

Referentie: pr#0119
Merk: Pasqua Wijnhuis
Gebied Italie, Veneto, ValpolicellaDruif Corvina 60%, rondinella 20%, Corvinone 10%, Negrara 10%Fles 0,75 LAlc perc 13,5 %Bottelaar Pasqua, Villa BorghettiEten gegrild vlees, kruidige kazenAllergenen SulfietDeze Valpolicella die in contact is geweest met de uitvergiste schillen van de Amarone, met daarin nog wat...
Referentie: bu#0058
Merk: Cantine di Ora
Gebied Italie, VenetoDruif Corvina,Molinara,RondinellaFles 0,75 LAlc perc 14,5 %Bottelaar Cantine di OraEten krachtige kazen,Rood vlees, WildgerechtenAllergenen SulfietJaar 2018
Referentie: pr#0038
Merk: vallformosa
Gebied Spanje, PenedesDruif Macabeo,Viura,Parellada,Xarel.LoFles 0,75 LAlc perc 11,5 %Bottelaar VallformosaAllergenen Sulfietclass Cava De Cava Brut van Vallformosa is een klassieke droge stijl Cava met een geur en smaak die het gehemelte domineert. In de mond tonen van peer, groene appel, limoen dat heel aangenaam...
Referentie: bu#0057
Merk: castel wine
Gebied italie, PugliaDruif PrimitivoFles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar Castel WinesEten Pasta met tomatensauce, gegrild vlees,rood vlees,Allergenen SulfietJaar 2021Soepele wijn, 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt, met een stevige, verwarmende smaak zowel toast achtige aroma’s als schakeringen van pruimen, zwarte kersen,...
Gebied | Frankrijk, Beaujolais |
Druif | Gamay |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 12,5 % |
Bottelaar | Jacques Charlet |
Eten | Pasta,Kalfsvlees,Varkensvlees,Gevogelte |
Allergenen | Sulfiet |
Lichte, elegante en fruitige wijn. Fruit, fruit en nog eens fruit met typerende speelsheid van de Beaujolais. Prima als eerste rode wijn in een arrangement. Een wijn die bij vele gelegenheden past een echte allemansvriend
Ons Cookiebeleid legt onze principes uit als het gaat om het verzamelen, verwerken en opslaan van uw informatie. Dit beleid legt specifiek uit hoe we cookies gebruiken, evenals de opties die u heeft om ze te beheren.
Cookies zijn kleine stukjes data, opgeslagen in tekstbestanden die op uw computer of ander apparaat worden opgeslagen wanneer websites in een browser worden geladen. Ze worden veel gebruikt om u en uw voorkeuren te "onthouden", hetzij voor een enkel bezoek, hetzij voor meerdere herhaalde bezoeken
We gebruiken cookies voor een aantal verschillende doeleinden. Sommige cookies zijn om technische redenen noodzakelijk; sommige maken een gepersonaliseerde ervaring mogelijk voor zowel bezoekers als geregistreerde gebruikers;
Het kan zijn dat bezoekers het gebruik van cookies willen beperken of helemaal willen voorkomen dat ze worden geplaatst. Als u cookies uitschakelt, houd er dan rekening mee dat sommige functies van onze service mogelijk niet correct werken
We verzamelen alleen informatie over u als we daar een reden voor hebben, bijvoorbeeld om onze diensten te verlenen als het versturen van bestellingen, om met u te communiceren of om onze diensten te verbeteren.
We doen er alles aan om het vertrouwen van onze websitebezoekers te behouden. We verzamelen, verkopen, verhuren of verhandelen geen e-maillijsten of gegevens met andere bedrijven en bedrijven. Bekijk onze pagina Privacybeleid voor gedetailleerde informatie over wanneer en waarom we uw persoonlijke gegevens verzamelen, hoe we deze gebruiken, de beperkte voorwaarden waaronder we deze aan anderen mogen bekendmaken en hoe we deze beveiligen.
We kunnen het cookie- en privacybeleid van tijd tot tijd wijzigen. Dit beleid is geupdate vanaf 15 februari 2023
Sinds 1754. In de 18e eeuw waren de Charlet-familie grondbezitters en wijnhandelaren op de grens tussen de Bourgogne en de Beaujolais in Saint-Amour en Juliénas. Dit blijkt uit de partnerschapsovereenkomst tussen Jean en Joseph Charlet van 20 oktober 1754, samen met de grootboeken van deze periode. Charlet-wijnen hadden toen al een uitstekende naam in Parijs: een interessant record is de levering van een vat wijn aan Monsieur Gabriel, de eerste architect van koning Lodewijk XVI die aan het Château de Versailles werkte!
Tegenwoordig wordt Jacques Charlet gerund door de familie Barbet, gebonden aan de Charlet door middel van huwelijken. Ze zijn ook de eigenaar van de historische Charlet-landgoederen in Saint Amour en Julienas.
Of de wijnen nu het product zijn van onze landgoederen, van druiven die ze vinificeren of door een geselecteerde Cuvée op een landgoed waar ze al generaties lang mee werken, ze zorgen ervoor dat elke wijn altijd trouw blijft aan zijn oorsprong en dat hij pronkt het allerbeste van het Terroir waar het vandaan kwam. Ze zijn van mening dat respect voor het milieu van essentieel belang is en het gebruik van milieuvriendelijke winegrowing technieken en het bewerken van de bodem actief bevorderen.
Elk perceel heeft een uniek karakter door de diversiteit van de bodem en het aspect. De wijnen worden geselecteerd uit de beste “klimaten” (of benoemde wijngaarden) en zorgen ervoor dat hun individuele persoonlijkheid behouden blijft.
Sinds de Romeinse tijd is de Beaujolais de vrucht van de synergie tussen een unieke druivensoort – Gamay Noir – hoge plantdichtheid, slechte, goed doorlatende grond die lage opbrengsten en hellingen geeft met een ideaal aspect naar het oosten en zuiden. De ziel van de zuidelijke Bourgogne, de regio Mâconnais, is het koninkrijk van Chardonnay, een nobele variëteit die bekend staat om zijn finesse. Het gematigde klimaat daar, met koele nachten, en de diversiteit van de kalksteen-kleigronden geven witte wijnen die een harmonieus evenwicht vinden tussen frisheid, fruitigheid en rondheid.
Zo komt de Jacques Charlet Moulin-à-Vent van het Champ de Cour “climat”, dat een van de beste reputaties in de appellatie heeft; in dezelfde geest komt de Morgon van de beroemde Côte du Py.
In Pouilly-Fuissé ligt Domaine des Sansonnets in de meest prestigieuze wijngaarden, waaronder Aux Clos, Les Chailloux (bodem rijk aan leisteen), Beauregard en Vers Cras (bodem rijk aan kalksteenklompjes). Het is door deze unieke diversiteit van Terroirs dat de wijnen van Jacques Charlet hun persoonlijkheid en charme uitstralen.
De gouden regel blijft om de druiven te plukken op de hoogste rijpheid. Uit deze filosofie komen twee principes voort: de kwaliteit van de opbrengst en respect voor de typiciteit van onze Terroirs. Rijping: de hoeksteen bij het maken van geweldige wijnen
Afhankelijk van het landgoed en de Cru, wordt er voor gekozen om te rijpen in vaten, houten tonnen of eiken vaten. Als de wijnen eenmaal in de kelder staan, is tijd geen object meer. De wijnen rusten, ronden af en rijpen gedurende de tijd die ze nodig hebben, voordat ze zachtjes worden gebotteld.
Lichte, elegante en fruitige wijn. Fruit, fruit en nog eens fruit met typerende speelsheid van de Beaujolais. Prima als eerste rode wijn in een arrangement.Een wijn die bij vele gelegenheden past een echte allemansvriend
Datasheet
Referentie: pr#0412
Merk: Jacques Charlet
Gebied Frankrijk, BeaujolaisDruif GamayFles O,75 Lbottelaar Jacques Charletclassificatie Cote de BrouillyAlergenen SulfietEen karakteristieke, deze Brouilly is een fruitige Beaujolais, met aroma's van viooltjes, vervolgens rood fruit en weinig tannine zorgt voor een goed glas wijn. Charlet komt uit een gerespecteerd familiehuis.
Referentie: pr#0413
Merk: Jacques Charlet
Gebied Frankrijk, BeaujolaisDruif GamayFles 0,75 LAlc perc 12,5 %Bottelaar Jacques CharletAllergenen SulfietEten Biefstuk,steak,kazen,apperitief, lekkere drinkwijnDeze heerlijke Fleurie uit de Beaujolais is een echte drink wijn, heerlijk iets gekoeld in de zomer op terras of bij diverse gerechten, het is een gemoedelijke wijn die...
Gebied | Frankrijk, Beaujolais |
Druif | Gamay |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 12,5 % |
Bottelaar | Jacques Charlet |
Eten | Pasta,Kalfsvlees,Varkensvlees,Gevogelte |
Allergenen | Sulfiet |
Lichte, elegante en fruitige wijn. Fruit, fruit en nog eens fruit met typerende speelsheid van de Beaujolais. Prima als eerste rode wijn in een arrangement. Een wijn die bij vele gelegenheden past een echte allemansvriend