

Referentie: pr#0119
Merk: Pasqua Wijnhuis
Gebied Italie, Veneto, ValpolicellaDruif Corvina 60%, rondinella 20%, Corvinone 10%, Negrara 10%Fles 0,75 LAlc perc 13,5 %Bottelaar Pasqua, Villa BorghettiEten gegrild vlees, kruidige kazenAllergenen SulfietDeze Valpolicella die in contact is geweest met de uitvergiste schillen van de...
Referentie: pr#0038
Merk: vallformosa
Gebied Spanje, PenedesDruif Macabeo,Viura,Parellada,Xarel.LoFles 0,75 LAlc perc 11,5 %Bottelaar VallformosaAllergenen Sulfietclass Cava De Cava Brut van Vallformosa is een klassieke droge stijl Cava met een geur en smaak die het gehemelte domineert. In de mond tonen van peer,...
Referentie: bu#57
Merk: castel wine
Gebied PugliaDruif PrimitivoAlc% 13%Fles 0,75 LEten Pasta met tomatensauce, gegrild vlees,rood vlees,Alergenen SulfietJaar 2021Soepele wijn, 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt, met in zijn stevige, verwarmende smaak zowel toast achtige aroma’s als schakeringen van pruimen, zwarte...
Referentie: pr#284
Merk: Bodegas Munoz
Gebied Spanje, La ManchaDruif Macabeo, VerdejoFles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar Lugado MunozEten vis, Pasta, Rijst, GroentesAllergenen SulfietBeeld: schoon en helder. Strogele kleur met groenachtige tonen. Neus: fris en complex met tonen van citrusvruchten en witte bloemen. Mond:...
Gebied | Spanje, Castilla Y Leon |
Druif | Tempranillo, Merlot |
Alc% | 13,5 % |
Fles | O,75 L |
Eten | Rode vleesgerechten, wild, Gevogelte |
Alergenen | Sulfiet |
Veel fruitige tonen - rood fruit, bessen, bramen en frambozen, met een vleugje balsamicoazijn Rijp, complex, rijk aan nuances.
Brede en gebalanceerde, vlezige, rijpe zoete tannines, geroosterd hout, smakelijk en persistent. Weelderig en elegant.Intense kersenrode kleur met violette tinten
Lopez Cristobal
Bodegas López Cristobal werd geboren uit een familiewijnmakerij onder de oorsprongsbenaming Ribera del Duero , met als doel zijn eigen wijngaarden te gebruiken als basis om wijnen van hoge kwaliteit te maken.
De oprichter, Santiago López , is een landbouwtechnisch ingenieur die altijd verbonden is geweest met plattelandsgebieden. Al aan het begin van de oorsprongsbenaming koos Ribera del Duero voor de wijngaardplantage als een stap voorafgaand aan de oprichting van een eigen wijnmakerij. Na een paar jaar uitsluitend gericht op de wereld van de wijnbouw, maakte hij in 1994 de sprong naar wijnmaken
Bodegas Lopez Cristobal bevindt zich op het terrein van een oude boerderij die door de grootvader van de familie in de jaren '30 van de vorige eeuw. Bij de beslissing om de productie van wijn beginnen, was een voortdurende renovatie van bestaande faciliteiten begonnen, wat resulteert in een atypische kelder, met veel verspreid over een grote centrale binnenplaats gebouwen, waardoor het duurde om één te houden zeer originele en gezellige omgeving.
De familie López Cristobal bestaat uit vier leden: Santiago , Lola en hun twee kinderen Francisco en Galo . Allemaal, samen met hun oenoloog Juan J. Ayuso , wijden al hun inspanningen aan de voortdurende verbetering van de wijngaardplantages en de wijnbereidingsprocessen.
Het doel van Bodegas López Cristobal is om de familiefilosofie van de exploitatie te handhaven, er is besloten om de grote producties achterwege te laten en alleen eigen druiven te maken om een regelmaat in de wijnen en een strikte kwaliteitscontrole te garanderen. De basis van de wijnmakerij is een ambachtelijk werk waarbij de zorg voor de wijngaarden en de wijn tot het uiterste wordt doorgevoerd.
plaats
In de gemeente Roa de Duero (Burgos).
Faciliteiten
Het wijnhuis beschikt over de modernste technische middelen die zorgen voor een perfecte voorbereiding.
De verwerkingsfabriek heeft een capaciteit van 400.000 liter in tanks van roestvrij staal die zijn uitgerust met elektronische temperatuurregeling.
Het verouderingsmagazijn is uitgerust met 600 vaten waar Amerikaans eiken (20%) wordt gecombineerd met Frans eiken (80%).
bodem
De grond waarop de wijnstokken bezinken, heeft een andere samenstelling volgens de plot waarin ze zich bevinden. Een combinatie van kalkhoudende en klei-siltige bodems wordt bereikt, wat de wijnen een uitstekende complexiteit geeft.
wijngaard
Het totale wijnbouwareaal van de familie López Cristobal beslaat 60 hectare en alle wijngaarden liggen in de gemeente Roa de Duero op verschillende boerderijen van verschillende groottes. Deze omvatten de boerderijen "Valera", "El Tano", "Manvirgo" en "La Linde" (in de buurt van het wijnhuis).
Druivensoorten
De overheersende variëteit is de " Tinta del País " (57 Ha.), Aangevuld door 3 Ha. Waar de " Merlot " en " Albillo " -rassen worden gecombineerd .
wijnoogst
Dit gebeurt altijd in de optimale staat van rijping en onder strikte controle in de selectie. Fruitdozen worden gebruikt voor de verzameling. Voorafgaand aan de bereiding gaan alle druiven door een selectietafel, waarbij degenen die niet de optimale kwaliteit bereiken, worden afgewezen.
productie
300.000 flessen per jaar.
Datasheet
Referentie: bu#0207
Merk: Lopez Cristobal
Gebied Spanje, Castilla Y LeonDruif Merlot, TempranilloFles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar Lopez CristobalAllergenen Sulfieteten Rode Vleesgerechten, Wild, GevolgelteJaar 2019Deze Spaanse wijn is een wonderlijke combinatie van fruitigheid en hout. Een wijn die zacht en harmonieus, vlezig en vol is en een mooie afdronk nalaat.
Gebied | Spanje, Castilla Y Leon |
Druif | Tempranillo, Merlot |
Alc% | 13,5 % |
Fles | O,75 L |
Eten | Rode vleesgerechten, wild, Gevogelte |
Alergenen | Sulfiet |
Veel fruitige tonen - rood fruit, bessen, bramen en frambozen, met een vleugje balsamicoazijn Rijp, complex, rijk aan nuances.
Brede en gebalanceerde, vlezige, rijpe zoete tannines, geroosterd hout, smakelijk en persistent. Weelderig en elegant.Intense kersenrode kleur met violette tinten