

Referentie: pr#0119
Merk: Pasqua Wijnhuis
Gebied Italie, Veneto, ValpolicellaDruif Corvina 60%, rondinella 20%, Corvinone 10%, Negrara 10%Fles 0,75 LAlc perc 13,5 %Bottelaar Pasqua, Villa BorghettiEten gegrild vlees, kruidige kazenAllergenen SulfietDeze Valpolicella die in contact is geweest met de uitvergiste schillen van de...
Referentie: pr#0038
Merk: vallformosa
Gebied Spanje, PenedesDruif Macabeo,Viura,Parellada,Xarel.LoFles 0,75 LAlc perc 11,5 %Bottelaar VallformosaAllergenen Sulfietclass Cava De Cava Brut van Vallformosa is een klassieke droge stijl Cava met een geur en smaak die het gehemelte domineert. In de mond tonen van peer,...
Referentie: bu#57
Merk: castel wine
Gebied PugliaDruif PrimitivoAlc% 13%Fles 0,75 LEten Pasta met tomatensauce, gegrild vlees,rood vlees,Alergenen SulfietJaar 2021Soepele wijn, 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt, met in zijn stevige, verwarmende smaak zowel toast achtige aroma’s als schakeringen van pruimen, zwarte...
Referentie: pr#284
Merk: Bodegas Munoz
Gebied Spanje, La ManchaDruif Macabeo, VerdejoFles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar Lugado MunozEten vis, Pasta, Rijst, GroentesAllergenen SulfietBeeld: schoon en helder. Strogele kleur met groenachtige tonen. Neus: fris en complex met tonen van citrusvruchten en witte bloemen. Mond:...
Gebied | Frankrijk, Cotes du Rhone |
Druif | 25%Clairette,25%Grenache,25%Roussanne, 20%Marsanne,5%Bourboulenc |
Alc% | 14,5 % |
Fles | 0,75 L |
Eten | Geitenkaas,zalm,Pate,Salades |
Alergenen | Sulfiet |
Een bijzondere melange van maar liefst vijf druivenrassen geeft deze wijn veel smaak, met elementen van sappige citrusvruchten, kruiden, anijs en andere specerijen.
De familie van Michel Bernard is al sinds de 17e eeuw aanwezig in Orange. "Mesnagers", dat wil zeggen boeren tot de revolutie van 1789, kochten de eerste wijnstokken tijdens de verkoop van nationale goederen in 1794. Ze maken nog steeds deel uit van de familiewijngaard. Michel Bernard en zijn vrouw Dominique Vergniaud nemen sinds 1971 de verantwoordelijkheid op zich voor de wijnbouw, die ze geleidelijk hebben uitgebreid. In 2004 sloot hun oudste dochter Amandine zich bij hen aan. Tegenwoordig is het kasteel de zetel van de wijnbereiding en rijping van de verschillende familiewijngaarden. Het omvat 70 hectare wijngaarden, verdeeld over de appellations:
De hele oogst wordt gebotteld op het kasteel. In nauw en permanent contact met de Wijnuniversiteit en het Inter Rhône Onderzoekslaboratorium zorgt Michel Bernard persoonlijk voor het teelt- en wijnbouwwerk. Dominique Vergniaud volgt de administratie, verkoop in Frankrijk en in de kelder, en Amandine Bernard leidt de exportverkoop en marketing vanuit haar kantoor in Londen en zorgt voor de persoonlijke verzorging van klanten in Europa.
Zijn principes in de wijngaarden zijn eenvoudig: de wijngaarden worden geploegd, er worden geen herbiciden gebruikt, behandelingen worden tot een minimum beperkt en het snoeien is ernstig om de opbrengsten laag te houden. Vinificatie vindt plaats in open houten vaten, alle druiven zijn volledig ontdaan (à la Jayer), en gisting wordt niet veroorzaakt door het toevoegen van gekweekte gist, dus het kan een paar dagen duren om te starten (een "natuurlijke" koude pre-maceratie) met behulp van eigen. Elk jaar worden er nieuwe vaten toegevoegd voor rijping, maar hun aandeel blijft zeer laag om wijnen te produceren waar fruit domineert. Het is belangrijk om te benadrukken dat hier geen recept is. Wijnbereiding volgt een algemeen thema, maar technieken kunnen van jaar tot jaar worden aangepast aan de omstandigheden van het jaartal.
Datasheet
Merk: Chateau Beauchene
Een leuk wijngeschenk om te geven maar zeker ook om te krijgen deze Chateau Beauchene de wijn is op fust gerijpt en gemaakt van oude Grenache en Syrah stokken, de smaak geeft een impressie van zwarte en rode vruchten, met tonen van vanille
Referentie: bu#0297
Merk: Chateau Beauchene
Gebied Frankrijk, RhoneDruif Grenache, Shiraz, CarignanFles 0,75 LAlc perc 14 %Bottelaar Chateau BeaucheneEten wild, rood vlees, stoofgerechten,bbq, rundercarpaccioclassificatie AC Allergenen SulfietJaar 2019/2020 "Grande Réserve" is de eerste Côtes du Rhône van...
Gebied | Frankrijk, Cotes du Rhone |
Druif | 25%Clairette,25%Grenache,25%Roussanne, 20%Marsanne,5%Bourboulenc |
Alc% | 14,5 % |
Fles | 0,75 L |
Eten | Geitenkaas,zalm,Pate,Salades |
Alergenen | Sulfiet |
Een bijzondere melange van maar liefst vijf druivenrassen geeft deze wijn veel smaak, met elementen van sappige citrusvruchten, kruiden, anijs en andere specerijen.