If you are not 18 or older you cannot visit this website.
We do not sell alcohol to persons under the age of 18. You must be 18 years or older to visit this website. Do not share content from this site with anyone under the age of 18. Are you over 18 years old?
Save points
All best sellers

List of products by brand Domaine Lieubeau

Domaine Lieubeau

Val de Loire

Een unieke naam en geschiedenis sinds 1816

Ons familieverhaal begon op 10 mei 1816 toen Joseph Grégoire Lieubeau als kind werd gevonden in de veranda van Hôtel Dieu, het ziekenhuis in Nantes. De naam "lieu-beau" (wat "mooie plek" betekent) werd waarschijnlijk aan hem gegeven in verband met de uitstekende reputatie en gastvrijheid van het ziekenhuis.

 

Joseph Lieubeau werd opgevoed door een wijnbouwersfamilie van wie hij de kunst van het zorgen voor een wijngaard leerde. Hij stichtte ons gezin en richtte ons wijndomein op.

 

Het kind met een hoed - een symbool van onze waarden

Het Famille Lieubeau-embleem is een kind met een hoed. Het symboliseert de familiegeschiedenis en onze diepgewortelde band met Nantes, evenals ons totale respect voor de natuur en diversiteit, en ons constante verlangen om te leren, te creëren en vooruit te komen.

 Domaine Lieubeau

Complementariteit en continuïteit

Vandaag gaat het familieverhaal verder met Pierre, Chantal en hun kinderen François, Vincent en Marie. Dankzij de combinatie van complementaire persoonlijkheden, ervaring en vaardigheden van de familie, is de overdracht van haar kennis en de voortzetting van haar uitstekende wijnbouw gegarandeerd.

 

François, de oudste zoon, staat in voor de verkoop. Vincent, een gediplomeerd landbouwingenieur en oenoloog, beheert de wijngaard en de wijnen, met de hulp van zijn vader Pierre. En last but not least beheert Marie de dagelijkse leiding van de wijnmakerij en bezoekt ze, samen met haar moeder Chantal.

 

Een open en gastvrije familie

Elk van onze teamleden, oogsters en seizoensarbeiders, evenals onze partners en trouwe klanten, maken voor ons deel uit van deze geweldige familie. Respect voor anderen, vertrouwen, openheid en gastvrijheid zijn waarden die we actief hooghouden.

 

200 jaar geschiedenis gedeeld tussen Nantes en zijn wijngaarden

Op 2 mei 2016 vierden we ons 200-jarig bestaan ​​in de Stéréolux-locatie, in de Galerij van de Machines de l’Ile in Nantes. Dit was voor ons een kans om al deze uitgebreide familie samen te brengen en onze nieuwe wijncollectie Le Voyage Extraordinaire voor te stellen - een eerbetoon aan de in Nantes geboren auteur Jules Verne - en om de banden tussen de stad Nantes en haar wijnstreek te bestendigen. 

Active filters

Reference: bu#0680

Brand: Domaine Lieubeau

Lieubeau Muscadet

area France, Loire grape variety Muscadet Year 2019 Bottle 0.75 l Alc perc 13 % Winery Domaine Lieubeau Allergens Sulfite Food pasta, terrace wine, mussels floral and fruity aromas. The taste is fresh. Love Muscadet  is a wine made from the Muscadet grape variety . These grapes come from vineyards in the Loire, above the Maine River. These vines are...
Price € 10.37
More
Last items in stock

Reference: bu#0937

Brand: Domaine Lieubeau

Lieubeau Chardonnay

area France, Loire Grape Chardonnay Year 2020 Bottle 0.75 l Alc perc 12.5 % Winery Domaine Lieubeau Appelation IGP Val de Loire Food fish, seafood, Poultry, Terrace Allergens Sulfite Type Organic In homage to Joseph Gregoire, the first Lieubeau, who was left an orphan on the porch of the hospital in Nantes in 1816, our emblem is a child in a hat, a symbol...
Price € 9.95
More
Out-of-Stock

Follow us on Facebook