

Referentie: pr#0119
Merk: Pasqua Wijnhuis
Gebied Italie, Veneto, ValpolicellaDruif Corvina 60%, rondinella 20%, Corvinone 10%, Negrara 10%Fles 0,75 LAlc perc 13,5 %Bottelaar Pasqua, Villa BorghettiEten gegrild vlees, kruidige kazenAllergenen SulfietDeze Valpolicella die in contact is geweest met de uitvergiste schillen van de Amarone, met daarin nog wat...
Referentie: pr#0038
Merk: vallformosa
Gebied Spanje, PenedesDruif Macabeo,Viura,Parellada,Xarel.LoFles 0,75 LAlc perc 11,5 %Bottelaar VallformosaAllergenen Sulfietclass Cava De Cava Brut van Vallformosa is een klassieke droge stijl Cava met een geur en smaak die het gehemelte domineert. In de mond tonen van peer, groene appel, limoen dat heel aangenaam...
Referentie: bu#0057
Merk: castel wine
Gebied italie, PugliaDruif PrimitivoFles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar Castel WinesEten Pasta met tomatensauce, gegrild vlees,rood vlees,Allergenen SulfietJaar 2021Soepele wijn, 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt, met een stevige, verwarmende smaak zowel toast achtige aroma’s als schakeringen van pruimen, zwarte kersen,...
Referentie: pr#284
Merk: Bodegas Munoz
Gebied Spanje, La ManchaDruif Macabeo, VerdejoFles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar Lugado MunozEten vis, Pasta, Rijst, GroentesAllergenen SulfietBeeld: schoon en helder. Strogele kleur met groenachtige tonen. Neus: fris en complex met tonen van citrusvruchten en witte bloemen. Mond:...
Gebied | Spanje, Castilla Y Leon |
Druif | Tempranillo |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 14 % |
Bottelaar | Bodegas Avelino Vegas Fuentespina |
Eten | Rundvlees, Lamsvlees, Wild (hert), gezoute kazen |
Allergenen | Sulfiet |
Krachtig, aangenaam, omhullend, heel zacht, met een lange, frisse afdronk
Wijnmakerij opgericht in 1950 door Avelino Vegas in het Segovia-dorp Santiuste de San Juan Bautista. De wijnmakerij begon met het produceren van wijnen met druiven uit de omgeving. Tegenwoordig zijn verschillende leden van de derde generatie opgenomen in het management van het bedrijf. Cristina Vegas, de kleindochter van de oprichter (biotechnoloog en houder van het nationaal diploma in oenologie van de universiteit van Bordeaux), heeft de leiding over oenologisch beheer.
Afkomstig uit wijngaarden met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar en met een rijping van 7 maanden op nieuwe Amerikaanse eiken vaten. Fuentespina 7, Ribera del Duero in zijn puurste vorm.
Het wijnhuis beheert honderd jaar oude wijngaarden met een lage opbrengst op verschillende unieke locaties. Deze bodems hebben een kalksteen- en zandcomponent in het geval van Ribera del Duero, wat bijdroeg aan een speciaal klimaat en een Tempranillo van buitengewone kwaliteit opleverde.
Probeer het eens met champignons en schimmels, gegrilde vis, rood vlees, klein wild en halfgezouten kazen.
Datasheet
Gebied | Spanje, Castilla Y Leon |
Druif | Tempranillo |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 14 % |
Bottelaar | Bodegas Avelino Vegas Fuentespina |
Eten | Rundvlees, Lamsvlees, Wild (hert), gezoute kazen |
Allergenen | Sulfiet |
Krachtig, aangenaam, omhullend, heel zacht, met een lange, frisse afdronk