Blog navigation

Laatste berichten

Kopke
Kopke
3 weergaven 0 Leuk gevonden

Kopke's pad als wijnboer is verweven met de geschiedenis van zijn locatie. De Douro was voorbestemd en uitgegroeid...

Lees meer
Villa Moncigale
Villa Moncigale
82 weergaven 0 Leuk gevonden

Sinds 1921 zijn de wijnen van Moncigale een ode aan de rosés uit de Provence. Dit is een passie die onze wijnmaker...

Lees meer
Middelvlei
Middelvlei
91 weergaven 0 Leuk gevonden

In 1919 kochten twee broers, Marthinus en Niels Momberg, Middelvlei en verhuisden hun gezinnen naar de boerderij....

Lees meer
Bosman Wines
Bosman Wines
131 weergaven 0 Leuk gevonden

De familie Bosman is al 8 generaties lang wijnbouwer in Wellington, waarbij hun trotse erfgoed de basis vormt van...

Lees meer
Kleine Zalze
Kleine Zalze
137 weergaven 0 Leuk gevonden

Kleine Zalze is een bekroonde wijnmakerij gelegen in het hart van de Kaapse Wijnlanden, op slechts drie kilometer van...

Lees meer

Laatste berichten

 
Sorteer op:
  • Kaltern Kellerei Cantina
    Kaltern Kellerei Cantina
    1863 Weergaven Leuk gevonden

    Wijnmakers uit de Alto Adige De geschiedenis van Cantina Kaltern gaat ver terug. Het heeft meer dan een eeuw geduurd voordat de Kelder werd wat het nu is en wat het nu vertegenwoordigt: professionaliteit, passie, gevoel van verbondenheid, ervaring en de hoogste kwaliteitsnormen.

    Lees meer
  • Robert Mondavi
    Robert Mondavi
    1907 Weergaven Leuk gevonden

    Robert Mondavi richtte in het jaar 1966 zijn wijnmakerij op om in Napa Valley-wijnen te maken die zouden staan rijtje van de werelds beste wijnen. Hij koos To Kalon Vineyard in het hartje van de Napa Valley als thuisbasis voor zijn wijnmakerij.

    Lees meer
  • Pinot Gris
    Pinot Gris
    2095 Weergaven Leuk gevonden

    Pinot Grigio of Pinot Gris ? Pinot Gris maar ook wel Pinot Grigio Genoemd, is een witte wijndruivensoort met zijn oorsprong in Frankrijk,. Het is een mutatie van de Pinot Noir.

    Lees meer
  • Santa Alicia
    Santa Alicia
    1758 Weergaven Leuk gevonden

    Viña Santa Alicia werd opgericht in Pirque in 1954, aan de voet van het majestueuze Andesgebergte. Deze ligging zorgt ervoor dat het zuivere smelt water uit het Andes gebergte de Maipo-vallei bevloeit, de plaats waar de wijnindustrie van Chili begon en waar de zon subtiel door de wijngaarden heentrekt

    Lees meer
  • Chateau Poujeaux
    Chateau Poujeaux
    1219 Weergaven Leuk gevonden

    Chateau Poujeaux duikt voor het eerst op in 1806, maar Terre de Poujeaux, gelegen in Moulis-en-Médoc, bestond al sinds de Middeleeuwen. In die tijd behoorde het toe aan Latour Saint Mambert, nu Chateau Latour, 1er Grand Cru Classé, Pauillac. In de 19e eeuw produceerde het landgoed zijn eerste wijnen en werd het echt onafhankelijk.

    Lees meer
  • Chassenay d’Arce
    Chassenay d’Arce
    1349 Weergaven Leuk gevonden

    Chassenay d’Arce Opgericht in Ville-sur-Arce in 1956 door vijf pioniers, telt het wijnhuis Chassenay d'Arce nu zo'n 130 families en drie generaties wijnmakers. De oorspronkelijke samenwerking houd stand, met dezelfde geest van samenwerking, solidariteit en kennisdeling.

    Lees meer
  • Sangiovese
    Sangiovese
    3368 Weergaven Leuk gevonden

    De letterlijke vertaling van de Sangiovese is "het bloed van Jupiter" de Sangiovese druif is een afstammeling van het oeroude ras Ciliegiolo, wat veelvuldig voorkwam in Centraal italie.

    Lees meer
  • Bodegas Murviedro
    Bodegas Murviedro
    1183 Weergaven Leuk gevonden

    Bij Bodegas Murviedro vormen het milieubeleid en de toewijding om het milieu te behouden en te verzorgen een fundamenteel onderdeel van de filosofie. ze pleiten voor duurzame wijnbouw en oenologie, waarbij ze wijnen produceren in harmonie met de omgeving.

    Lees meer
  • Malbec
    Malbec
    1744 Weergaven Leuk gevonden

    De Term Vin Noir kreeg de wijnen van de Malbec in de 19e eeuw, beroemd om zijn diep zwarte kleur door de druif en vinificatie techniek waarbij een deel van most gekookt werd.

    Lees meer
  • Andre Brunel Chateauneuf du pape
    Andre Brunel Chateauneuf du pape
    1348 Weergaven Leuk gevonden

    Nog steeds weinig bekend in Frankrijk, maakt het Domaine Les Cailloux toch deel uit van de elite van de appellatie Châteauneuf-du-Pape. André Brunel en zijn zoon Fabrice, die zich in 2012 bij het avontuur voegde, produceren pittige wijnen die de kracht van het terroir combineren met de finesse en elegantie die kenmerkend zijn voor de wijnen van het Domaine

    Lees meer
  • Primitivo
    Primitivo
    1312 Weergaven Leuk gevonden

    Primitivo bekend uit het zuiden van Italie uit de Puglia, een druivenras die voorheen werd gebruikt om mindere wijnen meer kracht of kleur te geven en dus veel werd gebruikt bij blends maar tegenwoordig door moderne techniek een eigen status heeft verkregen.

    Lees meer
  • Chenin Blanc
    Chenin Blanc
    1342 Weergaven Leuk gevonden

    Chenin Blanc een druif bekend uit de Loire maar tegenwoordig ook veel aangeplant in Zuid Afrika, waar de druif ook wel Steen genoemd wordt

    Lees meer
|<12345>|
Showing 25 to 36 of 56 (5 Pages)

Volg ons op Facebook