

Gebied | Bordeaux, St Emilion |
Druif | 90%Merlot, 5%Cabernet Franc, 5%Cabernet Sauvignon |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 12.8 % |
Bottelaar | Chateau Troplong Mondot |
Allergenen | Sulfiet |
Class | Grand Cru Class St Emilion |
Jaar | 1983 |
Onder leiding van Christine Valette-Parienté sinds 1980 is de wijnkwaliteit opmerkelijk verbeterd, zelfs in niet-vintage jaren. De wijnen genieten van een lange rijping in eikenhouten vaten (minimaal 75% nieuw hout) gedurende een periode die afhankelijk is van de structuur van de vintage, maar kan oplopen tot 24 maanden. De rijkelijk gekleurde wijnen van Troplong Mondot ontwikkelen complexe aroma's van zoethout, zwarte bessen en kruiden.
Het landgoed waarop de wijngaard van Troplong Mondot is aangeplant, bestaat al sinds de 18e eeuw. Toen abt Raymond de Sèze, van een prestigieuze Bordeaux-familie, het huidige kasteel bouwde, werd Mondot al beschouwd als een van de beste wijnen van Saint Emilion. Raymond Troplong, die vervolgens voorzitter van de Senaat werd, voegde zich in 1850 bij de wijngaard en sindsdien is de grootte ongewijzigd gebleven. Zijn neef, Edouard Troplong, voegde zijn naam toe aan Mondot voordat hij het verkocht aan de familie Valette. De wijngaard van 30 hectare bestaat voornamelijk uit oude wijnstokken (met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar, hoewel sommige wel 90 jaar oud zijn), en een perfecte oriëntatie en natuurlijke afwatering, aangezien het zich op het hoogste punt van Saint Emilion bevindt. In 2006, als onderdeel van de tienjaarlijkse herziening van de Saint-Emilion-classificatie,
Gebied | Bordeaux, St Emilion |
Druif | 90%Merlot, 5%Cabernet Franc, 5%Cabernet Sauvignon |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 12.8 % |
Bottelaar | Chateau Troplong Mondot |
Allergenen | Sulfiet |
Class | Grand Cru Class St Emilion |
Jaar | 1983 |
Onder leiding van Christine Valette-Parienté sinds 1980 is de wijnkwaliteit opmerkelijk verbeterd, zelfs in niet-vintage jaren. De wijnen genieten van een lange rijping in eikenhouten vaten (minimaal 75% nieuw hout) gedurende een periode die afhankelijk is van de structuur van de vintage, maar kan oplopen tot 24 maanden. De rijkelijk gekleurde wijnen van Troplong Mondot ontwikkelen complexe aroma's van zoethout, zwarte bessen en kruiden.