Maipo Valley
Traditionele vsp-training, met opbrengst per hectare.
De wijngaard wordt gecontroleerd door snoeien en druppel irrigatie.
De wijngaarden liggen voornamelijk in de gebieden maría pinto en melipilla, het langste stuk van de Maipo-vallei dichter bij de kust, met meer gematigde temperaturen als gevolg van de wind uit de Stille Oceaan die de typische aroma's van de wijngaarden helpen behouden.
VINIFICATION Merlot
Handmatig oogsten. pletten, persen in pneumatische pers, decanteren van de most.
40% van de most wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks en de resterende 60% wordt gefermenteerd in Franse eiken bij een temperatuur tussen 13 en 14 ° C gedurende 18 tot 21 dagen. Zodra de gisting is voltooid, wordt de wijn ongeveer 5-6 maanden in hout bewaard met gistdroesem alvorens verder te gaan met het uiteindelijke mengsel.
Wijn proef notitie
Aroma's van mokka, chocolade en rijp bessenfruit zijn goed gevormd en de smaak is warm, rijk en vol met schone, smakelijke frambozen- en pruimfruit, geaccentueerd door nog een scheut mokka. Fruitig en dik en met een natuurlijke eiken smaak