

Gebied | Argentinie, Calchaqui Valley |
Druif | 61% malbec,25% Cabernet Sauvignon, 14% Cabernet Franc |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 15 % |
Bottelaar | El Esteco |
Eten | vleesgerechten, stoofpot, roodvlees, Kazen |
De Calchaquí-valleien zijn een verre regio in het noorden van Argentinië, die uitzonderlijke wijnen kan produceren, zeer geconcentreerd en rijk aan kleur, aroma en smaak. De zanderige en arme bodems, gematigde wind, hoge blootstelling aan de zon en lage luchtvochtigheid, evenals een hoogte van meer dan 1800 meter boven zeeniveau, maken dit een uniek terroir in de wereld
Altimus is een blend van wijnen van verschillende variëteiten, gericht op een zeer verfijnde persoonlijkheid en een geweldig boeket. Deze eigenschap wordt gezocht in de wijngaarden met sterk geconcentreerde druiven, kleine granen, evenwichtige planten. De keuze van de oogstdag wordt zorgvuldig geanalyseerd. Zodra het optimale rijpingspunt van de plant is bereikt, begint de oogst waarin alle details van het proces worden verzorgd. Het wordt koud gebruikt vanaf de aankomst van de druiven bij de wijnmakerij. Maceraties voor de gisting bij 5ºC. Gebruik van geselecteerde en inheemse gisten. Zeer zachte werkt tijdens alcoholische gisting. Gistingstemperaturen tussen 26ºC en 28ºC. Maceraties na fermentatie. De alcoholische gisting van deze wijnen gebeurt met behulp van verschillende technologieën zoals gisting in individuele 225 liter eiken vaten, in 6.000 liter vaten en andere batches in kleine roestvrijstalen tanks. Vóór de malolactische gisting wordt elke variëteit geplet en naar nieuwe Franse eiken vaten gebracht, waar de gisting plaatsvindt en 12 maanden rust. Na deze periode wordt de blend gemaakt door zorgvuldig de beste deelnemende vaten te selecteren. Daarna keert het terug naar dezelfde vaten waar het zijn rijping voor nog eens 6 maanden zal voltooien. Het wordt gebotteld zonder te stabiliseren of te filteren om al zijn karakters intact te houden. Door de jaren heen is het mogelijk om een klein natuurlijk sediment te vinden dat de eigenschappen van de wijn niet zal beïnvloeden
Datasheet
Gebied | Argentinie, Calchaqui Valley |
Druif | 61% malbec,25% Cabernet Sauvignon, 14% Cabernet Franc |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 15 % |
Bottelaar | El Esteco |
Eten | vleesgerechten, stoofpot, roodvlees, Kazen |
De Calchaquí-valleien zijn een verre regio in het noorden van Argentinië, die uitzonderlijke wijnen kan produceren, zeer geconcentreerd en rijk aan kleur, aroma en smaak. De zanderige en arme bodems, gematigde wind, hoge blootstelling aan de zon en lage luchtvochtigheid, evenals een hoogte van meer dan 1800 meter boven zeeniveau, maken dit een uniek terroir in de wereld