Het bedrijf van Castellani werd aan het einde van de 19e eeuw in Montecalvoli opgericht toen Alfred, een al lang...
- Er zijn geen items meer in uw wagen
- Verzending
- Totaal € 0,00
Wijn en Asperges
Asperges het seizoen loopt zo traditioneel van eind April tot eind Juni maar door de kassen kunnen er al vanaf medio Februari Asperges worden geteeld
We kennen 2 soorten Asperges de groene en de witte waarbij de witte wel geschild zou moeten worden anders zijn ze bitter en de groene asperges hoeven niet geschild te worden en worden meestal in Salades, pasta, Paella gebruikt.
De groene asperge heeft een hele stevige smaak wat je goed terug proeft in de gerechten, een goed passend wijn is dan ook de Gruner Veltliner met zijn witte pepertje in de smaak, past deze goed bij de groene asperge gerechten maar ook een droge riesling of Sauvignon Blanc past hier goed bij
een leuk gerecht is bijvoorbeeld een pasta schotel met groene asperges
Bereidingstijd 15 min en 25 min oventijd voor 4 personen
- 500 gram groene asperges
- 300 gram kleine tomaten (cherrytomaten)
- 200 gram penne
- 6 eieren
- 100 gram parmazaanse kaas geraspt
- 100 ml Melk
snij de onderkant van de asperges af en verwijder deze en snij de asperges in kleine stukjes verwarm de oven op 160 graden, snij de tomaatjes in 4 stukken.
kook de penne volgens de verpakking en smeer de ovenschaal in met wat olijfolie of boter als de penne gaar zijn klop dan de 6 eieren kaas en melk tot een sauce en doe de tomaten, penne, asperges en sauce door elkaar in de ovenschaal zet de schaal voor 25 min op 160 graden in de oven.
Bijpassende Wijn
- Himmelstiege Gruner Veltliner Smaragd
- Domaine Charles Spar Riesling Tradition
- Domaine Denizot Sancerre
- Domaine Girault Sancerre
- Ortion en Fils Pouilly Fume