Als u geen 18 of ouder bent kunt u deze website niet bezoeken.
Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. U moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18. Bent u ouder dan 18 jaar ?
Punten sparen
  • Aanbiedingen

Alle beste verkochte producten

Lijst van producten op merk Propstei Ebernach

Propstei Ebernach

Propstei Ebernach een familiewijnhuis uit Cochem met traditie...

wijnmakerij Ebernach. De broers dr. Peter-Josef Zenzen en Heinz-Rudolf Zenzen hebben zich ten doel gesteld de lange traditie van de wijnmakerij Kloster/Propstei Ebernach met succes voort te zetten. De wijnbouw op het terrein kijkt terug op een geschiedenis van 350 jaar: in 1673 nam het klooster de Planten en de wijngaard over. Zo’n traditie vraagt ​​om ervaring – en die hebben de gebroeders Zenzen. De 13e generatie van de familie Valwig is toegewijd aan de wijnbouw, Heinz-Rudolf en Dr. Peter-Josef Zenzen leerde het wijnmakersvak in hun jeugd kennen. Vandaag is dr. Peter-Josef Zenzen Manager van de wijnmakerij Einig Zenzen in Kaisersesch. Het familiebedrijf verkoopt kwaliteitswijnen over de hele wereld. Bij Weingut Ebernach gebruiken ze al deze ervaring,

Propstei

 

Maar om de traditie voort te zetten, moet je ook vooruit kijken. Om niet alleen vrienden van de Moezel-riesling aan te trekken, hebben we voor de wijnmakerij Ebernach een aantal ideeën bedacht. Bij de wijnmakerij Ebernach bieden we zorgvuldig geselecteerde kwaliteitswijnen uit andere regio's - om thuis of bij ons te proberen en ervan te genieten.

We willen dat de wijnmakerij een plek is die uitnodigt om te blijven hangen - ons repertoire aan evenementen groeit voortdurend!

 

 oogsten druiven

helling boven het klooster, culturele evenementen op de binnenplaats van de wijnmakerij en nog veel meer staan ​​al op het programma

Wijngaard

Als het om wijnbouw gaat, vertrouwen we op kwaliteit door ervaring - en dat heeft Christian Kruft in overvloed! Als keldermeester zorgt de jonge wijnmaker voor de kwaliteit van de Ebernach-kloosterwijn. Christian Kruft komt oorspronkelijk uit Rheinbrohl en daar komt zijn enthousiasme voor goede wijn vandaan. Hij ging naar de Ahr voor een leertijd als wijnmaker, waarna hij zes maanden doorbracht in de wijnmakerij Eberbach Abbey. Christian Kruft volgde een opleiding tot technicus voor wijnbouw en deed ondertussen ook ervaring op in een biodynamische wijnmakerij in Rheinhessen. De jonge wijnboer werkte voor het laatst in Werder an der Havel voordat we hem voor de wijnmakerij Ebernach konden winnen. Christian Kruft is sinds het voorjaar van 2019 bij ons.

Propstei Ebernach

Actieve filters

Volg ons op Facebook