

Referentie: pr#0119
Merk: Pasqua Wijnhuis
Gebied Italie, Veneto, ValpolicellaDruif Corvina 60%, rondinella 20%, Corvinone 10%, Negrara 10%Fles 0,75 LAlc perc 13,5 %Bottelaar Pasqua, Villa BorghettiEten gegrild vlees, kruidige kazenAllergenen SulfietDeze Valpolicella die in contact is geweest met de uitvergiste schillen van de Amarone, met daarin nog wat...
Referentie: pr#0038
Merk: vallformosa
Gebied Spanje, PenedesDruif Macabeo,Viura,Parellada,Xarel.LoFles 0,75 LAlc perc 11,5 %Bottelaar VallformosaAllergenen Sulfietclass Cava De Cava Brut van Vallformosa is een klassieke droge stijl Cava met een geur en smaak die het gehemelte domineert. In de mond tonen van peer, groene appel, limoen dat heel aangenaam...
Referentie: bu#0057
Merk: castel wine
Gebied italie, PugliaDruif PrimitivoFles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar Castel WinesEten Pasta met tomatensauce, gegrild vlees,rood vlees,Allergenen SulfietJaar 2021Soepele wijn, 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt, met een stevige, verwarmende smaak zowel toast achtige aroma’s als schakeringen van pruimen, zwarte kersen,...
Referentie: pr#284
Merk: Bodegas Munoz
Gebied Spanje, La ManchaDruif Macabeo, VerdejoFles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar Lugado MunozEten vis, Pasta, Rijst, GroentesAllergenen SulfietBeeld: schoon en helder. Strogele kleur met groenachtige tonen. Neus: fris en complex met tonen van citrusvruchten en witte bloemen. Mond:...
Gebied | Frankrijk, Languedoc |
Druif | Merlot,Cabernet,Sauvignon,syrah, Grenache |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 12,5 % |
Bottelaar | Gerard Bertrand |
Eten | wild, rund, Lam, zachte kazen. |
Allergenen | Sulfiet |
Jaar | 2019 |
De eerste smaak in de mond is schoon, vol en weelderig ondersteund door zachte, zachte tannines
Een diepe granaatrode kleur met een mahonie rand
De intense neus biedt een opmerkelijke aromatische complexiteit met tonen van jammy zwart fruit, kruiden, zoethout, adelaarsvaren en truffels
Gerard Bertrand
In Cigalus in het zuiden van Frankrijk heeft Gérard Bertrand gekozen voor biodynamische methoden, een systeem van levende wijnbouw dat de expressie van het terroir en de unieke kenmerken van de druivenrassen op de beste percelen van het landgoed verbetert.
De wijngaard profiteert van het semi-droge mediterrane klimaat met zijn milde, natte winters en hete, zonnige zomers, waardoor alle druivenrassen vroeg kunnen rijpen. De droogte van het klimaat met zijn lage regenval wordt gecompenseerd door diepe bodems van sedimenten afgezet door de Aussou, de stroom grenzend aan het landgoed, die zorgt voor een langere opslag van de winterregens, maar waarvan de vruchtbaarheid wordt beperkt door de aanwezigheid in de onderzeeër -grond van een ietwat krijtachtige zandsteen uit het Campaniaanse stadium, een secundair tijdperk vóór de opkomst van de Pyreneeën.
De wijngaard wordt beheerd volgens het biodynamische systeem waarbij de energie van de bodem centraal staat in het proces. Al het werk in de wijngaard - ploegen en snoeien - en in de kelders wordt aangedreven door een kalender op basis van twee hemellichamen: de maan en de zon. De wijnstokken zijn dus in evenwicht met de grond en zijn daarom in staat om onze terroir in de resulterende wijnen volledig tot uitdrukking te brengen.
De druiven worden met de hand geplukt zodra ze perfect rijp zijn, zoals beoordeeld door dagelijkse proeverijen in alle percelen voorafgaand aan de start van de oogst. Alle druivensoorten zijn gevinifieerd met traditionele maceratie, behalve een deel van de Syrah- en Carignan-variëteiten die profiteren van CO2-maceratie.
De wijnen van de verschillende druivensoorten en percelen worden zo lang mogelijk gescheiden gehouden voordat ze worden overgebracht in nieuwe vaten van 225 liter na voltooiing van de alcoholische gisting en vóór de malolactische gisting, en worden vervolgens gerekt en gemengd. Onze kuipen zijn zorgvuldig geselecteerd om de keuze van de oorsprong van de draagstokken en het type roosteren aan elke vintage aan te passen. De wijnen worden minstens 1 jaar bewaard voordat ze in de handel worden gebracht.
Gerard Bertrand
Gerard Bertrand was een rugbyspeler en ging het ouderlijke wijnhuis in de Midi binnen na het voltooien van zijn carrière. Het zuiden van Frankrijk, de Midi, is voor Gerard Bertrand de 'Nieuwe Wereld' van Europa
Hier vindt hij alle natuurlijke omstandigheden voor grote wijnen: druivensoorten, terroir en klimaat. Wat hij met zich meebrengt, is zijn talent en zijn oneindige passie voor wijn.
Winemaker is geen beroep voor Bertrand, gekozen in een opwelling. Omdat zelfs zijn wijnstokken altijd worden geplant voor de volgende generatie. Precies zoals zijn vader, Georges Bertrand, voor hem had gedaan. Duurzame wijnbouw en het behoud van het ecologische evenwicht zijn voor Gerard Bertrand de belangrijkste uitdagingen van onze tijd.
Het "Domaine de Villemajou" van de vader is vier wijnmakerijen geworden: In aanvulling op de familie-erfgoed in de Corbières, zijn dit "Cigalus" ook Corbieres, "Laville-Betrou" in Minervois-La-Liviniere en de "Château de l'Hospitalet" in Narbonne, omgeven staat Clape. Meer dan honderd verschillende wijnen firmieren nu onder de naam Gerard Bertrand, maar elke wijn is een persoonlijke belofte aan de klanten: gegarandeerde kwaliteit van harte.
Datasheet
Referentie: pr#0154
Merk: Gerard Bertrand
Gebied Frankrijk, LanguedocDruif GrenacheFles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar Gerard BertrandEten Salades, Terras, Lichte gerechtenAllergenen SulfietZeer helder, bijna transparant zalm en frambozen roze en een geurig boeket van verse aardbeien, fijn bekleed met een vleugje kruiden en specerijen. Fris en fruitig in de mond, zeer...
Referentie: pr#0218
Merk: Gerard Bertrand
Gebied Frankrijk, LanguedocDruif grenache blanc, VermentinoAlc% 13 %Fles 0,75 LEten Vis, Asperges, gevogelteAlergenen SulfietGerard Betrand is een van de creatieve geesten van de Languedoc. Met altijd nieuwe ideeën en wijnen verrast hij de wijnwereld. Zijn Gris Blanc is zo'n geweldige...
Gebied | Frankrijk, Languedoc |
Druif | Merlot,Cabernet,Sauvignon,syrah, Grenache |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 12,5 % |
Bottelaar | Gerard Bertrand |
Eten | wild, rund, Lam, zachte kazen. |
Allergenen | Sulfiet |
Jaar | 2019 |
De eerste smaak in de mond is schoon, vol en weelderig ondersteund door zachte, zachte tannines
Een diepe granaatrode kleur met een mahonie rand
De intense neus biedt een opmerkelijke aromatische complexiteit met tonen van jammy zwart fruit, kruiden, zoethout, adelaarsvaren en truffels