

Referentie: pr#0119
Merk: Pasqua Wijnhuis
Gebied Italie, Veneto, ValpolicellaDruif Corvina 60%, rondinella 20%, Corvinone 10%, Negrara 10%Fles 0,75 LAlc perc 13,5 %Bottelaar Pasqua, Villa BorghettiEten gegrild vlees, kruidige kazenAllergenen SulfietDeze Valpolicella die in contact is geweest met de uitvergiste schillen van de Amarone, met daarin nog wat...
Referentie: pr#0038
Merk: vallformosa
Gebied Spanje, PenedesDruif Macabeo,Viura,Parellada,Xarel.LoFles 0,75 LAlc perc 11,5 %Bottelaar VallformosaAllergenen Sulfietclass Cava De Cava Brut van Vallformosa is een klassieke droge stijl Cava met een geur en smaak die het gehemelte domineert. In de mond tonen van peer, groene appel, limoen dat heel aangenaam...
Referentie: bu#57
Merk: castel wine
Gebied italie, PugliaDruif PrimitivoFles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar Castel WinesEten Pasta met tomatensauce, gegrild vlees,rood vlees,Allergenen SulfietJaar 2021Soepele wijn, 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt, met in zijn stevige, verwarmende smaak zowel toast achtige aroma’s als schakeringen van pruimen, zwarte kersen,...
Referentie: pr#284
Merk: Bodegas Munoz
Gebied Spanje, La ManchaDruif Macabeo, VerdejoFles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar Lugado MunozEten vis, Pasta, Rijst, GroentesAllergenen SulfietBeeld: schoon en helder. Strogele kleur met groenachtige tonen. Neus: fris en complex met tonen van citrusvruchten en witte bloemen. Mond:...
Gebied | Frankrijk, Bourgogne, Santenay |
Druif | Pinot Noir |
Jaar | 2008 |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 13 % |
Bottelaar | Chateau de la Maltroye |
Cassificatie | Premier Cru |
Eten | Vleesgerechten, kazen, stoofgerechten, gevogelte. |
Allergenen | Sulfiet |
Deze rode 1er Cru wijn is relatief licht en kan worden gecombineerd met een grote verscheidenheid aan gerechten.
Chateau de la Maltroye is een landgoed van 36 hectare in Chassange-Montrachet. Het landgoed is vernoemd naar het 18e-eeuwse kasteel dat het landgoed voorzit, dat sinds de jaren veertig eigendom is van de familie Cornut. Tegenwoordig wordt het landgoed gerund door Jean-Pierre Cornut en omvat het Grand Cru-percelen in Batard-Montrachet, Premier Cru Blanc- en Rouge-percelen in Chassange-Montrachet en Premier Cru Blanc en Rouge-percelen in Santenay. Clive Coates schrijft dat sinds Jean-Pierre het roer overnam in de jaren negentig, "de kwaliteit hier nu hoog is".
Santenay is de meest zuidelijke appellatie in de Côte d'Or. De appellatie omvat de gemeenten Santenay en Remigny en heeft 813 wijngaarden. Zowel rode als witte wijnen kunnen worden gemaakt binnen de appellatie Santenay, hoewel in de praktijk ongeveer 85% van de hier geproduceerde wijn rood is. Pinot Blanc kan worden gebruikt in witte wijnen, hoewel de meeste witte Santenays 100% Chardonnay zijn. Hoewel er geen Grands Crus zijn, heeft Santenay 12 Premiers Crus. Tot de beste wijngaarden van Premiers Crus behoren Clos de Tavannes, La Comme, Les Gravières en Le Passe Temps. Een bekende wijnjournalist heeft geschreven dat "goede Santenays een robuust, tanninerijk, aards karakter delen met een boeket dat doet denken aan kersen- en aardbeienfruit verweven met de geur van gesauteerde amandelen." Clive Coates heeft opgemerkt dat de witte wijnen van Santenay “knapperig, medium-bodied en fruitig moeten zijn,
Datasheet
Gebied | Frankrijk, Bourgogne, Santenay |
Druif | Pinot Noir |
Jaar | 2008 |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 13 % |
Bottelaar | Chateau de la Maltroye |
Cassificatie | Premier Cru |
Eten | Vleesgerechten, kazen, stoofgerechten, gevogelte. |
Allergenen | Sulfiet |
Deze rode 1er Cru wijn is relatief licht en kan worden gecombineerd met een grote verscheidenheid aan gerechten.