

Referentie: pr#0119
Merk: Pasqua Wijnhuis
Gebied Italie, Veneto, ValpolicellaDruif Corvina 60%, rondinella 20%, Corvinone 10%, Negrara 10%Fles 0,75 LAlc perc 13,5 %Bottelaar Pasqua, Villa BorghettiEten gegrild vlees, kruidige kazenAllergenen SulfietDeze Valpolicella die in contact is geweest met de uitvergiste schillen van de...
Referentie: pr#0038
Merk: vallformosa
Gebied Spanje, PenedesDruif Macabeo,Viura,Parellada,Xarel.LoFles 0,75 LAlc perc 11,5 %Bottelaar VallformosaAllergenen Sulfietclass Cava De Cava Brut van Vallformosa is een klassieke droge stijl Cava met een geur en smaak die het gehemelte domineert. In de mond tonen van peer,...
Referentie: bu#57
Merk: castel wine
Gebied PugliaDruif PrimitivoAlc% 13%Fles 0,75 LEten Pasta met tomatensauce, gegrild vlees,rood vlees,Alergenen SulfietJaar 2021Soepele wijn, 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt, met in zijn stevige, verwarmende smaak zowel toast achtige aroma’s als schakeringen van pruimen, zwarte...
Referentie: pr#284
Merk: Bodegas Munoz
Gebied Spanje, La ManchaDruif Macabeo, VerdejoFles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar Lugado MunozEten vis, Pasta, Rijst, GroentesAllergenen SulfietBeeld: schoon en helder. Strogele kleur met groenachtige tonen. Neus: fris en complex met tonen van citrusvruchten en witte bloemen. Mond:...
Gebied | Italie, Veneto |
Druif | Corvina,Molinara,Rondinella |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 14,5 % |
Bottelaar | Cantine di Ora |
Eten | krachtige kazen,Rood vlees, Wildgerechten |
Allergenen | Sulfiet |
Jaar | 2018 |
Amicone is een volle wijn, gemaakt van o.a. Corvina, Molinara en Rondinella. De druiven worden gedurende 120 dagen ingedroogd in kleine kistjes, waardoor de concentratie van het sap enorm toeneemt.
Na vinificatie krijgt de jonge wijn enkele maanden rijping op eikenhout. De blend is karakteristiek voor de rode wijnen uit deze streek en er is een duidelijke verwantschap met de Amarone stijl.. De Amicone heeft veel rood fruit aroma
In Veneto wordt sinds mensenheugenis wijn gemaakt. Vooral de vruchtbare vulkanische en kalkrijke bodems langs de voet van de Alpen golden al vroeg als herkomstgebied van commercieel interessante wijnen.
In de eromheen liggende vlakte werden bulkwijnen gemaakt voor de plaatselijke consumptie. Tegenwoordig is Veneto, als omvangrijkste wijnregio na Sicilië en Apulië, goed voor de grootste hoeveelheid DOC wijn van Italië.
De bekendste zijn Bardolino langs het Garda meer, Soave en Valpolicella boven Verona en Prosecco noordelijk van Venetië. Als vooruitstrevende wijnregio liep Veneto vaak voorop als het ging om nieuwe landbouw- en vinificatietechnieken.
Klimaat-gecontroleerde gisting en de herbeplanting met internationaal interessante druivenvariëteiten werden al vroeg geïntroduceerd. Amicone is een volle wijn, gemaakt van o.a. Corvina, Molinara en Rondinella.
De druiven worden gedurende 120 dagen ingedroogd in kleine kistjes, waardoor de concentratie van het sap enorm toeneemt. Na vinificatie krijgt de jonge wijn enkele maanden rijping op eikenhout.
De blend is karakteristiek voor de rode wijnen uit deze streek en er is een duidelijke verwantschap met de ripasso-stijl. Amicone is zeer fruit-intensief. Tonen van zwarte kersen, cassis en laurier. Volle, sappige neus. Dik zwoel fruit en een fluwelen mondgevoel
Datasheet
Gebied | Italie, Veneto |
Druif | Corvina,Molinara,Rondinella |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 14,5 % |
Bottelaar | Cantine di Ora |
Eten | krachtige kazen,Rood vlees, Wildgerechten |
Allergenen | Sulfiet |
Jaar | 2018 |
Amicone is een volle wijn, gemaakt van o.a. Corvina, Molinara en Rondinella. De druiven worden gedurende 120 dagen ingedroogd in kleine kistjes, waardoor de concentratie van het sap enorm toeneemt.
Na vinificatie krijgt de jonge wijn enkele maanden rijping op eikenhout. De blend is karakteristiek voor de rode wijnen uit deze streek en er is een duidelijke verwantschap met de Amarone stijl.. De Amicone heeft veel rood fruit aroma