- Er zijn geen items meer in uw wagen
- Verzending
- Totaal € 0,00
Referentie: bu#0058
Merk: Cantine di Ora
Amicale (Amicone) Cantine di Ora
Referentie: pr#0289
Merk: Gerard Bertrand
Gerard Bertrand Chateau L'Hospitalet La Clape Coteaux du Languedoc Reserve Rouge (Biologisch)
Referentie: pr#1160
Merk: Kono Wines
Kono Sauvignon Blanc
Referentie: pr#0233
Merk: Bosman Adama
Bosman Family Vineyards Adama rood
Lijst van producten op merk Lopez Cristobal
Lopez Cristobal
Bodegas López Cristobal werd geboren uit een familiewijnmakerij onder de oorsprongsbenaming Ribera del Duero , met als doel zijn eigen wijngaarden te gebruiken als basis om wijnen van hoge kwaliteit te maken.
De oprichter, Santiago López , is een landbouwtechnisch ingenieur die altijd verbonden is geweest met plattelandsgebieden. Al aan het begin van de oorsprongsbenaming koos Ribera del Duero voor de wijngaardplantage als een stap voorafgaand aan de oprichting van een eigen wijnmakerij. Na een paar jaar uitsluitend gericht op de wereld van de wijnbouw, maakte hij in 1994 de sprong naar wijnmaken.
Bodegas Lopez Cristobal bevindt zich op het terrein van een oude boerderij die door de grootvader van de familie in de jaren '30 van de vorige eeuw. Bij de beslissing om de productie van wijn beginnen, was een voortdurende renovatie van bestaande faciliteiten begonnen, wat resulteert in een atypische kelder, met veel verspreid over een grote centrale binnenplaats gebouwen, waardoor het duurde om één te houden zeer originele en gezellige omgeving.
De familie López Cristobal bestaat uit vier leden: Santiago , Lola en hun twee kinderen Francisco en Galo . Allemaal, samen met hun oenoloog Juan J. Ayuso , wijden al hun inspanningen aan de voortdurende verbetering van de wijngaardplantages en de wijnbereidingsprocessen.
Het doel van Bodegas López Cristobal is om de familiefilosofie van de exploitatie te handhaven, er is besloten om de grote producties achterwege te laten en alleen eigen druiven te maken om een regelmaat in de wijnen en een strikte kwaliteitscontrole te garanderen. De basis van de wijnmakerij is een ambachtelijk werk waarbij de zorg voor de wijngaarden en de wijn tot het uiterste wordt doorgevoerd.
plaats
In de gemeente Roa de Duero (Burgos).
Faciliteiten
Het wijnhuis beschikt over de modernste technische middelen die zorgen voor een perfecte voorbereiding.
De verwerkingsfabriek heeft een capaciteit van 400.000 liter in tanks van roestvrij staal die zijn uitgerust met elektronische temperatuurregeling.
Het verouderingsmagazijn is uitgerust met 600 vaten waar Amerikaans eiken (20%) wordt gecombineerd met Frans eiken (80%).
bodem
De grond waarop de wijnstokken bezinken, heeft een andere samenstelling volgens de plot waarin ze zich bevinden. Een combinatie van kalkhoudende en klei-siltige bodems wordt bereikt, wat de wijnen een uitstekende complexiteit geeft.
wijngaard
Het totale wijnbouwareaal van de familie López Cristobal beslaat 60 hectare en alle wijngaarden liggen in de gemeente Roa de Duero op verschillende boerderijen van verschillende groottes. Deze omvatten de boerderijen "Valera", "El Tano", "Manvirgo" en "La Linde" (in de buurt van het wijnhuis).
Druivensoorten
De overheersende variëteit is de " Tinta del País " (57 Ha.), Aangevuld door 3 Ha. Waar de " Merlot " en " Albillo " -rassen worden gecombineerd .
wijnoogst
Dit gebeurt altijd in de optimale staat van rijping en onder strikte controle in de selectie. Fruitdozen worden gebruikt voor de verzameling. Voorafgaand aan de bereiding gaan alle druiven door een selectietafel, waarbij degenen die niet de optimale kwaliteit bereiken, worden afgewezen.
productie
300.000 flessen per jaar.
Referentie: bu#0207
Merk: Lopez Cristobal
Lopez Cristobal Tinto Roble
Referentie: pr#226
Merk: Lopez Cristobal