

Gebied | Rioja |
Druif | Tempranillo |
Alc% | 13,5 % |
Fles | O,75 L |
Eten | Gegrild vlees, gerookte ham, Kazen |
Alergenen | Sulfiet |
Klassieke Rioja die met een minimale houtrijping van 30 maanden lekker te drinken is bij rood vlees, en kruidige kip gerechten
De tempranillo is een blauwe druivensoort die behoort tot de meest nobele druivenrassen om wijn van te maken.
De druif heeft een dikke schil. Het is een druif die weinig zuur, weinig zoet aan een wijn meegeeft. Om tot volledige rijkdom te komen heeft de druif een warm klimaat nodig.
Vooral in Spanje op het warme massief plat is de druif de basis voor wijnen van hoge kwaliteit. Het is de druif voor de meest beroemde wijnstreken in Spanje, de Ribeira del Duero, Rioja, maar ook in Navarra en Penedès, twee Noord-Spaanse wijnstreken, speelt de tempranillo een grote rol
Daarnaast komen we een grote hoeveelheid van de druif nog tegen in de Languedoc-Roussillon.
Goede wijn, en lekker stevig voor bij een pittig stukje vlees.
Heerlijke wijn deze staat altijd in mijn kast op voorraad ik kan hem zeker aanraden stevige wijn lekker bij de Gourmet
Gebied | Rioja |
Druif | Tempranillo |
Alc% | 13,5 % |
Fles | O,75 L |
Eten | Gegrild vlees, gerookte ham, Kazen |
Alergenen | Sulfiet |
Klassieke Rioja die met een minimale houtrijping van 30 maanden lekker te drinken is bij rood vlees, en kruidige kip gerechten