Merken
  Chateau Citran 1999 22.727273
  • Chateau Citran 1999 22.727273
  • Chateau Citran 1999 22.727273

  Chateau Citran 1999

  bu#0928
  Waardering 
  GebiedFrankrijk, Bordeaux, Haut Medoc
  Druif58% Cabernet Sauvignon, 42% Merlot, 
  Fles0,75 L
  Alc perc13,5 %
  BottelaarChateau Citran
  EtenVleesgerechten, kazen
  AllergenenSulfiet
  Jaar1999

  € 27,50
  Aantal
  Laatste items in voorraad

  Omschrijving

  Chateau Citran

  Chateau Citran

  http://www.citran.com/fr/accueil.html

  De oorsprong

  De familie Donissan Citran heerste over dit voormalige herenhuis Médoc dobbelstenen 13 de eeuw, tot 1832, toen de laatste erfgenaam verplicht was het veld af te staan ​​aan de heer Clauzel. Deze ambitieuze zakenman tekende vervolgens de huidige contouren van het pand en duwde het naar de voorkant van de Bordeaux-scene.

   

  De opstanding

  De familie Miailhe kocht het pand in 1945 en voerde de restauratie van het pand uit tot 1987. Daarna verwierf een Japanse groep het landgoed en begon opnieuw met een reeks grote werken. Het is de wederopstanding van een grand cru uit de Médoc!

   

  Het tijdperk van de rede

  Pas in 1996 nam de familie Merlaut, die al zeer betrokken was bij het Bordeaux-wijnleven, de teugels van Citran over. De eigenaren werken nu aan de ontwikkeling van het landgoed met respect voor de geschiedenis en de vrije ademhaling. Sinds 2012 staat het kasteel op de monumentenlijst.

  Duurzame landbouw

  Bij Citran besteden we bijzondere aandacht aan het observeren van de wijngaard. Een grootschalig renovatieproject van meerdere jaren heeft er zo voor gezorgd dat bepaalde percelen dankzij een heroriëntatie van de rijen van meer zonneschijn konden genieten. De wijngaard bestaat uit twee grote entiteiten, een rond het kasteel, de andere, hoger gelegen rond het dorp, omvat nu meer dan 100 ha in productie.
  Zo werden grote plantwerkzaamheden uitgevoerd.

  Een met redenen omkleed interview

  Elk perceel heeft baat bij een behandeling die past bij de context. Sommige krijgen een traditioneel beheer met een mechanisch bewerkte grond en traditionele fytosanitaire behandelingen. Anderen zien hun bodems om de 2 rijen bezaaid met een plantenbedekking, met als doel de bodemstructuur te verbeteren. Ten slotte volgt het laatste deel van de wijngaard, namelijk 1/3 tot nu toe, een biologisch proces.

   

  Respect voor de wijngaard

  We passen ons aan de beperkingen van de omgeving aan en niet andersom. Het werk van de wijngaard in Citran wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met onze wijnboeren, erfgenamen van voorouderlijke kennis maar ook getraind in de nieuwste innovaties in de wijnbouw. Ze werken het hele jaar door, ze zijn “onze handen”.

  Chateau Citran cellar

  Ongeduld

  De oogsttijd heeft eindelijk toegeslagen. Het is nu de beloning voor de inspanningen van de mens gedurende het hele jaar. Na het plukken worden de druiven naar het binnenland vervoerd. Een reeks behandelingen staat hen te wachten: sorteren, ontstelen, fijnmaken waardoor het sap van de bessen vrijkomt, en vervolgens vinificatie, een cruciale stap waarbij het druivensap wijn wordt! De extractie van dit potentieel zal een rijke, fruitige, gestructureerde en harmonieuze wijn opleveren, een nieuwe vintage van Château Citran.

  De geboorte van een nieuwe vintage

  Tasting-Selection en Blending zijn de sleutelwoorden. Tijdens de verschillende stadia van transformatie, onderbroken door regelmatige en nauwgezette proeverijen in het gezelschap van de heer Éric Boissenot, de smaakpapillen altijd alert en de optimale concentratie, zal het profiel van de Grand Vin de Château Citran naar voren komen. Van de beste percelen van de wijngaard, spelend op de complementariteit van de drie druivensoorten: merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc, zal de uiteindelijke blend de aard van de nieuwe vintage onthullen.

  De verfijning

  De rijping in vaten geselecteerd door de beste kuipers duurt 15 maanden, waarvan 1/3 in nieuwe vaten. De essences van eikenhout versterken de structuur van de wijn en zorgen zo voor een complex aromatisch palet, een harmonieus, evenwichtig smaakpalet gecombineerd met veel finesse. Het bottelen gebeurt op Château Citran

  http://www.citran.com/fr/accueil.html

  Productdetails
  bu#0928

  Datasheet

  Land
  Frankrijk
  Gebied
  bordeaux
  Wijn Kleur
  Rode Wijn
  Wijnjaar
  1999
  Botteling
  chateau citran
  Druivenras Rood
  Merlot
  Druivenras Rood
  Cabernet Sauvignon
  Fles
  0,75 L
  Recensies

  Schrijf uw recensie

  Chateau Citran 1999

  Chateau Citran 1999

  GebiedFrankrijk, Bordeaux, Haut Medoc
  Druif58% Cabernet Sauvignon, 42% Merlot, 
  Fles0,75 L
  Alc perc13,5 %
  BottelaarChateau Citran
  EtenVleesgerechten, kazen
  AllergenenSulfiet
  Jaar1999

  Schrijf uw recensie