Als u geen 18 of ouder bent kunt u deze website niet bezoeken.
Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. U moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18. Bent u ouder dan 18 jaar ?
Punten sparen
  • Aanbiedingen

Alle beste verkochte producten

Lijst van producten op merk Villa Moncigale

Villa Moncigale

VILLA MONCIGALE

Meer dan 100 jaar expertise in roséwijnen

Sinds 1921 zijn de wijnen van Moncigale een ode aan de rosés uit de Provence. Dit is een passie die onze wijnmaker deelt. 

Onze knowhow met betrekking tot de zorgvuldige selectie van percelen wordt al meer dan 100 jaar erkend in de Provence. De aanpak begint met de studie van hoe de wijnstok presteert op verschillende soorten bodems, of de bodem het beste aangepast is aan de druivensoort die daar geplant is, en de impact van de wijnoogst en van de wijnbouwmethoden op de kwaliteit van de druiven, die ons in staat stellen om met grote precisie de beste plots te identificeren. Bovendien was Villa Moncigale de historische ambassadeur van de wijnen van Coteaux d'Aix-en-Provence, waarvoor het meer dan 25% van de productie van de appellatie vertegenwoordigde.

Al generaties lang onderhouden we nauwe maar veeleisende relaties met coöperatieve wijnhuizen en wijnkelders rond de berg Sainte-Victoire.

Aurélie Saadi

“Ik ben altijd gepassioneerd geweest door de Provence! Als kind werd ik al gekalmeerd door de geur van lavendel en tijm toen ik met mijn ouders in de bergen van de Alpilles ging wandelen. En aan de Middellandse Zee, het geluid van de golven, de zon, de hitte en het felle licht. De wijngaarden van de Provence profiteren van een grote diversiteit aan terroirs die de inspiratie vormden voor het assortiment roséwijnen van Villa Moncigale.”

Aurélie Saadi, wijnmaker/vinicultarist en ambassadeur, Villa Moncigale

Villa Moncigale

Mont des Cigales is een beschermd gebied in de Provence voor het behoud van de biodiversiteit en is een paradijs voor krekels. Daarom vindt Moncigale zijn oorsprong in dit gebied, een toevluchtsoord waar je het metaalachtige geluid van hun lied kunt horen.

Voor onze rosé terroirwijnen selecteren wij de mooiste  percelen

VILLA MONCIGALE biedt een indrukwekkende collectie rosé terroirwijnen uit de wijngaarden rond de berg Sainte-Victoire. Op een hoogte van 1011 m is het klimaat koeler dan langs de kust van de Provence. De wijnstokken gedijen op kalkrijke kleigronden waarin ze hun wortels diep in de grond steken om de voedingsstoffen binnen te krijgen die ze nodig hebben om druiven voort te brengen die barsten van het rijke, geconcentreerde sap dat de wijn zijn structuur en frisse aroma's en smaken geeft.

Om deze delicate rosés te creëren, wordt vanaf de oogst grote zorg besteed. De druiven worden 's nachts geplukt om hun versheid te behouden. Onze benadering van vinificatie draait om het “getal 7”, wat zowel de ideale temperatuur is voor zachte vinificatie, om een ​​subtiele, lichtroze kleur te verkrijgen, als het optimale aantal dagen cuvaison om frisse, expressieve cuvées te verkrijgen, met een delicate smaak. aroma's en smaken.

COTEAUX D'AIX-EN-PROVENCE

Helder - Gestructureerd

De bodem bestaat uit kalkhoudende klei. Een deel van de wijnstokken is aangeplant op terrassen op een gemiddelde hoogte van 200 meter. De wijnstokken graven hun wortels diep in de grond om de voedingsstoffen te verkrijgen die ze nodig hebben. Hier is het klimaat koel voor de regio, met nachtelijke temperatuurverschillen tussen 10°C en 15°C, waardoor de druiven een perfect evenwicht tussen suiker en zuurgraad kunnen behouden. 

CÔTES-DE-PROVENCE

Smaakvol - Finesse

De geselecteerde percelen bevinden zich in het noordelijke en westelijke deel van de appellatie, in het achterland, vlakbij de berg Sainte-Victoire. De wijnstokken groeien op kleiachtige, rode en witte kalksteenbodems die dateren uit het Krijt-tijdperk. Hier is de Mistral-wind een zegen. De wijnstokken worden voortdurend belucht en de circulerende lucht elimineert vocht om de goede gezondheid van de wijnstokken te garanderen.

CÔTES-DE-PROVENCE SAINTE-VICTOIRE

Levendig - held

Onze geselecteerde percelen zijn gelegen aan de voet van de berg Sainte-Victoire, in een amfitheater dat zich opent naar het westen en in het noorden wordt begrensd door de berg. Het strekt zich in het oosten uit over de beboste heuvels van Pourrières en Pourcieux, en wordt in het zuiden begrensd door de kleine bergketens Étoile en Olympe. Deze ideale omgeving profiteert van diepe grond en een continentaal klimaat, aangezien de berg Aurélien en het Sainte-Baume-gebergte het gebied beschermen tegen de regulerende invloeden van de Middellandse Zee. Op de Trias-plateaus rond de berg Sainte-Victoire steken de wijnstokken hun wijnstokken diep in de kalksteen- en kleiachtige zandsteenbodems om de voedingsstoffen binnen te krijgen die ze nodig hebben en druiven te produceren waarvan het sap structuur en rijke aroma's en smaken aan de wijn geeft. .

Villa moncigale

Actieve filters

Volg ons op Facebook