Gem point

Reference: pr#0359

Mærker: Prime Cuts

Prime Cuts red blend

Gebied Zuid Afrika, SwartlandDruif BlendFles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar Prime CutsAllergenen SulfietEten Vlees, Bbq, Swartland druer er ekspert blandet med lidenskab og dygtighed til at producere vine fulde af smag og karakter. En absolut Cape-klassiker!
Pris € 7,85
Mere
På lager

Reference: pr#0077

Mærker: vallformosa

vallformosa Semi Sec

Areal Spanien, Penedes Drue Macabeo, Parellada, Xarel.Lo Flaske 0,75 l Alc pr 11,5 % vingård Vallformosa Allergener Sulfit klasse Cava At spise Skaldyr, forretter, forretter, Cremet, let sødlig Cava med en fin mousse og en forfriskende eftersmag. Saftig hvid frugt på ganen, med opløftende syre, der holder vinen elegant og frisk
Pris € 11,25
Mere
På lager
Alle bedst sælgende

Varer af mærket Domaine Jean Grivot

Domaine Jean Grivot

De geschiedenis van Domaine Jean Grivot gaat terug tot de Franse Revolutie, toen de familie Grivot begon met hun verhuizing van de Jura naar Vosne-Romanée, hoewel hun oorsprong teruggaat tot de Italiaanse Val d'Aosta.

Jean Grivot nam het roer over na de dood van zijn vader in 1955, en sinds 1959 werden alle wijnen van het domein gebotteld. Sindsdien heeft het domein een uitzonderlijke reputatie verworven voor zowel de kwaliteit van de wijnen als de transparantie van de respectieve terroirs.

In 1982 sloot Jean's zoon Etienne zich bij hem aan, na het voltooien van zijn formele Aenologie-studies in Beaune en stage in zowel Frankrijk als Californië. Geleidelijk werden de verantwoordelijkheden overgedragen aan Etienne en sinds 1987 had hij de leiding over zowel de wijngaarden als de kelders.

Het domein maakte een spannende fase door terwijl de verantwoordelijkheid van Etienne wordt overgedragen aan de getalenteerde, goed opgeleide en gepassioneerde handen van zijn dochter Mathilde, die een frisse benadering van dit fijne domein brengt met behoud van de lange traditie van de familie Grivot. Het proces van "generatieverandering" in Domaine Grivot is buitengewoon soepel en zeer succesvol verlopen. De wijnmakerij en kelders hebben zojuist een enorme reconstructie voltooid, waardoor deze aan de hoogste moderne normen voldoet.

Mathilde en Etienne geloven in kwaliteit eerst dankzij nauwgezet wijngaardwerk gedurende het hele jaar. Het resultaat van dit harde werk is gezond, rijp (zowel fenolische als suikerniveaus) en diepte van concentratie en smaak van het fruit. De wijnbereidingstechniek is klassiek modern. De vrucht is volledig ontsteeld. Er wordt een maceratie van 5 tot 7 dagen van voorgisting op 12-15 graden toegepast en na ongeveer 3 weken worden de wijnen overgebracht naar vaten. Ongeveer 40% van de gebruikte vaten zijn nieuw.

In de afgelopen tien jaar wordt Domaine Grivot beschouwd als een van de beste en meest consistente namen in Vosne-Romanée.

Druiven Jean Grivot

Sorry for the inconvenience.

Search again what you are looking for

Følg os på Facebook