Punten sparen
  • Banner

  • Aanbiedingen

Referentie: pr#0359

Merk: Prime Cuts

Prime Cuts red blend

Gebied Zuid Afrika, SwartlandDruif BlendFles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar Prime CutsAllergenen SulfietEten Vlees, Bbq, Swartland-druiven worden vakkundig gemengd met passie en vaardigheid, om wijnen vol smaak en karakter te produceren. Een absolute Cape-klassieker!
Prijs € 7,85
Meer
Op voorraad

Referentie: pr#0077

Merk: vallformosa

vallformosa Semi Sec

(1)
Gebied Spanje, PenedesDruif Macabeo,Parellada,Xarel.LoFles 0,75 LAlc perc 11,5 %Bottelaar VallformosaAllergenen Sulfietclass CavaEten Schelpdieren, voorgerechten, Apperitief, Romige, lichtzoete Cava met een fijne mousse en een verfrissende afdronk. Sappig wit fruit in de smaak, met opwekkende zuren die de wijn elegant en fris...
Prijs € 11,25
Meer
Op Voorraad
Alle beste verkochte producten

Lijst van producten op merk Prinsi Azienda Agricola

Prinsi Azienda Agricola

De Langhe vormt samen met de Monferrato en de Roero het hart van Piemonte. Het is het belangrijkste herkomstgebied van de culinaire traditie van Piemonte, de wereldberoemde piemontese keuken. Belangrijke rol speelt daarin de beroemde piemontese witte truffel (Tuber magnatum), die vrijwel alleen in de Langhe gevonden wordt en zeer gewild is vanwege zijn verfijnde smaak. De belangrijkste stad van de Langhe is Alba en dat is dan ook het centrum van de truffelhandel. De Langhe bevat daarnaast enkele van de belangrijkste en bekendste wijngebieden van Italië, zoals de Barolo en de Barbaresco. Buiten deze is ook de Dogliani een belangrijke wijnstreek, en zijn er diverse DOCG en DOC wijnen die uit (vrijwel) de hele Langhe mogen komen. De belangrijkste appellatie voor rode wijn is de Barbera d’Alba DOC, waaronder ook zeer grootse wijnen gemaakt worden.


Arneis (of nebbiolo bianco of bianchetta d’Alba) is een autochtoon wit druivenras uit Piëmonte dat we terugvinden in het Roero- en Langhegebied. Sommige bronnen beweren dat arneis al vele eeuwen oud is, toch dateert de oudste schriftelijke vermelding van deze druif slechts van 1877. Arneis werd vroeger zeer vaak geblend met nebbiolo om deze laatste wat te verzachten, vandaar allicht het synoniem van witte nebbiolo. Het is een weelderig groeiend ras dat behoorlijk moet ingetoomd worden om kwalitatief fruit te verkrijgen. Voor wijnbouwers is het soms een lastige druif, omdat ze nogal gevoelig is voor echte meeldauw

Piemonte, wat 'voet van de berg' betekent, vormt samen met Toscane de referentie voor Italië als wijnland. Piemonte is heuvelachtig en ligt tussen diverse bergketens die Piemonte beschermen tegen het zeeklimaat. De verscheidenheid van het aantal wijnen is dit gebied is zeer groot. Piemonte heeft tientallen DOC's en er worden in dit gebied veel verschillende wijnen gemaakt. De meeste wijnen hiervan zijn rood en worden voornamelijk van de Nebbiolo druif gemaakt. De meeste druivensoorten die in Piemonte zijn aangeplant zijn van inheemse oorsprong. Naast de Nebbiolo worden ook de druivensoorten Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Freisa, Barbera, Merlot Moscato Nero en Pinot Nero gebruikt van de blauwe druiven. Van de witte druiven worden de soorten Barbera Bianca, Chardonnay, Sauvignon, Riesling en Pinot Bianco gebruikt. Piemonte is momenteel marktleider van de mousserende wijnen Asti Spumante en Moscato d'Asti.

Prinsi wijn Italiaanse wijn

De familie Lequio is eigenaar van de Prinsi-wijnmakerij, gelegen in Neive - Piemonte, plaatselijk bekend als Langa (in het teeltgebied Barbaresco).

De familie runt het bedrijf al drie generaties lang; Daniele's grootvader Ottavio begon aan het eind van de jaren 40 met het bottelen van zijn eigen druiven.

Franco, de zoon van Ottavio (de vader van Daniele), had altijd een speciale band met het land en in 1967 - net 16 jaar geworden - trad hij toe tot het familiebedrijf en besloot hij zich volledig te wijden aan de wijnbereiding.

Na vele jaren gewerkt te hebben met de waardevolle hulp van zijn vrouw Silvana, hebben ze samen de koers van het wijnhuis opnieuw gedefinieerd: veel tijd en aandacht besteden aan het eigenlijke telen van de druiven - die zij beschouwen als het enige uitgangspunt om groot te worden wijnen en het voortzetten van hun opleiding, het verdienen van een grondige kennis van bodem en druiven.

In 1999 begon de zoon van Franco en Silvana, Daniele, ook te werken bij de wijnmakerij - na net klaar te zijn geweest zijn studie als een gekwalificeerde agronoom.

Daniele is een jonge boer die gepassioneerd is over zijn werk en het Langhe-gebied waar hij opgroeide; volledig overtuigd van het geweldige resultaat dat zijn druiven kunnen weergeven.

Zijn ultieme doel is om wijnen te creëren om te onthouden.

Vandaag, net als in het verleden, probeert deze enthousiast toegewijde familie de sterke band met hun territorium te behouden en deze uniciteit over te brengen op hun wijnen. Ze zijn erin geslaagd hun wijnen goed te vestigen op de internationale markt, waardoor ze een goed ontwikkeld handelsnetwerk hebben met verschillende Europese en overzeese landen.

website http://prinsi.it

Actieve filters

Volg ons op Facebook