Cantine Lenotti
Cantine Lenotti is gevestigd in Bardolino aan de oostelijkse over van het Gardameer. De familie Lenotti startte hun wijngaard in 1906. Aanvankelik legden zij zich toe op de productie en verkoop van wijn op fust.
Later gingen zij over op de productie van kwaliteitswijnen uitsluitend afgevuld in flessen. Herhaalde malen werden uitbreidingen gedaan en verbeteringen doorgevoerd. De laatste betrof een gehele renovatie en modernisering van het vinificatieproces, de vatenopslag en de bottelinstallatie die in 2005 voltooid werd.
Als de druiven door de Pinot Grigio Blush in de kelder aankomen, wordt er eerst een inweking van 5 dagen toegepast waarbij de schillen hun kleur (grigio) afgeven. Dan volgt de gisting bij gecontroleerde temperatuur van 15 a 16 graden.
Tot botteling blijft de jonge Blush wijn in gekoelde RVS vaten zodat alle frisheid behouden blijft. De Pinot Grigio is in de Verenigde Staten de meest geimporteerde wijn. Dit verklaart dat de Italianen hierop voortbordurend de Blush ontwikkelden. De wijn heeft een licht roze kleur met een fijn, fruitige geur en een intense smaak die mild droog is.