

Referentie: pr#0119
Merk: Pasqua Wijnhuis
Gebied Italie, Veneto, ValpolicellaDruif Corvina 60%, rondinella 20%, Corvinone 10%, Negrara 10%Fles 0,75 LAlc perc 13,5 %Bottelaar Pasqua, Villa BorghettiEten gegrild vlees, kruidige kazenAllergenen SulfietDeze Valpolicella die in contact is geweest met de uitvergiste schillen van de...
Referentie: pr#0038
Merk: vallformosa
Gebied Spanje, PenedesDruif Macabeo,Viura,Parellada,Xarel.LoFles 0,75 LAlc perc 11,5 %Bottelaar VallformosaAllergenen Sulfietclass Cava De Cava Brut van Vallformosa is een klassieke droge stijl Cava met een geur en smaak die het gehemelte domineert. In de mond tonen van peer,...
Referentie: bu#57
Merk: castel wine
Gebied PugliaDruif PrimitivoAlc% 13%Fles 0,75 LEten Pasta met tomatensauce, gegrild vlees,rood vlees,Alergenen SulfietJaar 2021Soepele wijn, 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt, met in zijn stevige, verwarmende smaak zowel toast achtige aroma’s als schakeringen van pruimen, zwarte...
Referentie: pr#284
Merk: Bodegas Munoz
Gebied Spanje, La ManchaDruif Macabeo, VerdejoFles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar Lugado MunozEten vis, Pasta, Rijst, GroentesAllergenen SulfietBeeld: schoon en helder. Strogele kleur met groenachtige tonen. Neus: fris en complex met tonen van citrusvruchten en witte bloemen. Mond:...
Gebied | Frankrijk, Bordeaux, Medoc |
Druif | Cabernet Franc, Cab Sauvignon, Petit Verdot, Merlot |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 12,5 % |
Bottelaar | Chateau Patache |
Allergenen | Sulfiet |
class | Cru bourgeois |
eten | Wild gerechten, vlees in saucen, Entrecot,Lamsgerechten |
Deze Bordeaux heeft een neus van mooi rood en zwart fruit en heeft een lichte houttoets.
Zijn zachte tannines en genereus fruit maken hem harmonieus open de fles 2 uurtjes van te voren en/of Karafeer hem
Château Patache d'Aux is een vrij bekende Médoc van voortreffelijke kwaliteit. Het heeft al een lange geschiedenis achter zich. Er wordt al sinds 1632 wijn gemaakt en behoorde ooit toe aan kardinaal Aux, een neef van paus Clemens V naar wie het beroemde wijnkasteel 'Pape Clément' is genoemd.
Het is vroeger tevens een stopplaats geweest voor 'diligences' (een soort postkoets) die men hier 'pataches' noemt. Vandaar de naam en ook vandaag nog de afbeelding van de koets met witte paarden op het etiket. Het domein is sinds 1964 in handen van de huidige eigenaars, de familie Lapalu.
Dit 43 hectare grote wijndomein is beplant met 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 7% Cabernet Franc en 3% Petit Verdot. De wijn verblijft 12 maanden op voor een derde nieuwe Franse eiken vaten. Krachtig en geconcentreerd kunnen deze goed gestructureerde wijnen in goede jaren makkelijk 10 tot 15 jaar rijpen.
Het is niet verwonderlijk dat deze wijnen dan ook met de regelmaat van een klok médailles en onderscheidingen krijgen. Hij heeft een neus van mooi rood en zwart fruit en heeft een lichte houttoets. Zijn zachte tannines en genereus fruit maken hem harmonieus en nu al aangenaam om drinken.
Schenk deze wijn op 17 à 18 graden en ontkurk hem indien mogelijk een uurtje of twee op voorhand of karafeer hem als hij nog jong is, zo'n `luchtbad' zal hem alleen nog verbeteren. Een vaste waarde in Bordeaux!
Datasheet
Referentie: pr#0075
Merk: Chateau Tour de Capet
Gebied Frankrijk, Bordeaux Saint EmilionDruif Merlot, Malbec, Cabernet SauvignonFles 0,75 LAlc perc 12,5 %Bottelaar Chateau Tour de CapetEten Wild, Eendeborst, Capaccio, KazenAllergenen SulfietClass Gran Cru ClasseDiepe granaatrode kleur. Neus met toetsen van licht getoast rijp fruit en...
Referentie: pr#0105
Merk: Chateau Belgrave
Gebied Bordeaux, Haut MedocDruif Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet FrancFles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar Vignobles DourtheAllergenen Sulfietclass Haut Medoc grand cru classeeten Lamsvlees, Gebraden rood vlees Deze Cinquième Grand Cru Classé komt uit de Haut-Médoc Om...
Referentie: pr#0277
Merk: Chateau Guillou
Gebied Frankrijk, BordeauxDruif 90% Merlot, 10% Cabernet FrancAlc% 14 %Fles 0,75 LEten wild, rood vlees, stoofgerechten,Alergenen SulfietEen stevige tannine grip op het gehemelte van deze aangename Bordeaux-wijn zal na 2-3 jaar in de kelder gladder worden en vervolgens 1-2 uur decanteren. Een...
Gebied | Frankrijk, Bordeaux, Medoc |
Druif | Cabernet Franc, Cab Sauvignon, Petit Verdot, Merlot |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 12,5 % |
Bottelaar | Chateau Patache |
Allergenen | Sulfiet |
class | Cru bourgeois |
eten | Wild gerechten, vlees in saucen, Entrecot,Lamsgerechten |
Deze Bordeaux heeft een neus van mooi rood en zwart fruit en heeft een lichte houttoets.
Zijn zachte tannines en genereus fruit maken hem harmonieus open de fles 2 uurtjes van te voren en/of Karafeer hem