

Gebied | Spanje, Castilla Y Leon |
Druif | Tempranillo |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 14 % |
Bottelaar | Bodegas Avelino Vegas Fuentespina |
Eten | Rundvlees, Lamsvlees, Wild (hert), gezoute kazen |
Allergenen | Sulfiet |
Krachtig, aangenaam, omhullend, heel zacht, met een lange, frisse afdronk
Wijnmakerij opgericht in 1950 door Avelino Vegas in het Segovia-dorp Santiuste de San Juan Bautista. De wijnmakerij begon met het produceren van wijnen met druiven uit de omgeving. Tegenwoordig zijn verschillende leden van de derde generatie opgenomen in het management van het bedrijf. Cristina Vegas, de kleindochter van de oprichter (biotechnoloog en houder van het nationaal diploma in oenologie van de universiteit van Bordeaux), heeft de leiding over oenologisch beheer.
Afkomstig uit wijngaarden met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar en met een rijping van 7 maanden op nieuwe Amerikaanse eiken vaten. Fuentespina 7, Ribera del Duero in zijn puurste vorm.
Probeer het eens met champignons en schimmels, gegrilde vis, rood vlees, klein wild en halfgezouten kazen.
Gebied | Spanje, Castilla Y Leon |
Druif | Tempranillo |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 14 % |
Bottelaar | Bodegas Avelino Vegas Fuentespina |
Eten | Rundvlees, Lamsvlees, Wild (hert), gezoute kazen |
Allergenen | Sulfiet |
Krachtig, aangenaam, omhullend, heel zacht, met een lange, frisse afdronk