Het bedrijf van Castellani werd aan het einde van de 19e eeuw in Montecalvoli opgericht toen Alfred, een al lang...
- Er zijn geen items meer in uw wagen
- Verzending
- Totaal € 0,00
Sangiovese
Sangiovese is de druif die het meest voorkomt in het midden van Italia wijngebieden als Toscane en Romagna zijn zeer verbonden aan de Sangiovese druif. De letterlijke vertaling van de Sangiovese is "het bloed van Jupiter" de Sangiovese druif is een afstammeling van het oeroude ras Ciliegiolo, wat veelvuldig voorkwam in Centraal italie.
De Sangiovese is één van de meest aangeplante druivenrassen in Italie maar wordt tegenwoordig ook aangeplant in Australie, California en Chili, maar haalt daar lang nog niet de kwaliteit zoals in Italie, de Sangiovese is onder meer ook bekend van de Brunello di Montalcino en Vino Nobile de Montepulciano.
De druif heeft een lange rijpingstijd nodig hij bloeit vroeg en rijpt laat het is een moeilijk te cultiveren ras en heeft een specifieke voorkeur voor warmte en klimaat hij heeft redelijk wat warmte nodig maar ook weer niet te veel.
Sangiovese druif
De kleur van de wijn van de Sangiovese druif is een matige tot intense kleur met aroma's van zwart fruit zoals zwarte(bittere) kersen en wilde specerijen, Viooltjes, met meestal de nodige zuren en tannines als de wijn wat veroudert is kunnen er meer tonen van truffel, bosgrond, paddestoelen ontstaan en zwakken de tannines wat af.
De Brunello di Montalcino staat bekend om zijn lange bewaarpotentieel van de Sangiovese druif en kunnen tegen duurdere prijzen over de toonbank gaan.
Doordat de Sangiovese druif een ware kameleon is kunnen de smaken dan ook goed verschillen van jaar tot jaar en per gebied, deze wijn moet je echt leren drinken en waarderen het is geen makkelijke beginnerswijn door de kruidigheid en hoge zuurgraad en Tannines kan de wijn als stroef worden ervaren.