Als u geen 18 of ouder bent kunt u deze website niet bezoeken.
Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. U moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18. Bent u ouder dan 18 jaar ?
Punten sparen
  • Aanbiedingen

Alle beste verkochte producten

Lijst van producten op merk Cave de Lugny

Wijnen van Domaine Cave de Lugny

Cave de Lugny

Stevig verankerd in het landschap van de Mâconnais claimt Cave de Lugny trots zijn oorsprong en zijn reis die hem naar zijn plaats als specialist in Zuid-Bourgondië heeft geleid. Met het oog op de toekomst probeert de kelder zich voortdurend te ontwikkelen dankzij een belangrijke kwaliteitsbenadering: uiteraard de kwaliteit van de geproduceerde wijnen, maar ook de kwaliteit van de arbeidsomstandigheden, de relaties tussen verschillende medewerkers en producenten, en de kwaliteit van de dienstverlening aan de consument.

 Cave de Lugny wijngaard

Geschiedenis Cave de Lugny

Dankzij diepe wortels verankerd sinds de 18e eeuw, waar de wijnen uit de wijngaarden van Saint Pierre, Crêts en Grande Vigne al beroemd waren, werd de Cave de Lugny officieel opgericht op 30 januari 1927 en werd hij de tweede coöperatieve kelder die in de Mâconnais werd opgericht. , een jaar na die van Saint-Gengoux-de-Scissé.

 

Omdat ze dezelfde waarden en dezelfde interesses deelden, fuseerden de twee kelders in 1966, hoewel ze hun twee productielocaties behielden. De groep voerde een investeringsbeleid door de uitbreiding van gebouwen en vanaf 1970 de oprichting van wijnverpakkingen, de specifieke ontwikkeling van productielocaties met de productie van rode wijnen in Saint-Gengoux-de-Scissé en die van de witte wijnen in Lugny. In 1987 maakte de te lange naam van de groep plaats voor de naam “Cave de Lugny”, korter en daardoor gemakkelijker te onthouden.

Uiteindelijk sloot de Cave de Chardonnay zich in 1994 aan bij de Cave de Lugny om te profiteren van de kwaliteit van zijn bottelstructuren en zijn commerciële organisatie.

Tegenwoordig heeft de kelder zich gespecialiseerd in drie kelders:

- Die van het beroemde dorp Chardonnay heeft de bijzonderheid dat het mousserende wijnen produceert.

- In Saint-Gengoux-de-Scissé vinificeren we vooral rode wijnen.

- In Lugny vinificeren en rijpen we witte wijnen, en bottelen, verpakken en verzenden we al onze appellations.

 Cave de Lugny druivenoogst

Cooperatieve Kelder

Onze coöperatieve wijnbouwers zijn echte bouwmeesters en trots op hun land. Ze hebben dezelfde gemeenschappelijke passie voor hun wijngaard. Ze verzorgen en verbouwen hun wijnstokken het hele jaar door, terwijl de kelder de wijnen produceert en op de markt brengt. Bij de oprichting telde de coöperatieve kelder 116 medewerkers. Drie jaar later waren dat er 180, en vandaag bedraagt ​​hun aantal meer dan 400 leden.

Verenigd, met sterke persoonlijkheden, creatief en innovatief, zijn het echte talenten in hun rauwe staat die een essentiële rol spelen bij de regionale planning, het behoud van het milieu en het in stand houden van de plattelandsactiviteit in de regio.

Wij produceren beschermde oorsprongsbenamingen die hun reputatie op de lange termijn opbouwen. Onze boerderijen en onze coöperatieve kelder, die het verlengstuk ervan is, zijn opgericht voor verschillende generaties wijnbouwers. Samen cultiveren we kunst en het verlangen om dingen te laten gebeuren, ten behoeve van iedereen.

 Cave de Lugny wijnvaten vullen

Onze Wijnen

Witte wijnen

De wijnen van Cave de Lugny zijn geboren in authentiek land, dat van Chardonnay. Op zijn oorspronkelijke grondgebied onthult de legendarische druivensoort al zijn potentieel en komt hij volledig tot uiting. Dit is hoe uitzonderlijke plaatsen genaamd “Les Charmes”, “Les Beluses” en “La Carte” werden geboren op het land van Lugny.

 

Subtiele aroma's van witte bloemen, honing of citrusvruchten... Elk jaargang van Cave de Lugny onthult de bijzonderheden van een perceel uit de Mâconnais.

Chardonnay, een unieke en nobele druivensoort, hier geboren in de Bourgogne, onthult al zijn authenticiteit op onze terroirs. Frisheid, finesse, mineraliteit of kracht, ontdek de meervoudige expressie van echte Chardonnay, op natuurlijke wijze, zonder kunstgrepen.

 

In regionale appellations, dorpen of via plaatsen probeert de kelder de percelen in de kijker te zetten, waardoor specifieke terroirs worden onthuld, en dus wijnen met een uitzonderlijk aromatisch profiel.

Rode Wijnen

Gemaakt van Gamay voor Mâcon en Pinot Noir voor Bourgondië, produceren wij soepele en lichte rode wijnen, om al uw momenten van gezelligheid te begeleiden.

Cremants

Sinds 1975 produceren wij Crémant de Bourgogne, met strikte inachtneming van de traditionele methode, en zijn daarmee een van de belangrijkste spelers in de Bourgogne in deze appellatie geworden. Crémant de Bourgogne is voornamelijk gemaakt van een blend van Chardonnay en Pinot Noir en is een karaktervolle wijn, sprankelend met zijn aroma's, frisheid en finesse.

 Cave de lugny druiven plukkers

Terroirs en Wijngaarden

 

Cave de Lugny neemt een bijzondere plaats in in de wijnwereld. Het is de belangrijkste producent van Bourgondische wijnen en ook de grootste producent van Mâcon-Villages, met een derde van de productie van Mâconnais. Het is ook een belangrijke operator in Crémant de Bourgogne.

 

Export wijnen

Onze producten zijn al meer dan 40 jaar aanwezig in Engeland en de Verenigde Staten en worden nu in alle uithoeken van de planeet genoten.

The Cave nam dus volledig deel aan het openen van exportmarkten door 40 jaar geleden de eerste flessen ''Mâcon''-wijnen op de markt te brengen in de Verenigde Staten en Engeland. Deze internationale aanwezigheid was uiteraard essentieel om de reputatie van de kelder te ontwikkelen, maar kwam ook de hele wijngaard ten goede door bij te dragen aan de ontwikkeling van alle appellations van de Mâconnais.

Onze producten zijn nu verkrijgbaar op 4 continenten en in 21 landen; op het podium vinden we Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en België. Europa is, met Nederland en Ierland, een zeer actief gebied. Een knipoog naar Australië, waarvan het belang alleen maar groeit en de interesse toont in onze authentieke Chardonnay!

Cave de Lugny

Actieve filters

Volg ons op Facebook