Referentie: pr#vilbovalrip

Merk: Pasqua Wijnhuis

Villa Borghetti Valpolicella Ripasso

Beoordeling(en): 2

Gebied Veneto, ValpolicellaDruif Corvina 60%, Rondinella 20%, Corvinone 10%, Negrara 10%jaar 2018Alc% 13,5 %Fles 0,75 LEten gegrild vlees, kruidige kazenAlergenen SulfietDeze Valpolicella die in contact is geweest met de uitvergiste schillen van de Amarone met daarin nog wat...

Prijs € 14,75
Meer
Op Voorraad

Merk: L.F Edwards

Luis Felipe Edwards Carmenere Gran Reserva

Beoordeling(en): 1

Gebied Colchagua ValleyDruif CarmenereAlc% 14 %Fles 0,75 LEtenGegrilde lamsrollade, stoofschotels van rundvlees, chorizo-worstjes, belegen kazenAllergenenSulfiet          Deze Carmenère is licht op hout gelagerd, wat de typering ten goede komt. Deze wijn heeft intense aromas van rood...

Prijs € 10,89
Meer
Op Voorraad

Merk: Chateau Beauchene

Chateau Beauchene Cote's du Rhone Grand Reserve Rouge

Beoordeling(en): 0

Gebied Frankrijk, Cotes du RhoneDruif Grenache, Syrah,Cinsault, CarignanAlc% 14 %Fles 0,75 LEten wild, rood vlees, stoofgerechten,bbq, rundercarpaccioAlergenen Sulfiet         "Grande Réserve" is de eerste Côtes du Rhône van Château Beauchêne en laat al zien waartoe ze in staat zijn. Gemaakt...

Prijs € 9,74 Normale prijs € 11,24
Meer
Op Voorraad

Merk: castel wine

Villa Luisa Primitivo

Beoordeling(en): 3

Gebied PugliaDruif PrimitivoAlc% 13%Fles 0,75 LEten Pasta met tomatensauce, gegrild vlees,rood vlees,Alergenen SulfietJaar 2019Soepele wijn, 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt, met in zijn stevige, verwarmende smaak zowel toast achtige aroma’s als schakeringen van pruimen, zwarte kersen,...

Prijs € 8,34
Meer
Op Voorraad

Referentie: pr#53

Merk: Burchino wijnen

Burchino Chianti Superiore

Beoordeling(en): 3

Gebied ToscaneDruif 90% Sangiovese, 5%Ciligiolo, 5%CanaioloAlc% 12,5%Fles 0,75 LEten Steaks en Gegrild vlees, perfect bij oude kazenAlergenen SulfietDe Kleur is Intens robijnrood. Het boeket is karakteristiek  met veel kersen-, leer- en cederaroma's. deze Chianti is een mondvol met tonen van...

Prijs € 10,64
Meer
Op Voorraad

Merk: Kleine Zalze

Kleine Zalze Chenin Blanc Stellenbosch

Beoordeling(en): 0

Gebied Zuid Afrika, StellenboschDruif Chenin BlancAlc% 13 %Fles 0,75 LEten asperges, wit vis, geitenkaas, schelpdierenAlergenen SulfietKleine Zalze Chenin Blanc wordt gemaakt in de Stellenbosch regio van Zuid-Afrika uit drie verschillende afdelingen en bodems, wat bijdraagt ​​aan de complexiteit...

Prijs € 11,12
Meer
Op Voorraad

Referentie: pr#575

Merk: El Molino

El Molino Reserve Chardonnay 2017

Beoordeling(en): 1

Gebied Argentinie, MendozaDruif ChardonnayFles 0,75 LAlc perc 13,5 %Bottelaar El MolinoEten Visgerechten, lekker op TerrasAllergenen SulfietArgentijnse Chardonnay wordt meestal geplant in koelere streken van de Andes, wat resulteert in een meer mineraalzware, vegetatieve wijnstijl. Argentinië is...

Prijs € 6,46
Meer
Op Voorraad

Referentie: pr#0098

Merk: Avelino Vegas

Arco De La Vega Tempranillo

Beoordeling(en): 2

Gebied Castilla Y LeonDruif TempranilloAlc% 13 %Fles 0,75 LEten Rundvlees, Lam, Gevogelte, KalfsvleesAlergenen SulfietJaar 2019Een heerlijke wijn met sterk aroma van bessen en cassis aangename rondingen maken deze wijn goed te drinken, lekker te combineren met rund of kalfsvlees..

Prijs € 6,40 Normale prijs € 7,00
Meer
Op Voorraad

Referentie: pr#lucacria

Merk: Luis Canas Bodega

luis Canas Rioja Crianza

Beoordeling(en): 0

Gebied Spanje, RiojaDruif Tempranillo, GarnachaAlc% 14 %Fles 0,75 LEten wild, rund, Lam,  kazen, PaellaAlergenen Sulfiet          Deze wijn is het resultaat van het samenbrengen van familietraditie met jaren van hard werken en opoffering. Granaat kersen kleur. Op de neus is het schoon en...

Prijs € 10,70 Normale prijs € 12,70
Meer
Op Voorraad

Referentie: pr#22

Merk: Santa Alicia Wijnen

Santa Alicia Chardonnay Gran Reserva

Beoordeling(en): 5

Gebied   Maipo ValleyDruif ChardonnayEten vis, schelp en schaaldieren, pasta, wit vlees zachte kazenalc% 13,5 %Fles 0,75 LAllergenen Sulfiet          Mooie wijn die goed te combineren is met Vis, Waar voor je geld is de kracht van Chili. De Gran Reserva’s komen uit het eerste klas Terroir van de Maipo...

Prijs € 10,29
Meer
Op Voorraad

Referentie: pr#lfecasaures

Merk: L.F Edwards

Luis Felipe Edwards Cabernet Sauvignon Reserva

Beoordeling(en): 4

Gebied   Central ValleyDruif Cabernet SauvignonEten Gegrilde biefstuk, Wildgerechten,Eendenborst,Entrecotealc% 14 %Fles 0,75 LAlergenen Sulfiet                     Deze Cabernet Sauvignon is het meest geteelde druivenras in Chili en is krachtig en intens. Dit is een grote Chileense...

Prijs € 9,43
Meer
Op Voorraad

Merk: Gerard Bertrand

Gérard Bertrand Gris Blanc Rosé

Beoordeling(en): 0

GebiedFrankrijk LanguedocDruifgrenacheAlc%13%FlesO,75 LEtenKazen, vis, witvlees, salades, koude voorgerechtenAlergenenSulfietZeer helder, bijna transparant zalm en frambozen roze en een geurig boeket van verse aardbeien, fijn bekleed met...

Prijs € 10,29
Meer
Op Voorraad

Merk: False Bay Winery

Paarl Heights Chardonnay

Beoordeling(en): 1

Gebied Zuid AfrikaDruif ChardonnayAlc% 12,5 %Fles 0,75 LEten Vis, Schaal en SchelpdierenAlergenen SulfietGeniet van deze wijn terwijl deze jong is, gekoeld geserveerd is hij een uitstekend aperitief, of een veelzijdige match voor gerechten zoals verse vis, zeevruchten of kip in een romige saus

Prijs € 7,72 Normale prijs € 8,82
Meer
Op Voorraad

Referentie: pr#colnerav

Merk: Colpasso

Colpasso Nero d Avola

Beoordeling(en): 0

GebiedItalie, SicilieDruifNero d'AvolaAlc%14 %FlesO,75 LEtenRood vlees, pasta, grilgerechten, AntipastaAlergenenSulfietDeze beroemde druif Nero d'Avola gedijt zeer goed op Sicilie het is dan ook de nr 1 van sicilie een allemans vriend die...

Prijs € 8,75 Normale prijs € 10,75
Meer
Op Voorraad
Alle beste verkochte producten

    Domaine Fouassier Pouilly Fumé

    Waardering 
    GebiedLoire
    DruifSauvignon Blanc
    Alc%12,5 %
    Fles0,75 L
    Etenschaal en schelpdieren, apperitief, salades
    AlergenenSulfiet
    Biologisch geteeld

    Domaine Fouassier Pouilly Fumé

              Zeer mooie gouden tinten. Een minerale en rijpe fruittint met een lichte pepersmaak. De smaak is rond en vol met een zeer frisse afdronk.

    € 18,62
    Aantal
    Op Voorraad

    • VEILIG BETALEN op Mollie payments ook Klarna achteraf betalen mogelijk VEILIG BETALEN op Mollie payments ook Klarna achteraf betalen mogelijk
    • Verzending via Post NL voor 12:00 besteld de zelfde dag verzonden "U kunt wijnen combineren" Gratis verzonden vanaf 6 flessen in Nederland, en vanaf 12 flessen naar Belgie Verzending via Post NL voor 12:00 besteld de zelfde dag verzonden "U kunt wijnen combineren" Gratis verzonden vanaf 6 flessen in Nederland, en vanaf 12 flessen naar Belgie
    • Wij kunnen per fles verpakken, bij bestellingen minder dan 6 flessen rekenen wij een extra kosten Wij kunnen per fles verpakken, bij bestellingen minder dan 6 flessen rekenen wij een extra kosten
    Omschrijving

    Domaine Fouassier

    Pouilly Fumé

    Slechts gescheiden van het Sancerre gebied door de rivier Loire ligt dit gebied dat wereldberoemd is om haar witte wijn van de lokale druif Blanc Fumé. Dit is de lokale naam voor de Sauvignon Blanc. Hier komt dus de naam Fumé vandaan. Alleen witte wijnen! Domaine Fouassier behoort tot de beste producenten en produceert de wijn Domaine des Cassiers.

               De Fouassier-familie is een van de oudste wijnbouwersfamilies van Sancerre. Op het moment van de phylloxera maakte Jules Fouassier deel uit van de 500 wijnbouwers van het dorp Sancerre (tegenwoordig zijn er ongeveer tien). Na de phylloxera-crisis herplantte Jules Fouassier de Clos Paradis in 1902. Hij zorgde voor opschudding in de wijngaard, aangezien hij dit perceel op 1,20 vierkante meter plantte met het traliewerk dat we vandaag kennen (1 staak van acacia om de 5 voet en drie draden).

    Na de Eerste Wereldoorlog stuurde Jules zijn zoon, Gustave op een stage, om meer te weten te komen over de handel van kuiper en wijnbouwer en betaalde hij zijn training 800 frank.

            In 1923 nam Gustave met enkele collega’s deel aan een boerderijwedstrijd in Parijs. Niemand kende de wijn van Sancerre, maar deze kleine en niet-herkende wijn die in de gebouwen van zijn huidige naam stond, boeide veel mensen

            In de jaren 30 begon Gustave’son, Raymond genaamd, al op 13-jarige leeftijd in de wijngaard te werken sinds zijn vader aan een ernstige ziekte leed

            In 1959 ging Raymond door met de mechanisering verkocht van zijn laatste Percheron-paard.

            In 1966 begon Pierre Fouassier, Raymond’s oudste, aan het einde van zijn studies aan de wijnbouwschool van Baume in de landbouw. Hij raakte betrokken bij een nieuw werk: de handelsactiviteit van de landbouw ontwikkelen en de kelder onderhouden met zijn vader. Hij had al 10 hectare in bezit.

            De jaren 70 markeerden een nieuwe groei vanuit een mechanisch en economisch oogpunt. Al in 1971 kwam Jean-Michel, de jongste, aan het werk in de wijngaard nadat hij zijn studie aan de wijnbouwschool van Baume had afgerond. Hij had de leiding over de wijngaard en de kelder.

            De nieuwe eeuw begon met de komst van de tiende generatie met Benoit in 2000 (zoon van Jean-Michel) en Paul in 2001 (zoon van Pierre) die een nieuwe manier van werken en een nieuwe cultuur van de wijngaard introduceerde.

            Tegenwoordig strekt het landgoed zich uit over bijna 56 hectare, waarvan 80% afkomstig is van het nobele en zeer oude druivenras Sauvignon, en voor de rest van de meest delicate en elegante rode druivensoorten, genaamd Pinot Noir. Zij voeren een traditionele teelt uit, die de meest voorouderlijke methoden combineert die door anderen worden doorgegeven vanuit de biologische of biodynamische cultuur en de modernste op het gebied van apparatuur.

            Het sleutelwoord is het respect voor het terroir, ze doen hun best om de omgeving te respecteren die hun tool is en die het erfgoed vertegenwoordigt dat ze doorgeven aan de volgende generaties.

            Het oudste deel van de kelders werd gebouwd in 1972, toen de oude kelders (uit de 16e eeuw) in het hart van Sancerre te klein werden om de uitbreiding van de familiewijngaard te realiseren.

    Het werk in de kelder begint tijdens het oogstseizoen.

            Wanneer ze worden geplukt en naar de accommodatie worden gebracht, worden de druiven getransporteerd naar wijnpersen voor witte druiven en in de wijntanks voor de rode wijnen.

            Na ontvangst van de oogst voeren ze een sequentiële persing uit op de witte druiven in de modernste pneumatische persen. Deze koning van lange persing is zoet voor de oogst en laat ons de composieten en de nobele aroma’s uit de schil en het vlees van de druif halen. Wanneer de sappen zijn uitgedreven, worden ze door de zwaartekracht in roestvrijstalen tanks verzonden. Vervolgens verlagen ze de temperatuur van het sap zodat er een vaste materiaalinstelling plaatsvindt. Dit wordt de most settling genoemd.

            Wanneer de nederzetting moet hebben plaatsgevonden, laten we de temperatuur van het sap stijgen. De alcoholische gisting begint met de gist, die van nature aanwezig is op de coating. Deze gisten worden ‘wilde gisten’ genoemd.

            Dit is op dit moment dat ze kunnen assisteren bij de lange en langzame ‘geboorte van de wijn’, en zoals elke geboorte, moet het nauwlettend in de gaten worden gehouden.

    Productdetails

    Datasheet

    Land
    Frankrijk
    Wijn Kleur
    Witte Wijn
    Druivenras Wit
    sauvignon Blanc
    Alcohol %
    12,5 %
    Recensies

    Schrijf uw recensie

    Colpasso Nero d Avola

    Colpasso Nero d Avola

    Gebied

    Italie, Sicilie

    Druif

    Nero d'Avola

    Alc%

    14 %

    Fles

    O,75 L

    Eten

    Rood vlees, pasta, grilgerechten, Antipasta

    Alergenen

    Sulfiet

    Colpasso Nero d Avola

    Deze beroemde druif Nero d'Avola gedijt zeer goed op Sicilie het is dan ook de nr 1 van sicilie een allemans vriend die iedereen wel lust.De wijn heeft een diepe, paars-rode kleur in het glas met een ongelooflijk intense neus van zwarte peper en specerijen. De smaak biedt heerlijk rood fruit met uitbarstingen van donker bessenfruit. Uitstekende balans en complexiteit, met een zachte, lange afdronk

    Schrijf uw recensie
    Je bent misschien ook geïnteresseerd in

    Referentie: pr#0107

    Merk: Domaine Fouassier

    Domaine Fouassier Clos Paradis Sancerre (Biologisch)

    Beoordeling(en): 1

    Gebied LoireDruif Sauvignon BlancAlc% 12,5 %Fles 0,75 LEten asperges, wit vis, geitenkaas, schelpdierenAlergenen SulfietDomaine Fouassier is vandaag een van de 10 wijnproducenten met een woongebied in het dorp Sancerre zelf en de enige producent die biologisch-dynamisch is gecertificeerd....

    Prijs € 21,16
    Meer
    Op Voorraad