Als u geen 18 of ouder bent kunt u deze website niet bezoeken.
Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. U moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18. Bent u ouder dan 18 jaar ?
Punten sparen
  • Aanbiedingen

Alle beste verkochte producten

Lijst van producten op merk Chateau Minuty

Chateau Minuty

HENRIETTE ARCELIN

Voor dit seizoen heeft Henriette Arcelin, een Franse illustrator en keramist die al 10 jaar in Lissabon woont, een creatieve monochrome interpretatie van de Minuty M cuvée tot leven gebracht.

Een nieuwe felgele limited edition, als eerbetoon aan de Provençaalse zon, die de druiven en wijnen van Minuty tot leven brengt.

 

OP HET SCHIEREILAND VAN SAINT-TROPEZ

Château Minuty, gelegen tussen land en zee in het hart van de Provence, is al meer dan 85 jaar gedurende vier generaties het wijndomein van de familie Matton-Farnet en is sinds 1955 een geclassificeerde groei van de Côtes de Provence.

 

De wijngaard van Château Minuty is opmerkelijk goed gelegen op de heuvels van de dorpen Gassin en Ramatuelle, met uitzicht op de Golf van Saint-Tropez. Het profiteert van een gematigd zeeklimaat en geeft een prominente plaats aan zuidelijke druivensoorten.

LANDGOED WIJNEN

Voor een wijn van het landgoed begint het allemaal in de wijngaard, in een beschermde omgeving. De wijnstokken van het Château worden op duurzame wijze verbouwd, zonder onkruidverdelgers of pesticiden, als onderdeel van een continu verbeteringsproces om de impact van de activiteiten op het milieu te verminderen.

 

Château Minuty is een van de laatste landgoederen in de Côtes de Provence waar de druiven volledig met de hand worden geoogst om hun perfecte integriteit te garanderen. Jean-Etienne en François Matton, die diep gehecht zijn aan hun land, staan aan het roer van de operatie en hebben hun knowhow en expertise van hun familie geërfd.

Chateau Minuty

Er straalt een grote rust uit op de plek waar het uitzicht zich over 360° uitstrekt. De rijkdom van de zand-kleigronden met hun okerkleurige tinten heeft de creatie mogelijk gemaakt van een 40 hectare grote AOC Côtes de Provence-wijngaard, direct grenzend aan de oudste wijngaard van de familie, Chateauneuf.

 

Bij aankomst in Verez komen alle emblematische elementen van de Provence in zicht: terrassen, olijfbomen, bastides. Opvallend is de dominantie van groene en okerkleuren.

 

Als een juwelenkistje omhult de natuur ons en beschermt ons tegen de heetste uren van de zomer. De zonsondergangen zetten het landschap in vuur en vlam en geven het een wild aspect. Beschut tegen de lichten van de stad, nemen de sterrennachten ons mee terug naar onze jeugdherinneringen.

Chateau Minuty

Actieve filters

Referentie: pr#minpres

Merk: Chateau Minuty

Chateau Minuty Prestige

Gebied Frankrijk, ProvenceDruif Cinsault, Grenache, SyrahFles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar Chateau MinutyEten Carpaccio, gegrilde vis, schaal en schelpdieren, oosterse keukenAllergenen Sulfiet
Prijs € 39,95
Meer
Op Voorraad

Volg ons op Facebook