Het bedrijf van Castellani werd aan het einde van de 19e eeuw in Montecalvoli opgericht toen Alfred, een al lang...
- Er zijn geen items meer in uw wagen
- Verzending
- Totaal € 0,00
Azienda Mario Giribaldi
De wijnmakerij Giribaldi begon aan het begin van de 20e eeuw en produceert al drie generaties wijnen. In deze dagen waren de tijden moeilijk, en de landbouw was niet alleen een middel van inkomen, maar ook een echte trots voor degenen die van hun land hielden, het heeft bloed zweet en tranen gekost om een bestaan op te bouwen en daarvoor ook een prijs betaalden. Uiteindelijk is Azienda Mario Giribaldi uitgegroeid tot een voortreffelijk wijnhuis.
De Barolo van Giribaldi is een uitstekende wijn met hoge punten scores door wijnprofesionals, toch zullen wij de prijs aantrekkelijk laten blijven.
De Barolo wijnen kunnen op 2 manieren worden gemaakt de traditionele manier waar de wijn in het begin eerst lang moet rijpen om rijpere tannines te verkrijgen en de wijn beter drinkbaar te krijgen, Mario maakt zijn barolo’s op de nieuwe manier waarbij ontsteelt word en de wijnen veel minder Taninnes bevatten de wijn is dan ook na 3 jaar houtrijping gereed om te drinken, de wijn is zeer fruitig met kleine gemoedelijke Tannines een lust voor op tafel.
De wijnen van Mario Giribaldi worden bijna allemaal biologisch verbouwd wat weer ten goede komt voor de mens en natuur, de topwijn van Giribaldi is zijn Barolo Ravera Biologisch gemaakt en uit een speciaal stukje wijngaard met de hoogste kwaliteit.
In ons assortiment hebben wij:
Dolcetto d’Alba D.O.C
Barbera P. D.O.C
Langhe Rosso D.O.C
Barbers d’Alba D.O.C
Langhe Bianco (wit( D.O.C
Arneis Langhe (wit) D.O.C
Barbaresco D.O.C.G
Barolo D.O.C.G
Barolo Ravera D.O.C.G