Het bedrijf van Castellani werd aan het einde van de 19e eeuw in Montecalvoli opgericht toen Alfred, een al lang...
- Er zijn geen items meer in uw wagen
- Verzending
- Totaal € 0,00
Bosman Wines
8 GENERATIONS
De familie Bosman is al 8 generaties lang wijnbouwer in Wellington, waarbij hun trotse erfgoed de basis vormt van waaruit innovatie en duurzaamheid een natuurlijke vooruitgang zijn.
1707 Erfenis
De allereerste Bosman die bij Kaap de Goede Hoop aankwam, was Hermanus Lambertus Bosman in 1707. Hij werd de “sieketrooster” (verzorger) voor de Drakenstein-gemeenschap, waarmee hij een traditie van zorg begon die van generatie op generatie is doorgegeven. Op het familiewapen staat het motto: geloof, hoop en liefde; en het zijn deze woorden die de familie inspireren in het werk dat zij in de gemeenschap doen.
Erfenis 1810
De boerderij Groenfontein, in Wellington (ongeveer een uur rijden van Kaapstad), werd in 1699 geschonken aan de Franse hugenoot Philip Drouin. Het ging via verschillende eigenaren: de familie Malan, die in de familie Bosman trouwde en het in 1810 kocht.
Erfenis 1957
De familie Bosman produceerde wijn op het landgoed tot 1957, toen de familie zich richtte op hun wijnkwekerij en stekken (of “stokkies”) vermeerderde voor de Kaapse wijnindustrie.
Erfenis 2007
In 2007 keerde de 8e generatie Petrus Bosman terug naar de lang gekoesterde familiedroom en bracht de eerste wijnen uit hun onlangs gerenoveerde 270 jaar oude kelder. Tegenwoordig zijn de nakomelingen van Hermanus Bosman de trotse bewaarders van zijn nalatenschap, gewijd aan verantwoorde, handgemaakte wijnbereiding.
Bosman Family Vineyards
Bosman Family Vineyards is niet alleen een wijnproducent. De kelder is onderdeel van Bosman Adama, een organisatie waartoe ook een plantenveredelingsfaciliteit behoort, die een grote rol speelt bij het vermeerderen van nieuwe, gezonde wijnstokken; en een wijnkwekerij die stokkies (geënte stekken) levert aan druivenboeren in het hele land. Daarom kunnen we onze wijnen tot aan de moederplant traceren in een ononderbroken keten van kwaliteit en zorg.
Maar dit betekent ook dat er het hele jaar door voldoende werk is voor iedereen op de boerderij, van de kwekerij tot de wijngaarden en de kelder. Om dit momentum vast te houden, moeten we investeren in mensen en hun potentieel, waarbij we ons concentreren op het opbouwen van een samenhangende, duurzame gemeenschap, zodat iedereen kan gedijen en gezamenlijk een waardevolle erfenis kan creëren.