

Referentie: pr#0119
Merk: Pasqua Wijnhuis
Gebied Italie, Veneto, ValpolicellaDruif Corvina 60%, rondinella 20%, Corvinone 10%, Negrara 10%Fles 0,75 LAlc perc 13,5 %Bottelaar Pasqua, Villa BorghettiEten gegrild vlees, kruidige kazenAllergenen SulfietDeze Valpolicella die in contact is geweest met de uitvergiste schillen van de...
Referentie: pr#0038
Merk: vallformosa
Gebied Spanje, PenedesDruif Macabeo,Viura,Parellada,Xarel.LoFles 0,75 LAlc perc 11,5 %Bottelaar VallformosaAllergenen Sulfietclass Cava De Cava Brut van Vallformosa is een klassieke droge stijl Cava met een geur en smaak die het gehemelte domineert. In de mond tonen van peer,...
Referentie: bu#57
Merk: castel wine
Gebied PugliaDruif PrimitivoAlc% 13%Fles 0,75 LEten Pasta met tomatensauce, gegrild vlees,rood vlees,Alergenen SulfietJaar 2021Soepele wijn, 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt, met in zijn stevige, verwarmende smaak zowel toast achtige aroma’s als schakeringen van pruimen, zwarte...
Referentie: pr#284
Merk: Bodegas Munoz
Gebied Spanje, La ManchaDruif Macabeo, VerdejoFles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar Lugado MunozEten vis, Pasta, Rijst, GroentesAllergenen SulfietBeeld: schoon en helder. Strogele kleur met groenachtige tonen. Neus: fris en complex met tonen van citrusvruchten en witte bloemen. Mond:...
Gebied | frankrijk, Rhone, |
Druif | Grenache, Syrah |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 14,5 % |
Bottelaar | Domaine Pierre Amadieu |
Eten | Wild, Rood vlees, Stoofgerechten, Rijpe kazen |
Allergenen | Sulfiet |
Terroir: Vinsobres, is de meest noordelijke cru van het zuidelijke Rhônedal. Gelegen op een hoogte van 350 m, zijn de terrassen van Les Piallats op het zuidoosten gelegen en samengesteld uit grijze mergel en oevers van grind van rivieroorsprong. In deze streek bereikt Grenache, maar aan de noordgrens, een optimale rijpheid en ontwikkelt Syrah een verbazingwekkende frisheid.
Pierre Amadieu eigenaar en wijnboer in Gigondas sinds 1929
“Onze geschiedenis begint in 1929 wanneer mijn grootvader besluit om onder de kenmerkende Pierre Amadieu zijn wijn te bottelen en te verhandelen die afkomstig is van de 7 hectare aan wijngaard in Gigondas die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Hij is dan een van de eersten die de naam van de appellation op zijn flessen afdrukt en verkrijgt vanaf 1932 een gouden medaille in het Nationale Landbouwconcours van Parijs.
Ik sta momenteel aan het hoofd van het bedrijf, werkend met mijn oom en mijn drie neven en nichten. Ik ben verantwoordelijk voor de wijnbereiding met mijn neef Jean-Marie. Mijn oom Claude runt de wijngaard. Mijn neef Henri-Claude beheert de verkoop, en zijn zus, Marie, is verantwoordelijk voor particuliere klanten en de kelderdeur. Samen volgen we de aloude familietraditie van respect voor de bodem om wijnen te produceren die ons unieke terroir weerspiegelen en belichamen. Ons doel is om u wijnen aan te bieden die trouw zijn aan de kwaliteitsnormen van mijn grootvader, maar met een vleugje moderniteit om de meest veeleisende fijnproevers tevreden te stellen.
Ik ben geen aanhanger van overgehaalde wijnen en vaak “zwaar” naar smaak; mijn ambitie is eerder om evenwichtige wijnen te verkrijgen met een Bourgondische fijnheid. Door de rijping probeer ik alle elegantie en de rijkdom van onze beschermde Terroirs op de hoogten van de appellation Gigondas te onthullen. Van wijnstokken tot het bottelen zijn geduld en observatie vereist. Vandaag de dag gewaardeerd over de hele wereld, behoudt elke vintage zijn subtiliteiten die ik graag aan uw waardering onderwerp.”
Pierre Amadieu
Datasheet
Referentie: pr#0115
Merk: Pierre Amadieu
Gebied Frankrijk, cotes du RhoneDruif Shiraz, Grenache, MouvedreFles 0,75 LAlc perc 15 %Bottelaar Piere AmadieuAllergenen Sulfietclass cotes du Rhoneeten rundvlees, Lam, Pittig eten, Harde KazenEen Heerlijke Cote's du Rhone gemaakt uit een wijngaard met 60 jaar oude stokken, de druiven...
Referentie: pr#0276
Merk: Pierre Amadieu
Gebied Frankrijk, Cote du RhoneDruif Grenache, SyrahAlc% 13 %Fles 0,75 LEten Lamsvlees, rijpe kazen, gebraden vleesAlergenen SulfietAmadieu's Vacqueyras la Grangeliere is gewoon heerlijk verterbaar en is een 80-20 mix van Grenache en Syrah. Subtiele garrigue tonen samen met rode bessen in...
Gebied | frankrijk, Rhone, |
Druif | Grenache, Syrah |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 14,5 % |
Bottelaar | Domaine Pierre Amadieu |
Eten | Wild, Rood vlees, Stoofgerechten, Rijpe kazen |
Allergenen | Sulfiet |
Terroir: Vinsobres, is de meest noordelijke cru van het zuidelijke Rhônedal. Gelegen op een hoogte van 350 m, zijn de terrassen van Les Piallats op het zuidoosten gelegen en samengesteld uit grijze mergel en oevers van grind van rivieroorsprong. In deze streek bereikt Grenache, maar aan de noordgrens, een optimale rijpheid en ontwikkelt Syrah een verbazingwekkende frisheid.