Referentie: pr#0119

Merk: Pasqua Wijnhuis

Villa Borghetti Valpolicella Ripasso

(4)

Gebied Italie, Veneto, ValpolicellaDruif Corvina 60%, rondinella 20%, Corvinone 10%, Negrara 10%Fles 0,75 LAlc perc 13,5 %Bottelaar Pasqua, Villa BorghettiEten gegrild vlees, kruidige kazenAllergenen SulfietDeze Valpolicella die in contact is geweest met de uitvergiste schillen van de...

Prijs € 15,85
Meer
Op Voorraad

Referentie: pr#0038

Merk: vallformosa

Vallformosa Cava Brut

(1)

Gebied Spanje, PenedesDruif Macabeo,Viura,Parellada,Xarel.LoFles 0,75 LAlc perc 11,5 %Bottelaar VallformosaAllergenen Sulfietclass Cava         De Cava Brut van Vallformosa is een klassieke droge stijl Cava met een geur en smaak die het gehemelte domineert.         In de mond tonen van peer,...

Prijs € 9,67
Meer
Op Voorraad

Referentie: bu#57

Merk: castel wine

Villa Luisa Primitivo

(4)

Gebied PugliaDruif PrimitivoAlc% 13%Fles 0,75 LEten Pasta met tomatensauce, gegrild vlees,rood vlees,Alergenen SulfietJaar 2021Soepele wijn, 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt, met in zijn stevige, verwarmende smaak zowel toast achtige aroma’s als schakeringen van pruimen, zwarte...

Prijs € 9,45
Meer
Op Voorraad

Referentie: pr#284

Merk: Bodegas Munoz

Legado Munoz Macabeo Verdejo

(1)

Gebied Spanje, La ManchaDruif Macabeo, VerdejoFles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar Lugado MunozEten vis, Pasta, Rijst, GroentesAllergenen SulfietBeeld: schoon en helder. Strogele kleur met groenachtige tonen. Neus: fris en complex met tonen van citrusvruchten en witte bloemen. Mond:...

Prijs € 6,89
Meer
Op Voorraad
Alle beste verkochte producten

Facebook Timeline

    Domaine Fouassier Pouilly Fumé 15.39
    • Domaine Fouassier Pouilly Fumé 15.39

    Domaine Fouassier Pouilly Fumé

    GebiedLoire
    DruifSauvignon Blanc
    Alc%12,5 %
    Fles0,75 L
    Etenschaal en schelpdieren, apperitief, salades
    AlergenenSulfiet
    Biologisch geteeld

              Zeer mooie gouden tinten. Een minerale en rijpe fruittint met een lichte pepersmaak. De smaak is rond en vol met een zeer frisse afdronk.

    € 22,37
    Aantal
    Op Voorraad

    Omschrijving

    Domaine Fouassier

    Pouilly Fumé

    Slechts gescheiden van het Sancerre gebied door de rivier Loire ligt dit gebied dat wereldberoemd is om haar witte wijn van de lokale druif Blanc Fumé. Dit is de lokale naam voor de Sauvignon Blanc. Hier komt dus de naam Fumé vandaan. Alleen witte wijnen! Domaine Fouassier behoort tot de beste producenten en produceert de wijn Domaine des Cassiers.

               De Fouassier-familie is een van de oudste wijnbouwersfamilies van Sancerre. Op het moment van de phylloxera maakte Jules Fouassier deel uit van de 500 wijnbouwers van het dorp Sancerre (tegenwoordig zijn er ongeveer tien). Na de phylloxera-crisis herplantte Jules Fouassier de Clos Paradis in 1902. Hij zorgde voor opschudding in de wijngaard, aangezien hij dit perceel op 1,20 vierkante meter plantte met het traliewerk dat we vandaag kennen (1 staak van acacia om de 5 voet en drie draden).

    Na de Eerste Wereldoorlog stuurde Jules zijn zoon, Gustave op een stage, om meer te weten te komen over de handel van kuiper en wijnbouwer en betaalde hij zijn training 800 frank.

            In 1923 nam Gustave met enkele collega’s deel aan een boerderijwedstrijd in Parijs. Niemand kende de wijn van Sancerre, maar deze kleine en niet-herkende wijn die in de gebouwen van zijn huidige naam stond, boeide veel mensen

            In de jaren 30 begon Gustave’son, Raymond genaamd, al op 13-jarige leeftijd in de wijngaard te werken sinds zijn vader aan een ernstige ziekte leed

            In 1959 ging Raymond door met de mechanisering verkocht van zijn laatste Percheron-paard.

            In 1966 begon Pierre Fouassier, Raymond’s oudste, aan het einde van zijn studies aan de wijnbouwschool van Baume in de landbouw. Hij raakte betrokken bij een nieuw werk: de handelsactiviteit van de landbouw ontwikkelen en de kelder onderhouden met zijn vader. Hij had al 10 hectare in bezit.

            De jaren 70 markeerden een nieuwe groei vanuit een mechanisch en economisch oogpunt. Al in 1971 kwam Jean-Michel, de jongste, aan het werk in de wijngaard nadat hij zijn studie aan de wijnbouwschool van Baume had afgerond. Hij had de leiding over de wijngaard en de kelder.

            De nieuwe eeuw begon met de komst van de tiende generatie met Benoit in 2000 (zoon van Jean-Michel) en Paul in 2001 (zoon van Pierre) die een nieuwe manier van werken en een nieuwe cultuur van de wijngaard introduceerde.

            Tegenwoordig strekt het landgoed zich uit over bijna 56 hectare, waarvan 80% afkomstig is van het nobele en zeer oude druivenras Sauvignon, en voor de rest van de meest delicate en elegante rode druivensoorten, genaamd Pinot Noir. Zij voeren een traditionele teelt uit, die de meest voorouderlijke methoden combineert die door anderen worden doorgegeven vanuit de biologische of biodynamische cultuur en de modernste op het gebied van apparatuur.

            Het sleutelwoord is het respect voor het terroir, ze doen hun best om de omgeving te respecteren die hun tool is en die het erfgoed vertegenwoordigt dat ze doorgeven aan de volgende generaties.

            Het oudste deel van de kelders werd gebouwd in 1972, toen de oude kelders (uit de 16e eeuw) in het hart van Sancerre te klein werden om de uitbreiding van de familiewijngaard te realiseren.

    Het werk in de kelder begint tijdens het oogstseizoen.

            Wanneer ze worden geplukt en naar de accommodatie worden gebracht, worden de druiven getransporteerd naar wijnpersen voor witte druiven en in de wijntanks voor de rode wijnen.

            Na ontvangst van de oogst voeren ze een sequentiële persing uit op de witte druiven in de modernste pneumatische persen. Deze koning van lange persing is zoet voor de oogst en laat ons de composieten en de nobele aroma’s uit de schil en het vlees van de druif halen. Wanneer de sappen zijn uitgedreven, worden ze door de zwaartekracht in roestvrijstalen tanks verzonden. Vervolgens verlagen ze de temperatuur van het sap zodat er een vaste materiaalinstelling plaatsvindt. Dit wordt de most settling genoemd.

            Wanneer de nederzetting moet hebben plaatsgevonden, laten we de temperatuur van het sap stijgen. De alcoholische gisting begint met de gist, die van nature aanwezig is op de coating. Deze gisten worden ‘wilde gisten’ genoemd.

            Dit is op dit moment dat ze kunnen assisteren bij de lange en langzame ‘geboorte van de wijn’, en zoals elke geboorte, moet het nauwlettend in de gaten worden gehouden.

    Productdetails

    Datasheet

    Land
    Frankrijk
    Wijn Kleur
    Witte Wijn
    Druivenras Wit
    sauvignon Blanc
    Alcohol %
    12,5 %
    Je bent misschien ook geïnteresseerd in