- Nieuw
- Er zijn geen items meer in uw wagen
- Verzending
- Totaal € 0,00
Referentie: bu#0058
Merk: Cantine di Ora
Amicale (Amicone) Cantine di Ora
Referentie: pr#0289
Merk: Gerard Bertrand
Gerard Bertrand Chateau L'Hospitalet La Clape Coteaux du Languedoc Reserve Rouge (Biologisch)
Referentie: pr#1160
Merk: Kono Wines
Kono Sauvignon Blanc
Referentie: pr#0233
Merk: Bosman Adama
Bosman Family Vineyards Adama rood
Gabbia d oro Amarone della Valpolicella DOCG
Gebied | Italie, Veneto |
Druif | Corvina Corvinone Rondinella |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 14,5 % |
Bottelaar | Gabbia d'Oro |
Eten | Rode Vleesgerechten, Wild, Kazen |
Allergenen | Sulfiet |
Style | Amarone |
Jaar | 2021 |
Our privacy policy
Ons Cookiebeleid legt onze principes uit als het gaat om het verzamelen, verwerken en opslaan van uw informatie. Dit beleid legt specifiek uit hoe we cookies gebruiken, evenals de opties die u heeft om ze te beheren.
1 Wat zijn Cookies
Cookies zijn kleine stukjes data, opgeslagen in tekstbestanden die op uw computer of ander apparaat worden opgeslagen wanneer websites in een browser worden geladen. Ze worden veel gebruikt om u en uw voorkeuren te "onthouden", hetzij voor een enkel bezoek, hetzij voor meerdere herhaalde bezoeken
2 Hoe gebruiken wij cookies
We gebruiken cookies voor een aantal verschillende doeleinden. Sommige cookies zijn om technische redenen noodzakelijk; sommige maken een gepersonaliseerde ervaring mogelijk voor zowel bezoekers als geregistreerde gebruikers;
3 Controle van cookies
Het kan zijn dat bezoekers het gebruik van cookies willen beperken of helemaal willen voorkomen dat ze worden geplaatst. Als u cookies uitschakelt, houd er dan rekening mee dat sommige functies van onze service mogelijk niet correct werken
4 Informatie die wij verzamelen
We verzamelen alleen informatie over u als we daar een reden voor hebben, bijvoorbeeld om onze diensten te verlenen als het versturen van bestellingen, om met u te communiceren of om onze diensten te verbeteren.
We doen er alles aan om het vertrouwen van onze websitebezoekers te behouden. We verzamelen, verkopen, verhuren of verhandelen geen e-maillijsten of gegevens met andere bedrijven en bedrijven. Bekijk onze pagina Privacybeleid voor gedetailleerde informatie over wanneer en waarom we uw persoonlijke gegevens verzamelen, hoe we deze gebruiken, de beperkte voorwaarden waaronder we deze aan anderen mogen bekendmaken en hoe we deze beveiligen.
We kunnen het cookie- en privacybeleid van tijd tot tijd wijzigen. Dit beleid is geupdate vanaf 27 februari 2024
Gabbia d oro Amarone della Valpolicella DOCG
Proefnotitie:
Helder robijnrood Complex fruitig boeket met tonen van kers, zwarte kers Noten van rode bessen, vanille, rozijnen en tropisch fruit Volle, goed uitgebalanceerde wijn Lange afdronk Past bij rood vlees, wild.
Amarone
Amarone is absoluut een van de beroemdste Italiaanse rode wijnen ter wereld. Het wordt geproduceerd in Valpolicella, een wijnstreek op enkele kilometers van Verona, in de regio Veneto (Italië). Tegenwoordig wordt het beschouwd als een van de grote Italiaanse rode wijnen, een iconische wijn, net als Barolo, Brunello (en Chianti) en Supertuscans.
Hoewel veel mensen de naam al kennen en het misschien zelfs hebben gedronken, weten maar weinigen wat Amarone zo uniek maakt. In dit artikel ontdekt u stap voor stap hoe de koning van Valpolicella, Amarone, wordt gemaakt.
De Druiven
Allereerst is Amarone geen monocépagewijn (wat betekent dat het van één enkele druif is gemaakt), maar het is het resultaat van een blend van druiven. De druiven zijn inheemse rode variëteiten, die historisch gezien alleen in Valpolicella groeien. Amarone is een DOCG-wijn en daarom moet de productie voldoen aan bepaalde parameters en vereisten die door een regelgeving zijn vastgesteld. De keuze van de druiven is er daar één van. Sommige variëteiten zijn verplicht, terwijl andere optioneel zijn, afhankelijk van de keuze en smaak van de wijnmaker.
De verplichte druiven zijn:
Corvina + Corvinone (45-95%)
Corvina is de kenmerkende druif van Amarone, het hoofdingrediënt dat de Amarone- en Valpolicella-wijnen het meest kenmerkt. De naam komt van het Italiaanse woord "Corvo" (kraai) omdat de rijpe bessen een zeer donkere kleur hebben, bijna blauwachtig, wat doet denken aan het verenkleed van deze vogel. Corvina-druiven hebben ovale bessen, een goede zuurgraad en gemiddelde tannines. Het geeft Amarone een robijnrode kleur, een lange levensduur en de typische hints van rood fruit (met name kers).
Jarenlang werd Corvinone ten onrechte beschouwd als een biotype van Corvina. Met andere woorden, een druif van dezelfde familie als Corvina, maar met grotere bessen. Pas onlangs hebben enkele DNA-tests aangetoond dat Corvinone in feite een onafhankelijke variëteit is. Het geeft Amarone structuur en de kruidige noot die zo gewaardeerd wordt in deze wijn. De grootte van de bessen vertegenwoordigt ook een groot voordeel in termen van opbrengst en versnelt de oogst.
Rondinella (5-30%)
De exacte oorsprong van de naam, die letterlijk "kleine zwaluw" betekent, is een kwestie van discussie. Volgens sommigen is de naam te danken aan het V-vormige blad dat lijkt op de staart van een zwaluw. Voor anderen is het omdat vogels (inclusief zwaluwen) de kleine bessen bijzonder waarderen. Volgens anderen wordt het zo genoemd omdat de kleur doet denken aan de vachtkleur van de zwaluw. Wat zeker is, is dat al deze drie kenmerken waar zijn. De bessen zijn in feite kleiner dan andere druiven, rond en donker van kleur. Rondinella heeft een dikke schil en brengt in de blend van Amarone aromatische tonen, hints van rood fruit en bloemengeuren. Wanneer het volledig rijp is, bereikt het een hoog suikergehalte. Het is in feite de favoriete druif om Recioto-wijn te produceren, de zoete versie van Amarone.
Oogsten
Handmatige oogst is een andere fundamentele stap om te begrijpen hoe Amarone wordt gemaakt.
Hiervoor zijn in wezen twee redenen. De eerste is de selectie van de trossen, wat alleen een menselijk (en bekwaam) oog kan doen. In feite zijn niet alle trossen geschikt voor de volgende stap, het droogproces. Amarone-druiven moeten perfect gezond zijn, met een onbeschadigde schil. De tros mag niet compact zijn, maar verspreid, om luchtcirculatie tussen de bessen te garanderen en zo het risico op schimmel en schimmel te vermijden. Ten tweede moeten de druiven met delicatesse en zorg worden behandeld om de schil niet te breken, geen most vrij te geven en de fermentatie niet te starten.
Amarone-trossen worden in houten of plastic kratten gelegd, waarin ze de droogperiode zullen doorbrengen. Het is belangrijk om slechts één laag druiven per kist te laden. Op deze manier zal in feite geen enkele druif worden geplet onder het gewicht van de andere en zal de lucht in contact komen met alle druiven.
Valpolicella is een van de weinige regio's ter wereld waar nog steeds op traditionele wijze wordt geoogst, die door de eeuwen heen vrijwel onveranderd is gebleven. Een bezoek aan de kelders in september tijdens de oogst is een unieke ervaring die het gevoel geeft een stap terug in de tijd te zetten.
Datasheet
- Gebied
- Veneto
- Wijn Kleur
- Rode Wijn
- Wijnjaar
- 2021
- Botteling
- Gabbia d oro
- Druivenras Blauw
- Corvina
Corvinone
Rondinella - Fles
- 0,75 L
- Alcohol %
- 14,5 %
- Land
- Italie
- Afsluiting
- Kurk
Wij bieden verschillende betaalopties aan zoals Ideal, Creditcard, Bancontact, Klarna, Paypal etc. Let op Klarna en PayPal zijn tegen extra kosten.
Nederland en Belgie | |
Voor 12 uur besteld zelfde dag verzonden | |
U kunt flessen mixen | |
1-5 flessen Nederland | €10 |
1-5 flessen Belgie | €11 |
6-11 Flessen | €5,99 |
12 flessen en meer | Gratis |
Voor verzendkosten voor overige landen bezoek u dan onze pagina via onderstaande link
wij bieden verschillende vervoerders aan maar onze
getoonde prijzen zijn gebaseerd op postnl
Vaak samen gekocht
Producten uit dezelfde categorie
Vragen
- Vragen (0)
- Laatste
- Laatste