Lijst van producten op merk Boutinot

Boutinot

Ons verhaal begint in 1972 en Paul Boutinot, die een korte flirt had gehad bij het verplaatsen van een halve ton stenen op en neer op een ladder, besloot dat de glamour van de bouwsector niet voor hem was.Paul ging snel iets anders in: wijn.Na vijf jaar zijn vak in Londen te hebben geleerd, ging hij terug naar het noorden naar Greater Manchester om zich bij het succesvolle restaurantbedrijf van zijn vader te voegen.

Gefrustreerd door de kwaliteit van de wijn die in het Verenigd Koninkrijk kan worden verkregen, nam Paul het heft in eigen handen. Hij huurde een busje, reed naar Frankrijk, pakte wat wijn (het was toen legaal) en verkocht het terug in het restaurant van zijn ouders.

Al snel vroegen andere restauranteurs aan Paul om hen ook te bevoorraden. En, nadat hij had besloten dat het werken in het familiebedrijf slechts marginaal minder pijnlijk was dan de maat van een metselaar, ging hij echt in de wijnhandel. Boutinot Wines werd geboren in 1980 op de wijnhotspot van Stockport.Fruitige Duitse wijnen waren toen al woedend, maar Paul begon met Frankrijk, want dat wist hij.

Hij was ervan overtuigd dat je de nieuwste trends niet hoefde te volgen en dat er een markt zou zijn als hij echt goede wijnen tegen eerlijke prijzen aanbood. In veel opzichten is het een filosofie die vandaag de dag nog steeds waar is.Persoonlijk het selecteren van de wijnen uit Frankrijk, terug in het VK, zou hij de trailer met de hand lossen. En lever de kratten wijn aan klanten zelf af. Maar goede dingen groeien en tegen het einde van het decennium waren we een groter en beter bedrijf geworden. Een bedrijf dat niet alleen geweldige wijnen zocht, maar ook maakte.

https://boutinot.com/

Excuses voor het ongemak.

Zoek opnieuw