte van de aanplant met hoogtes tot wel 1400 meter. Dit zorgt voor een hoge UV gehalte en veel zonlicht.
Ook is er op deze hoogtes veel verschil tussen nacht en dag temperaturen waarbij de Malbec langzaam kan rijpen en er veel meer aroma's in de wijnen kan komen.
De wijnen van de Malbec passen dan ook perfect bij Zuid Amerikaanse gerechten zoals Steaks en BBQ of andere pikante vleesgerechten, de wijn kan ook in een vegetarisch gerecht goed passen, bijvoorbeeld een sterkere paddenstoelen risotto of gegrilde groentes