

Gebied | Frankrijk, Bourgogne |
Druif | Pinot noir |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 13,5 % |
Bottelaar | Forey pere & Fils |
Eten | rundvlees, Kalfsvlees, Gevogelte |
Allergenen | Sulfiet |
class | Grand Cru |
Jaar | 2014 |
Een subtiele toepassing van hout omlijst een op dezelfde manier samengestelde neus van paars fruit en een bloemige neus die niet zo kruidig is, maar duidelijk aardser. De indrukwekkend krachtige, gespierde en getextureerde, grote smaken hebben een stevige ruggengraat van tannines, maar het mondgevoel is vrij fluweelzacht, alles verpakt in een serieuze en matig sobere maar goed uitgebalanceerde finale. Een klassiek vormgegeven exemplaar dat geduld vereist.
Een subtiele toepassing van hout omlijst een op dezelfde manier samengestelde neus van paars fruit en een bloemige neus die niet zo kruidig is, maar duidelijk aardser. De indrukwekkend krachtige, gespierde en getextureerde, grote smaken hebben een stevige ruggengraat van tannines, maar het mondgevoel is vrij fluweelzacht, alles verpakt in een serieuze en matig sobere maar goed uitgebalanceerde finale. Een klassiek vormgegeven exemplaar dat geduld vereist.
Dit kleine maar uitstekende domaine werd in 1840 opgericht door de overgrootvader van Regis Forey, de huidige eigenaar. De oogst van 1987 markeerde de intrede van Regis op fulltime basis in het domein en hij werd volledig verantwoordelijk voor alle aspecten van de productie en het maken van wijn met de oogst van 1989. In tegenstelling tot de wijnen van zijn vader, die verleidelijke wijnen met finesse en delicatesse produceerde, drukt Regis een meer mannelijke persoonlijkheid uit aangezien zijn wijnen een uitzonderlijke concentratie en diepte vertonen. Het domein Forey exploiteert nu ongeveer 10 hectare wijngaarden; 5 als proprietaire en 5 via de systemen van fermage en metayage. De belangrijkste familiebedrijven zijn in Nuits Saint Georges, Vosne-Romanee en Flagey-Echezeaux. Met de recente toevoegingen breidt het domein zijn bereik ook uit tot de dorpen Vougeot en Morey Saint Denis
Gebied | Frankrijk, Bourgogne |
Druif | Pinot noir |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 13,5 % |
Bottelaar | Forey pere & Fils |
Eten | rundvlees, Kalfsvlees, Gevogelte |
Allergenen | Sulfiet |
class | Grand Cru |
Jaar | 2014 |
Een subtiele toepassing van hout omlijst een op dezelfde manier samengestelde neus van paars fruit en een bloemige neus die niet zo kruidig is, maar duidelijk aardser. De indrukwekkend krachtige, gespierde en getextureerde, grote smaken hebben een stevige ruggengraat van tannines, maar het mondgevoel is vrij fluweelzacht, alles verpakt in een serieuze en matig sobere maar goed uitgebalanceerde finale. Een klassiek vormgegeven exemplaar dat geduld vereist.