Het bedrijf van Castellani werd aan het einde van de 19e eeuw in Montecalvoli opgericht toen Alfred, een al lang...
- Er zijn geen items meer in uw wagen
- Verzending
- Totaal € 0,00
Middelvlei
In 1919 kochten twee broers, Marthinus en Niels Momberg, Middelvlei en verhuisden hun gezinnen naar de boerderij.
Een jaar later werden de eerste wijnen geperst, in die fase voornamelijk versterkte wijnen. Hun twee zonen, Stiljan (rustige Jan) en zijn neef, ook Jan maar Jan Bek genoemd (vanwege zijn meer extraverte en welbespraakte persoonlijkheid), erfden de boerderij in 1960. In 1963 kocht Stiljan de helft van de aandelen van zijn neef in de boerderij, om een eenmanszaak te beginnen. Jan Bek kocht vervolgens het nabijgelegen landgoed Neethlingshof en ging vervolgens de politiek in.
In de daaropvolgende dertig jaar begon Stiljan met het opzetten van een van de modelwijnboerderijen in het district.
Vandaag
Tegenwoordig passen de broers Ben en Tinnie Momberg de kennis toe die zij tijdens drie generaties wijnbereiding hebben doorgegeven om wijn van uitzonderlijke kwaliteit en reputatie te produceren.
Als familiewijngaard zorgen de Mombergs ervoor dat de lessen die van vader op zoon worden doorgegeven, behouden en gerespecteerd worden, terwijl ze toch tegemoetkomen aan moderne trends en nieuwe technieken in de wijnindustrie. De prachtige boerderij van 52 hectare staat bekend om zijn rode wijnen, en Tinnie heeft zijn talenten laten zien met zijn specialiteit, de Free-run Pinotage, een unieke wijn gemaakt via natuurlijke, niet-geperste processen waardoor hij zich onderscheidt van zijn soortgenoten.
Wijnmaken
De kelder is gebaseerd op traditionele wijnbereidingsmethoden en beschikt over een combinatie van zowel oude als nieuwe technieken die zijn verfijnd door meer dan 100 jaar familiewijnbereiding.
Onze ontsteel/crusher verwijdert voorzichtig de stelen van de druiven en verplettert de bessen om harde tannines in de wijn te minimaliseren. Een andere modernere toevoeging is een nieuwe mostkoeler om de geplette bessen af te koelen vóór het fermentatieproces, waardoor de fruitsmaken beter behouden blijven. Echter, in overeenstemming met de methoden die van vader op zoon zijn doorgegeven, worden de druiven gefermenteerd in traditionele open cementtanks en maakt onze kelder gebruik van een zwaartekrachtsysteem om de wijn te verplaatsen in plaats van machinepompen te gebruiken.
De kelder herbergt ook een rijpingsfaciliteit voor 300 eikenhouten vaten (elk 225 liter), voornamelijk van Frans eikenhout, met een kleine selectie Amerikaans eikenhout om voor extra variatie te zorgen bij het ontwikkelen van de houtstructuur voor bepaalde wijnen. Vervolgens worden de wijnen op de boerderij gebotteld met behulp van een mobiele bottelarij.
Het landgoed
Genesteld in het hart van Stellenbosch, aan de voet van de pittoreske Devon Valley en met uitzicht op de Bottelary Hills, is de wijnboerderij Middelvlei de thuisbasis van de familie Momberg. Hun verhaal begint in 1919, toen twee broers de boerderij kochten, en groeide al meer dan honderd jaar rond een sterk gevoel voor traditie en familie-idealen. Tegenwoordig passen de broers Ben en Tinnie Momberg de kennis toe die zij tijdens drie generaties wijnbereiding hebben doorgegeven om wijn van uitzonderlijke kwaliteit en reputatie te produceren.