

Referentie: pr#0119
Merk: Pasqua Wijnhuis
Gebied Italie, Veneto, ValpolicellaDruif Corvina 60%, rondinella 20%, Corvinone 10%, Negrara 10%Fles 0,75 LAlc perc 13,5 %Bottelaar Pasqua, Villa BorghettiEten gegrild vlees, kruidige kazenAllergenen SulfietDeze Valpolicella die in contact is geweest met de uitvergiste schillen van de Amarone, met daarin nog wat...
Referentie: bu#0058
Merk: Cantine di Ora
Gebied Italie, VenetoDruif Corvina,Molinara,RondinellaFles 0,75 LAlc perc 14,5 %Bottelaar Cantine di OraEten krachtige kazen,Rood vlees, WildgerechtenAllergenen SulfietJaar 2018
Referentie: pr#0038
Merk: vallformosa
Gebied Spanje, PenedesDruif Macabeo,Viura,Parellada,Xarel.LoFles 0,75 LAlc perc 11,5 %Bottelaar VallformosaAllergenen Sulfietclass Cava De Cava Brut van Vallformosa is een klassieke droge stijl Cava met een geur en smaak die het gehemelte domineert. In de mond tonen van peer, groene appel, limoen dat heel aangenaam...
Referentie: bu#0057
Merk: castel wine
Gebied italie, PugliaDruif PrimitivoFles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar Castel WinesEten Pasta met tomatensauce, gegrild vlees,rood vlees,Allergenen SulfietJaar 2021Soepele wijn, 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt, met een stevige, verwarmende smaak zowel toast achtige aroma’s als schakeringen van pruimen, zwarte kersen,...
Gebied | Italie, Sicilie |
Druif | Nero de Avola |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 14 % |
Bottelaar | Colpasso |
Eten | Vleesgerechten met groentes, rijst, pasta, antipasta |
Allergenen | Sulfiet |
Deze beroemde druif Nero d'Avola gedijt zeer goed op Sicilie het is dan ook de nr 1 van sicilie een allemans vriend die iedereen wel lust.De wijn heeft een diepe, paars-rode kleur in het glas met een ongelooflijk intense neus van zwarte peper en specerijen. De smaak biedt heerlijk rood fruit met uitbarstingen van donker bessenfruit. Uitstekende balans en complexiteit, met een zachte, lange afdronk
Ons Cookiebeleid legt onze principes uit als het gaat om het verzamelen, verwerken en opslaan van uw informatie. Dit beleid legt specifiek uit hoe we cookies gebruiken, evenals de opties die u heeft om ze te beheren.
Cookies zijn kleine stukjes data, opgeslagen in tekstbestanden die op uw computer of ander apparaat worden opgeslagen wanneer websites in een browser worden geladen. Ze worden veel gebruikt om u en uw voorkeuren te "onthouden", hetzij voor een enkel bezoek, hetzij voor meerdere herhaalde bezoeken
We gebruiken cookies voor een aantal verschillende doeleinden. Sommige cookies zijn om technische redenen noodzakelijk; sommige maken een gepersonaliseerde ervaring mogelijk voor zowel bezoekers als geregistreerde gebruikers;
Het kan zijn dat bezoekers het gebruik van cookies willen beperken of helemaal willen voorkomen dat ze worden geplaatst. Als u cookies uitschakelt, houd er dan rekening mee dat sommige functies van onze service mogelijk niet correct werken
We verzamelen alleen informatie over u als we daar een reden voor hebben, bijvoorbeeld om onze diensten te verlenen als het versturen van bestellingen, om met u te communiceren of om onze diensten te verbeteren.
We doen er alles aan om het vertrouwen van onze websitebezoekers te behouden. We verzamelen, verkopen, verhuren of verhandelen geen e-maillijsten of gegevens met andere bedrijven en bedrijven. Bekijk onze pagina Privacybeleid voor gedetailleerde informatie over wanneer en waarom we uw persoonlijke gegevens verzamelen, hoe we deze gebruiken, de beperkte voorwaarden waaronder we deze aan anderen mogen bekendmaken en hoe we deze beveiligen.
We kunnen het cookie- en privacybeleid van tijd tot tijd wijzigen. Dit beleid is geupdate vanaf 15 februari 2023
Sicilië is het grootste eiland in de Mediterraanse zee met de hoogste actieve vulkaan ter wereld: de Etna! Door de rijke geschiedenis van het eiland en de meerdere volkeren die hier hebben geleefd is er een rijke en beroemde agrarische cultuur ontstaan. Met allerlei soorten inheemse druiven die hier groeien worden er dan ook heerlijke wijnen geproduceerd.
Al in de 14e eeuw kende Sicilië een florerende wijnbouwcultuur. Veel wijngaarden werden in die tijd aangeplant door rijke Sicilianen. Ze verkochten hun producten aan het Italiaanse vasteland en exporteerden veel zoete wijnen naar Afrika. Sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw is de wijnbouw in Sicilië sterk gemoderniseerd. Daardoor is de kwaliteit van de Siciliaanse wijnen de laatste jaren enorm toegenomen.
Bekendste druivenras: Nero d’Avola. ‘Het zwart van Avola’; zo noemen de Italianen de Nero d’Avola druif uit Sicilië ook wel. Deze inheemse druif is verantwoordelijk voor zeer fruitige wijnen die smaken naar pruimen, cranberries en granaatappel. Deze druif is door plaatselijke wijnmakers honderden jaren terug geselecteerd als dé druif van Avola, een klein stadje in Oost-Sicilië. Tijdens de 20e eeuw werd de Nero d’Avola vooral gebruikt in andere wijn Blends om die wijnen een diepere kleur en meer rijpingspotentieel te geven. De naam vond je dus bijna nooit terug op het label van de wijn. Inmiddels worden er ook veel wijnen gemaakt van uitsluitend Nero d’Avola en groeit dit druivenras niet alleen meer in de buurt van Avola maar over het hele eiland.
Datasheet
Gebied | Italie, Sicilie |
Druif | Nero de Avola |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 14 % |
Bottelaar | Colpasso |
Eten | Vleesgerechten met groentes, rijst, pasta, antipasta |
Allergenen | Sulfiet |
Deze beroemde druif Nero d'Avola gedijt zeer goed op Sicilie het is dan ook de nr 1 van sicilie een allemans vriend die iedereen wel lust.De wijn heeft een diepe, paars-rode kleur in het glas met een ongelooflijk intense neus van zwarte peper en specerijen. De smaak biedt heerlijk rood fruit met uitbarstingen van donker bessenfruit. Uitstekende balans en complexiteit, met een zachte, lange afdronk