Het bedrijf van Castellani werd aan het einde van de 19e eeuw in Montecalvoli opgericht toen Alfred, een al lang...
- Der er ikke flere varer i din indkøbskurv
- Levering
- I alt € 0,00
Castelwines
Castelwines
Het bedrijf van Castellani werd aan het einde van de 19e eeuw in Montecalvoli opgericht toen Alfred, een al lang bestaande wijnbouwer, besloot zijn wijn te gaan bottelen en verkopen
Alfredo's zoon, Duilio, begint samen met zijn broer Mario aan de expansieperiode van het bedrijf. Duilio, een nauwgezette en ijverige man, neemt actief deel aan elke werkfase. De belangrijkste wijngaard is die in Santa Lucia, in de vruchtbare Arno-vallei, waar een levendige en rijpende rode wijn wordt geproduceerd en gebotteld in typische met stro bedekte kolven, die de aandacht trekken van de transalpiene markten. In de daaropvolgende jaren begint Duilio's eerstgeboren zoon Giorgio, een vastberaden en ambitieuze man, met grootschalige export.
De overstroming van 1966 veroorzaakte grote schade aan de Montecalvoli-wijnmakerij. Vervolgens wordt besloten om het bedrijf tijdelijk over te brengen naar het landgoed Burchino, op de heuvels van het dorp Terricciola. Giorgio's broer, Roberto, briljante journalist bij de krant "Il Giornale del Mattino" in Florence haast zich om te helpen met het scheppen van modder uit de wijnmakerij van de familie. Hij besluit dan te blijven en draagt bij aan de evolutie van het bedrijf.
Roberto, beschaafde en kosmopolitische man, begint een pioniersactiviteit op verre markten en wordt een van de pleitbezorgers van het internationale succes van de Chianti. De overname van de wijngaard Poggio al Casone valt samen met de uitbreiding van de wijnmakerij op het landgoed Travalda in Santa Lucia.
In de nacht van nieuwjaarsdag in 1982 brandt het bedrijfspand bijna volledig uit. Het lijkt het einde te zijn. Maar binnen enkele maanden verwerven de gebroeders Castellani het landgoed Campomaggio en dankzij de bijdrage van Piergiorgio, de zoon van Roberto, krijgt het bedrijf kracht.
Wijnbouw en technologisch onderzoek worden bevorderd door slimme specialisten zoals de oenoloog Sabino Russo en de agronoom Carlo Burroni. Vandaag de dag streeft dit honderdjarige bedrijf met veel enthousiasme het doel na om wijnen te produceren die de uitdrukking zijn van een van de grootste oenologische regio's ter wereld: Toscane