

Gebied | Italie, Emilia Romagna |
Druif | Chardonnay 70%, Sauvignon Blanc 30% |
Alc% | 13,5% |
Fles | 0,75 L |
Eten | vette vis, lichte gerechten, schaal schelpdieren |
Allergenen | Sulfiet |
Leuke blend op basis van 70% Chardonnay en 30% Sauvignon Blanc.
Intense neus met geuren van abrikoos en perzik, afsluitend met bloemige tonen van jasmijn en rozenblaadjes. In de mond is deze wijn soepel en intens van smaak met evenwichtige zuren.
Umberto Cesari
In 1967 volgt Umberto Cesari zijn droom. Hij koopt een wijngaard van 20 hectare in het pittoreske Emilia–Romagna om er de allerbeste Sangiovese te verbouwen. Tegen alle gangbare opvattingen in, zonder kapitaal of kennis, begint hij aan zijn passioneel avontuur.
Umberto Cesari was de eerste producent die geloofde in het potentieel van de Sangiovese druif, een vertrouwen dat later internationaal weerklank kreeg en tot op vandaag een onwrikbare hoeksteen blijft van zijn wijnfilosofie. De geschiedenis van Umberto Cesari is een verhaal van familiebanden, jarenlange toewijding en volharding.
Datasheet
Gebied | Italie, Emilia Romagna |
Druif | Chardonnay 70%, Sauvignon Blanc 30% |
Alc% | 13,5% |
Fles | 0,75 L |
Eten | vette vis, lichte gerechten, schaal schelpdieren |
Allergenen | Sulfiet |
Leuke blend op basis van 70% Chardonnay en 30% Sauvignon Blanc.
Intense neus met geuren van abrikoos en perzik, afsluitend met bloemige tonen van jasmijn en rozenblaadjes. In de mond is deze wijn soepel en intens van smaak met evenwichtige zuren.