Het bedrijf van Castellani werd aan het einde van de 19e eeuw in Montecalvoli opgericht toen Alfred, een al lang...
- Er zijn geen items meer in uw wagen
- Verzending
- Totaal € 0,00
Clos des Papes
Clos des Papes
Paul Avril (1873-1962) was een van de mensen achter de creatie van de appellatie.
In 1896 begon hij zijn wijnen te verkopen onder de naam Clos des Papes. Régis Avril (1901-1987) leverde wijnen aan twee presidenten van Frankrijk, generaal de Gaulle en Georges Pompidou. Paul Avril (1937-2009) begon in 1963 op het domein te werken, eerst samen met zijn vader en later jarenlang met zijn zoon. Paul-Vincent Avril (1965 -) bezocht als jonge man de wijnschool in Bourgondië en toen hij in 1988 terugkeerde naar het domein had hij visioenen over finesse en elegantie en hij beschouwt deze kwaliteiten nog steeds als het allerbelangrijkst voor een wijn van hoge kwaliteit. Tegenwoordig beslaat het terrein 32 ha. 3 ha. is met witte variëteiten. Er zijn 24 verschillende percelen verspreid over de stad. Eén perceel ligt vlakbij het kasteel van de paus en is omgeven door muren (clos). Vanaf hier kwam de naam van het domein. Sinds 2011 zijn de wijngaarden gecertificeerd als " agriculture biologique "
Er wordt slechts één cuvée van witte (10% van de productie) en rode Chateauneuf du Pape gemaakt.
Sinds 1991 is de destalking totaal en sinds 1987 wordt de totale productie op het domein gebotteld.
Het geheim achter de hoge kwaliteit is een lage opbrengst. In de oogstjaren 2007, 2008 en 2009 was de opbrengst 25, 17 en 19 hl/ha. De opbrengst wordt geminimaliseerd door groene oogst en door herhaalde sortering van de druiven tijdens de oogst. Clos des Papes is geen plaats voor experimenten. Het doel is voortdurend om een wijn van zeer hoge kwaliteit te maken die voldoet aan de verwachtingen van Paul Vincent Avril zelf en van zijn klanten over de hele wereld. Het is voor Avril een teken van kwaliteit als de wijn herkenbaar is door de jaargangen heen. 80% van de productie, ongeveer 100.000 flessen, wordt geëxporteerd. Het is helemaal geen probleem voor Avril om zijn wijnen te verkopen, zelfs in tijden waarin de markt onder crisis verkeert.
Chateauneuf du Pape Rouge
65% Grenache, 20% Mourvedre, 10% Syrah en 5% andere.
Gerijpt in donder gedurende 12-15 maanden.
Chateauneuf du Pape Blanc
Grenache Blanc, Roussanne, Clairette, Bourboulenc en Picpoul. Er komt geen hout bij kijken.