Blog navigation

Laatste berichten

Laatste berichten

 
Sorteer op:
 • Pinot Gris
  Pinot Gris
  193 Keer bekeken Leuk gevonden

  Pinot Grigio of Pinot Gris ? Pinot Gris maar ook wel Pinot Grigio Genoemd, is een witte wijndruivensoort met zijn oorsprong in Frankrijk,. Het is een mutatie van de Pinot Noir.

  Lees meer
 • Santa Alicia
  Santa Alicia
  182 Keer bekeken Leuk gevonden

  Viña Santa Alicia werd opgericht in Pirque in 1954, aan de voet van het majestueuze Andesgebergte. Deze ligging zorgt ervoor dat het zuivere smelt water uit het Andes gebergte de Maipo-vallei bevloeit, de plaats waar de wijnindustrie van Chili begon en waar de zon subtiel door de wijngaarden heentrekt

  Lees meer
 • Chateau Poujeaux
  Chateau Poujeaux
  122 Keer bekeken Leuk gevonden

  Chateau Poujeaux duikt voor het eerst op in 1806, maar Terre de Poujeaux, gelegen in Moulis-en-Médoc, bestond al sinds de Middeleeuwen. In die tijd behoorde het toe aan Latour Saint Mambert, nu Chateau Latour, 1er Grand Cru Classé, Pauillac. In de 19e eeuw produceerde het landgoed zijn eerste wijnen en werd het echt onafhankelijk.

  Lees meer
 • Chassenay d’Arce
  Chassenay d’Arce
  112 Keer bekeken Leuk gevonden

  Chassenay d’Arce Opgericht in Ville-sur-Arce in 1956 door vijf pioniers, telt het wijnhuis Chassenay d'Arce nu zo'n 130 families en drie generaties wijnmakers. De oorspronkelijke samenwerking houd stand, met dezelfde geest van samenwerking, solidariteit en kennisdeling.

  Lees meer
 • Sangiovese
  Sangiovese
  248 Keer bekeken Leuk gevonden

  De letterlijke vertaling van de Sangiovese is "het bloed van Jupiter" de Sangiovese druif is een afstammeling van het oeroude ras Ciliegiolo, wat veelvuldig voorkwam in Centraal italie.

  Lees meer
 • Bodegas Murviedro
  Bodegas Murviedro
  253 Keer bekeken Leuk gevonden

  Bij Bodegas Murviedro vormen het milieubeleid en de toewijding om het milieu te behouden en te verzorgen een fundamenteel onderdeel van de filosofie. ze pleiten voor duurzame wijnbouw en oenologie, waarbij ze wijnen produceren in harmonie met de omgeving.

  Lees meer
 • Malbec
  Malbec
  241 Keer bekeken Leuk gevonden

  De Term Vin Noir kreeg de wijnen van de Malbec in de 19e eeuw, beroemd om zijn diep zwarte kleur door de druif en vinificatie techniek waarbij een deel van most gekookt werd.

  Lees meer
 • Andre Brunel Chateauneuf du pape
  Andre Brunel Chateauneuf du pape
  201 Keer bekeken Leuk gevonden

  Nog steeds weinig bekend in Frankrijk, maakt het Domaine Les Cailloux toch deel uit van de elite van de appellatie Châteauneuf-du-Pape. André Brunel en zijn zoon Fabrice, die zich in 2012 bij het avontuur voegde, produceren pittige wijnen die de kracht van het terroir combineren met de finesse en elegantie die kenmerkend zijn voor de wijnen van het Domaine

  Lees meer
 • Primitivo
  Primitivo
  196 Keer bekeken Leuk gevonden

  Primitivo bekend uit het zuiden van Italie uit de Puglia, een druivenras die voorheen werd gebruikt om mindere wijnen meer kracht of kleur te geven en dus veel werd gebruikt bij blends maar tegenwoordig door moderne techniek een eigen status heeft verkregen.

  Lees meer
 • Chenin Blanc
  Chenin Blanc
  231 Keer bekeken Leuk gevonden

  Chenin Blanc een druif bekend uit de Loire maar tegenwoordig ook veel aangeplant in Zuid Afrika, waar de druif ook wel Steen genoemd wordt

  Lees meer
 • Zuccardi
  Zuccardi
  262 Keer bekeken Leuk gevonden

  Zuccardi  Sebastian's doel is om wijnen van grote zuiverheid te creëren, stevig geworteld in de terroirs van de Uco-vallei" gelegen in Mendoza Argentinie

  Lees meer
 • Cave Vinicole Hunahwir
  Cave Vinicole Hunahwir
  186 Keer bekeken Leuk gevonden

  Cave Vinicole de Hunawihr is een coöperatie gevestigd in het hart van het Grands Crus-gebied in de Elzas 

  Lees meer
Showing 1 to 12 of 30 (3 Pages)