- In prijs verlaagd

Referentie: pr#0119
Merk: Pasqua Wijnhuis
Gebied Italie, Veneto, Valpolicella Druif Corvina 60%, rondinella 20%, Corvinone 10%, Negrara 10% Fles 0,75 L Alc perc 13,5 % Bottelaar Pasqua, Villa Borghetti Eten gegrild vlees, kruidige kazen Allergenen Sulfiet Deze Valpolicella die in contact is geweest met de uitvergiste schillen van de Amarone, met daarin nog wat...
Referentie: bu#0058
Merk: Cantine di Ora
Gebied Italie, Veneto Druif Corvina,Molinara,Rondinella Fles 0,75 L Alc perc 14,5 % Bottelaar Cantine di Ora Eten krachtige kazen,Rood vlees, Wildgerechten Allergenen Sulfiet Jaar 2018
Referentie: pr#0038
Merk: vallformosa
Gebied Spanje, Penedes Druif Macabeo,Viura,Parellada,Xarel.Lo Fles 0,75 L Alc perc 11,5 % Bottelaar Vallformosa Allergenen Sulfiet class Cava De Cava Brut van Vallformosa is een klassieke droge stijl Cava met een geur en smaak die het gehemelte domineert. In de mond tonen van peer, groene appel, limoen dat heel aangenaam...
Referentie: bu#0057
Merk: castel wine
Gebied italie, Puglia Druif Primitivo Fles 0,75 L Alc perc 13 % Bottelaar Castel Wines Eten Pasta met tomatensauce, gegrild vlees,rood vlees, Allergenen Sulfiet Jaar 2021 Soepele wijn, 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt, met een stevige, verwarmende smaak zowel toast achtige aroma’s als schakeringen van pruimen, zwarte kersen,...
Gebied | Italie, Piemonte |
Druif | Nebbiolo |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 14,5 % |
Bottelaar | Azienda Mario Giribaldi |
Eten | Vleesgerechten, rood vlees, stoofgerechten |
Allergenen | Sulfiet |
Class | D.O.C.G |
Jaar | 2018 |
Blog | Azienda Mario Giribaldi |
Ons Cookiebeleid legt onze principes uit als het gaat om het verzamelen, verwerken en opslaan van uw informatie. Dit beleid legt specifiek uit hoe we cookies gebruiken, evenals de opties die u heeft om ze te beheren.
Cookies zijn kleine stukjes data, opgeslagen in tekstbestanden die op uw computer of ander apparaat worden opgeslagen wanneer websites in een browser worden geladen. Ze worden veel gebruikt om u en uw voorkeuren te "onthouden", hetzij voor een enkel bezoek, hetzij voor meerdere herhaalde bezoeken
We gebruiken cookies voor een aantal verschillende doeleinden. Sommige cookies zijn om technische redenen noodzakelijk; sommige maken een gepersonaliseerde ervaring mogelijk voor zowel bezoekers als geregistreerde gebruikers;
Het kan zijn dat bezoekers het gebruik van cookies willen beperken of helemaal willen voorkomen dat ze worden geplaatst. Als u cookies uitschakelt, houd er dan rekening mee dat sommige functies van onze service mogelijk niet correct werken
We verzamelen alleen informatie over u als we daar een reden voor hebben, bijvoorbeeld om onze diensten te verlenen als het versturen van bestellingen, om met u te communiceren of om onze diensten te verbeteren.
We doen er alles aan om het vertrouwen van onze websitebezoekers te behouden. We verzamelen, verkopen, verhuren of verhandelen geen e-maillijsten of gegevens met andere bedrijven en bedrijven. Bekijk onze pagina Privacybeleid voor gedetailleerde informatie over wanneer en waarom we uw persoonlijke gegevens verzamelen, hoe we deze gebruiken, de beperkte voorwaarden waaronder we deze aan anderen mogen bekendmaken en hoe we deze beveiligen.
We kunnen het cookie- en privacybeleid van tijd tot tijd wijzigen. Dit beleid is geupdate vanaf 15 februari 2023
Een intense robijnrode kleur met oranje baksteenreflexen die na een paar jaar rijpen duidelijk worden. In de neus duidelijk rood fruit, aardbeien, kersen en zwarte bosvruchten. Een beetje witte peper op de neus is duidelijk, wat kenmerkend is voor dit specifieke gebied van Novello. Warme vanillesensaties in de mond, rood fruit, droog en zacht met omhullende zoete tannines. Licht kruidige tonen vermengen zich met het rode fruit en maken deze wijn uniek elegant.
PRODUCTIEZONE
Deze twee Nebbiolo-wijnstokken komen uit de wijngaarden in Novello en liggen tussen de 350 -400 meter boven de zeespiegel. De bodem is mergel en klei met een goede doorlatendheid en een uitstekende ligging op het zuiden. De twee Cru's Ravera en Cerviano Merli vormen een uitstekende Barolo met de typische kenmerken van deze wijngaarden.
TRIMSYSTEEM EN WIJNGAARDEN
De wijngaard is uitsluitend samengesteld uit Nebbiolo, met Italiaans kloonmateriaal (10% Michet, 80% Lampia, 10% Rose). Het trimsysteem is Guyot met 4.700 wijnstokken per hectare. De wijngaard is biologisch gecertificeerd en de opbrengst is 70hl per hectare.
VINIFICATIE
Traditionele vinificatie gedurende 20 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 30/35°C met meerdere malen over de dag om de kleurextractie te optimaliseren. Na een rust van 4 maanden in roestvrij staal rijpt de wijn 2 jaar in Franse eikenhouten vaten, en daarna wordt hij op fles bewaard in onze ondergrondse kelder bij een constante temperatuur van 16 °C tot hij verkocht wordt.
KENMERKEN
Een intense robijnrode kleur met oranje baksteenreflexen die na een paar jaar rijpen duidelijk worden. In de neus duidelijk rood fruit, aardbeien, kersen en zwarte bosvruchten. Een beetje witte peper op de neus is duidelijk, wat kenmerkend is voor dit specifieke gebied van Novello. Warme vanillesensaties in de mond, rood fruit, droog en zacht met omhullende zoete tannines. Licht kruidige tonen vermengen zich met het rode fruit en maken deze wijn uniek elegant.
FOODPAIRING
Uitstekend bij rood vlees, wild, geroosterd vlees en stoofschotels. Een uitstekende meditatiewijn. Na rijping gaat deze wijn opmerkelijk goed samen met donkere chocolade en chocoladepuddingen.
SERVEERTEMPERATUUR: 18-20°C
Datasheet
Gebied | Italie, Piemonte |
Druif | Nebbiolo |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 14,5 % |
Bottelaar | Azienda Mario Giribaldi |
Eten | Vleesgerechten, rood vlees, stoofgerechten |
Allergenen | Sulfiet |
Class | D.O.C.G |
Jaar | 2018 |
Blog | Azienda Mario Giribaldi |