Punten sparen
  • Banner

  • Aanbiedingen

Referentie: pr#0359

Merk: Prime Cuts

Prime Cuts red blend

Gebied Zuid Afrika, SwartlandDruif BlendFles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar Prime CutsAllergenen SulfietEten Vlees, Bbq, Swartland-druiven worden vakkundig gemengd met passie en vaardigheid, om wijnen vol smaak en karakter te produceren. Een absolute Cape-klassieker!
Prijs € 7,85
Meer
Op voorraad

Referentie: pr#0077

Merk: vallformosa

vallformosa Semi Sec

(1)
Gebied Spanje, PenedesDruif Macabeo,Parellada,Xarel.LoFles 0,75 LAlc perc 11,5 %Bottelaar VallformosaAllergenen Sulfietclass CavaEten Schelpdieren, voorgerechten, Apperitief, Romige, lichtzoete Cava met een fijne mousse en een verfrissende afdronk. Sappig wit fruit in de smaak, met opwekkende zuren die de wijn elegant en fris...
Prijs € 11,25
Meer
Op Voorraad
Alle beste verkochte producten

Lijst van producten op merk Henri de villamont

Henri de villamont

Savigny Les Beaune

Aan het einde van de 19e eeuw, in het hart van Bourgondië in Savigny les Beaune, is een gepassioneerde en idealistische wijnproducent Léonce Bocquet (die eigenaar was van het bekende Chateau Clos de Vougeot en een deel van de wijngaarden, tegelijkertijd tijd) heeft die constructies gebouwd om de vinificatie en veroudering van wijnen uit zijn verschillende wijnhuizen mogelijk te doen maken. Daarom werd Charles Suisse (beroemde architect uit die tijd en professor aan de Ecole des beaux arts) gevraagd om een ​​origineel en massief gebouw te creëren. Zijn fantasie heeft die gebouwen samengesteld met de gebruikelijke kleuren in de regio, die door iedereen werden erkend als de meest aantrekkelijke en majestueuze uit de wijnwereld van Bourgondië. De bouw en constructie heeft 8 jaar geduurd, maar verandert op een bepaalde manier door zijn unieke spoor, het gezicht van Cote de Beaune.

Na de dood van Léonce Boquet heeft het wijnhuis veel verschillende eigenaren gehad, totdat de Zwitserse familiegroep Schenk, een van de Europese leiders op de wijnmarkt en verspreid over de belangrijkste wijnlanden, het in 1964 kocht. Op dat moment werd Henri de Villamont opgericht.

Pinot noir Bourgogne

Pinot Noir Druif

Tussen de oprichting van het huis in 1964 en 2004 heeft Schenk de activiteit van zijn Bourgondische filiaal ontwikkeld om uiteindelijk meer dan 20 miljoen flessen te produceren. In 2004, moe van het rennen achter dit enorme volume toe te voegen aan de noodzaak om de jampositie van het landgoed terug te geven, besloot de familie van Schenk om af te zien van zijn onderhandelingsactiviteit.

Deze beslissing werd zeer snel gevolgd door een belangrijke politiek van technische investeringen: de wijnmakerij is volledig gerenoveerd en opnieuw ontworpen om de beste oenologische hulpmiddelen te bieden, met hoge prestaties en efficiëntie.

Om deze nieuwe kwaliteitsvisie te volgen, is Pierre Jhean de nieuwe directeur van de plaats geworden en de wijnmaker die vandaag nog steeds verantwoordelijk is voor het beheer van de vereniging. Dit "en" krijgt zijn volledige betekenis door goed te kijken naar de wortels van dit pure Bourgondische product. Pierre is een oenoloog uit Meursault waar zijn familie een landgoed runt. Zijn technische vaardigheid heeft natuurlijk invloed gehad op de evolutie van het landgoed

Al die commerciële, technische en kwalitatieve veranderingen hebben geleid tot een afname van de productie van het landgoed: 20 miljoen flessen in 2004 tot 350.000 vandaag. Ze zijn allemaal afkomstig uit het grote Bourgondië: Cote Maconnaise tot Chablis.

WIJNEN

Henri De Villamont biedt nu een volledig assortiment geweldige Bourgondische wijnen aan, waarvan sommige afkomstig zijn van de landgoederen van het huis. 10 ha aangeplant met pinot noir en chardonnay:

Savigny les Beaune "the Village" Monopole wit en rood

Savigny 1er cru "Clos des Guettes" wit en rood

Chambolle-Musigny

Chambolle Musigny 1er cru “Les Chatelots”

Chambolle Musigny 1er Cru “les Feusselottes”

Chambolle Musigny 1er cru “Les Baudes”

Chambolle Musigny 1er cru “Aalbes”

Grands Echezeaux Grand cru: een halve hectare.

Allen worden uitsluitend met de hand geoogst.

Het resultaat van een duurzaam landbouwbeleid toegepast op de hele wijngaard, van vinificatie die de kwaliteit van de druiven respecteert en aangepast is aan elk terroir, deze directe productie dient als referentie voor de aankoop van druiven van zorgvuldig geselecteerde wijnbouwers.

Aan elke appellatie wordt dezelfde zorg besteed, met als doel uitstekende grondstoffen te kiezen die vervolgens geweldige wijnen opleveren. Een controle van de wijnstokken door het technische team en duurzaamheid in de leveringscontracten maken het mogelijk om wijnen te produceren van een kwaliteit die identiek is aan die geproduceerd op de eigendommen van het huis. De nadruk wordt gelegd op de constante zoektocht om het beste van elk klimaat tot uitdrukking te brengen.

Elk jaar worden de wijnen met zorg gerijpt in traditionele Bourgondische vaten van 228 liter, in de historische kelders van het huis.

Deze wijnen worden met de grootste zorg gerijpt in gewelfde kelders gedurende 6 tot 18 maanden. De vaten komen uitsluitend uit Franse eikenbossen met een passend aandeel nieuwe vaten. Vervolgens wordt alles in het werk gesteld om de authenticiteit en de intrinsieke kwaliteiten van de wijnen te behouden.

Ook hier krijgt het werk van de oenoloog zijn volle betekenis. Zijn kennis van de wijnoogst in combinatie met de verkenning van het terroir stelt hem in staat om de essentie van eikenhout, de ambachtelijke kuiper en het roosteren te kiezen, wat de wijn in wording zal benadrukken

Dit zouden de kenmerken kunnen zijn van het huis Henri de Villamont. Vinifieer, produceer, rijp en bied wijnen van grote finesse aan die respect voor het terroir en moderniteit combineren. Pierre Jhean zet zich in om de balans en finesse van de Bourgondische klimaten te combineren om er het beste uit te halen.

Actieve filters

Volg ons op Facebook