

Referentie: pr#0119
Merk: Pasqua Wijnhuis
Gebied Italie, Veneto, ValpolicellaDruif Corvina 60%, rondinella 20%, Corvinone 10%, Negrara 10%Fles 0,75 LAlc perc 13,5 %Bottelaar Pasqua, Villa BorghettiEten gegrild vlees, kruidige kazenAllergenen SulfietDeze Valpolicella die in contact is geweest met de uitvergiste schillen van de Amarone, met daarin nog wat...
Referentie: pr#0038
Merk: vallformosa
Gebied Spanje, PenedesDruif Macabeo,Viura,Parellada,Xarel.LoFles 0,75 LAlc perc 11,5 %Bottelaar VallformosaAllergenen Sulfietclass Cava De Cava Brut van Vallformosa is een klassieke droge stijl Cava met een geur en smaak die het gehemelte domineert. In de mond tonen van peer, groene appel, limoen dat heel aangenaam...
Referentie: bu#0057
Merk: castel wine
Gebied italie, PugliaDruif PrimitivoFles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar Castel WinesEten Pasta met tomatensauce, gegrild vlees,rood vlees,Allergenen SulfietJaar 2021Soepele wijn, 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt, met een stevige, verwarmende smaak zowel toast achtige aroma’s als schakeringen van pruimen, zwarte kersen,...
Referentie: pr#284
Merk: Bodegas Munoz
Gebied Spanje, La ManchaDruif Macabeo, VerdejoFles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar Lugado MunozEten vis, Pasta, Rijst, GroentesAllergenen SulfietBeeld: schoon en helder. Strogele kleur met groenachtige tonen. Neus: fris en complex met tonen van citrusvruchten en witte bloemen. Mond:...
Gebied | Portugal, Sebutal |
Druif | Aragonisch, Trincadeira, Syrah, Alicante Bouschet |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 14 % |
Bottelaar | Domingos Soares Franco |
Eten | rood vlees, gegrild vlees, kazen |
Allergenen | Sulfiet |
José Maria da Fonseca heeft zojuist de Ripanço uitgebracht, een wijn uit de regio Alentejo, geproduceerd in de wijnmakerij José de Sousa in Reguengos de Monsaraz. De naam van deze wijn Ripanço staat voor een techniek die we in een zeer klein percentage gebruiken, die dateert uit de Romeinse tijd en traditioneel werd gebruikt in Zuid-Portugal voor het mannelijk ontstelen van de druiven met behulp van een tafel, een ripanço-tafel, met houten staven. Hoewel we deze techniek in een heel klein percentage gebruiken, is het voldoende om een zeer zachte en elegante wijn te verkrijgen zonder de harde tannines van de stengels.
Het wijnhuis staat in het centrum van het kleine stadje Reguengos de Monsaraz, gelegen in het hart van de provincie Alentejo in het zuiden van Portugal. Het combineert traditie en geschiedenis met de modernste technologie, en het is de exacte mix van oud en nieuw - een constante in de lange geschiedenis van José Maria da Fonseca - die José de Sousa zo subliem maakt, een mix van bekwaam vakmanschap en moderniteit.
Zo kom je een traditionele wijnmakerij tegen (onder de grond gebouwd om het hele jaar door koele temperaturen te behouden), met twee lagares (open tanks) voor het betreden van de druiven, 114 klei-amforen voor fermentatie, een ripanço-tafel en een moderne wijnmakerij uitgerust met 44 roestvrijstalen tanks en technologie om een deel van de rode wijn te maken.
Datasheet
Merk: Jose Maria Da Fonseca
Gebied Portugal, SebutalDruif Fernao Pires, Moscatel de SebutalFles 0,75 LAlc perc 12 %Bottelaar Domingos Soares FrancoEten Wit vlees, vis, voorgerechtenAllergenen SulfietLichtgele kleur. Aroma van tropisch fruit en limoen. Zacht met een goede zuurgraad in de mond.
Merk: Jose Maria Da Fonseca
Gebied Portugal, SebutalDruif Castelao, TrincadeiraFles 0,75 LAlc perc 12 %Bottelaar Domingos Soares FrancoEten rood vlees, gegrild vlees, kazenAllergenen SulfietJMF is een verwijzing naar het José Maria da Fonseca Manor House, gebouwd in de 19e eeuw, een plek waar je de essentie van een 7 generatie wijnfamilie leert kennen....
Gebied | Portugal, Sebutal |
Druif | Aragonisch, Trincadeira, Syrah, Alicante Bouschet |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 14 % |
Bottelaar | Domingos Soares Franco |
Eten | rood vlees, gegrild vlees, kazen |
Allergenen | Sulfiet |